Beauty & Lifestyle | Jesenski ‘must have’ popis

Kategorije: Favourites, Lifestyle, Makeup

Jesen je moje najdraže godišnje doba i zbog toga uživam u svakoj sekundi tih čarobnih mjeseci ali uživam i u sitnicama koje jesen čine ugodnijom i ljepšom, upravo u današnjem postu donosim svoj jesenski ‘must have’ popis.

1-autumn-essentials-october-favourites

Sitnice čine razliku u svakom segmentu života, pa tako čine i jednu sezonu ljepšom ili barem ugodnijom. Topli i zagasiti tonovi koji prevladavaju tokom jeseni, kako po pitanju kozmetike tako i po pitanju mode, stvaraju jedan posebno ugodan osjećaj. Također, jesen nije podbacila ni kada su u pitanju intenzivnije mirisne note koje ja i preferiram. Svježa jutra i još svježije večeri više nas vežu uz dom i druženje s bližnjima, što je meni posebno drago , zato se trudim da se kod kuće osjećam ugodno i ja i moji bližnji pa sam možda malo više orijentirana na kupovinu sitnica za kućanstvo. Jesen također nagovještava dolazak zime a time i meni najdražih blagadana, no o toj temi ću pisati tek za koji tjedan s obzirom da sam za danas pripremila jedan svoj mali kratki osvrt na predmete i proizvode koji meni jesen čine dodatno privlačnijom.

2-autumn-essentials-october-favourites

Mirisne svijeće jako volim tokom čitave godine ali one s temom jeseni su mi posebno drage. Volim intenzivne i začinske mirise a to je upravo definicija jeseni, stoga jako uživam u istima. Sviđa mi se taj ‘domaći’ miris koji me često podsjeća na djetinjstvo, mamu i neka obiteljska druženja. Yankee i Kringle svijeće su mi inače najdraže svijeće, iako su malo skuplje, smatram da se isplati uložiti u njih jer dugo traju a mirišu jednakim intenzitetom kao pri prvom paljenju.

3-autumn-essentials-october-favourites

Usne i nokti u tamnim i zagasitim nijansama zaštitni su znak za jesenski beauty segment. Ove godine sve su jesenske makeup kolekcije u duhu crvene boje, razlikuju se samo u tome što su neki brandovi krenuli u smjeru toplih tonova dok su se neki okrenuli onim hladnijim, no crvena zagasita nijansa prevladava kod svih. Sviđa mi se što je izbor velik i što smo se odvažili nositi makeup izvan svoje sigurne zone, zašto ne bismo eksperimentirali kada nam to već tržište dopušta. Trenutno uživam noseći theBalm Meet Matt(e) Hughes u nijansi Adoring i Diorov lak u nijansi Skyline 848 iz LE ‘Skyline’ o kojoj sam nedavno pisala u ovom postu.

4-autumn-essentials-october-favourites

Iako i tokom čitave godine najčešće nosim nakit u zlatnim tonovima tokom jeseni nosim isključivo zlatne i brončane tonove, nekako mi srebro i jesen ne idu skupa. Eventualno ubacim ‘choker’ ogrlicu (par primjera pokazala sam vam u ovom postu) ali u većini slučajeva držim se zlatnih detalja u obliku naušnica.

5-autumn-essentials-october-favourites

Trenutno najomiljeniji modni dodatak mi je Parfois sat kojega već mjesecima ne skidam sa ruke. Jednostavan sat sa kožnom narukvicom u smeđoj boji sa srebrnim detaljima jedini je komad srebra koji trenutno nosim. Sviđa mi se kako se ovaj sat lijepo prilagođava ruci odnosno zglobu a zbog svoje narukvice odlična je nadopuna jesenskom outfitu.

6-autumn-essentials-october-favourites

Iako jesen ne nudi puno sunčanih dana to nije razlog da se jedan jesenski outfit ne obogati naočalama. Iako sam tokom ljeta otkrila koliko su zapravo ugodne za nošenje kopije raznih naočala na kineskim web shopovima, nisam se usudila nositi ih previše zbog slabe ili nikakve zaštite očiju, no zato mislim da ih tokom jeseni mogu bezbrižnije nositi. Nedavno sam sa web shopa Zaful naručila jedne u bordo-smeđim tonovima i jako sam zadovoljna sa njima. Sviđa mi se što stakla nisu jako tamna a zlatni detalji su dodatni plus, klik na link za više detalja o njima.

7-autumn-essentials-october-favourites

Jesen je nagovijestila kako se bliži kraj godine pa se stoga treba na vrijeme pripremiti po pitanju novog rokovnika. Svake godine rokovnike kupujem u zadnji tren i uvijek pogriješim pri odabiri ili jednostavno ne budem zadovoljna, no ove godine to neće biti slučaj jer mi je stigao Jo&Judy prekrasan rokovnik koji će biti odličan za moje organizacijske potrebe. Više o brandu i ponudi možete saznati klikom na ovaj link.

8-autumn-essentials-october-favourites

Thomas Henry njemački je brand koji u svom asortimanu nudi širok spektar pića koja baš i nisu nešto razvikana na našem području, osim klasičnog tonika. Upravo ukoliko volite piti tonik, sa TH tonikom nećete pogriješiti jer meni je osobno najdraži a ja tonike jako volim. Osim tonika, u Konzumu sam pronašla i Spicy Ginger, Elder-flower Tonik, Bitter Lemon, Ginger Ale i Soda Water a zaista se nadam da su uvezli i Cherry Blossom Tonic koji je kruna tonika. U svakom slučaju, ovo piće intenzivna okusa dodatno ‘začinjava’ ovu ionako aromatičnu jesen. Više o brandu možete saznati klikom na ovaj link.

Osim intenzivnog okusa jako volim i intenzivne mirise a jedan takav koji me polako uvodi u zimu po ne znam koji puta već je ‘1 Million’ Paco Rabanne koji je inače za muškarce mada je meni ta varijanta puno draža od one za žene. Iako me pakiranje totalno odbija sadržaj me izuzetno privlači zbog svoje oštrine mirisnih nota ali i zbog same zanimljive kombinacije začina, citrusa, kože i ruže. Ovo je tip miris koji volite ili ne volite, jednostavno nema sredine sa njim. U svakom slučaju, ako volite intezivnost mirisa ovo je nešto čemu biste trebali pružiti priliku, naravno ako već niste jer ovo je jedan ‘stariji’ miris na tržištu.

9-autumn-essentials-october-favourites

S obzirom da nas hladnije kišno vrijeme često ‘zatvara’ kod kuće, meni osobno to ne smeta jer volim svoj dom i svoju obitelj te volim provoditi vrijeme tamo gdje se osjećam najbolje, no kako bi mi bilo što ugodnije tu su razne sitnice za dom koje čine prostor i boravak u zatvorenom što ugodnijim. Kada je H&M Home postao dostupan online mislim da nitko nije bio sretniji od mene. Osobno, jako volim njihovu posteljenu i ručnike i ne mogu ih dovoljno preporučiti, baš kao i sitnice za uređenje koje uljepšavaju svaku prostoriju doma. Uskoro ću objaviti jedan H&M Home haul u kojem će se naći puno tih neodoljivih sitnica ali dotada sam morala istaknuti ‘dlakavu’ dekicu koju u posljednje vrijeme možete često vidjeti na mojim slikama. Naime, radi se o deki koja je sa jedne strane od krzna a sa druge od nekog čvrstog crnog materijala te je kao takva odlična kao prekrivač na krevetu ali i za zagrnuti se na kauču. Odlična deka koju toplo preporučam za jesenske večeri, više detalja o njoj možete saznati klikom na ovaj link.

10-autumn-essentials-october-favourites

Bile su ovo samo neke sitnice koje meni jesen čine još ljepšom a sada me zanima koje sitnice vas vesele u posljednje vrijeme i što vama uljepšava jesen?