Beauty Spring Selection – proljetni makeup

Danas donosim zadnji post u ovoj seriji proljetnih preporuka te predstavljam tvoj dekorativni izbor.

Baze su nužne bilo da imate mješovitu/masnu kožu, normalnu ili pak suhu. Isto tako, svaki tip kože danas na tržištu može naći odgovarajuću bazu za sebe.
Dior Pore Minimizer primer je lansiran u sklopu proljetne LE a ja kao obožavateljica Diora sam ga morala kupiti. Moram priznati da su moja očekivanja ispunjena te da moje lice poprima matirani izgled, pore postaju vizualno sužene a make up uvelike postojaniji.
Za one dane kada ne želim mat efekt na lice već naginjem ka glow efektu posežem za Clarins Instant Light Complexion Perfector bazom koja odgovara svakom tipu kože te osim kao baza, može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa tekućom podlogom. Kako sam pisala recenziju o ovom proizvodu više informacija možete pročitati u ovom postu.

Kako nam dolaze topliji dani i podloge bi trebale biti laganije.
Osobno, tokom toplijih dana volim koristiti BB kreme, moj favorit za čitavu godinu ali kao idealna podloga za toplije dana je Estee Lauder BB krema koja odgovara svakom tipu kože, sadrži zaštitni faktor 35 te je dostupna u dvije nijanse. Recenziju ove BB kreme možete pročitati u ovom postu a presjek tonirane, BB i CC kreme u ovom postu.
Ukoliko tražite bolje prekrivanje od onoga što nude razne tonirane kreme moja je preporuka posegnuti za tekućom podlogom laganije teksture, upravo takva je Lancome Teint Miracle podloga recenzirana u ovom postu. Laganija tekstura pudera a srednje nadogradivo prekrivanje je sasvim dovoljno za toplije dane.

Clarins Instant Light Brush On Perfector je proizvod koji sam otkrila prošlog ljeta.
Adekvatna zamjena za korektor a ujedno odličan illuminator koji je pogodan za okoloočno područje koje neće isušiti a korigirati će ono što vizualno želimo prekriti.
Mislim da nam je kao i tekuće podloge bolje teške korektore zamijeniti laganijim teksturama.

Smatram da proljeće nosi zaštitni znak “glow” i da čitav naglasak make up-a mora biti dosljedan tom tonu, stoga bi trebalo pronaći odgovarajući završni puder u kamenu ili prahu. Ukoliko imate masnu kožu kao ja tada kombinirajte neki matirajući transparentni puder sa nekim koji će licu dati svježinu, moj odabir je MAC Mineralize Skinfinish Natural koji zaista daje decentni glow efekt licu.
Na obrazima ništa osim ružičaste :). Nekako mislim da je proljeće jedini period u godini kada se ja zakačim na ružičasto-ljubičaste tonove pa mi je dašak tih tonova na obrazima definicija proljetne svježine. Moj izbor je Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder u nijansi 3 Maui.

Kako je ružičasta idealna na obrazima na očima je to ljubičasta.
Idealna proljetna limitirana kolekcija sa potpisom Chanela je sve što je meni ovog proljeća potrebno. Paleta sjenila 537 Quadrille i D’Ombre 92 Diapason je nešto najljepše od Chanela ikada, predivni ljubičasti tonovi visoke pigmentacije i izvanredne postojanosti besprijekorno se stapaju sa proljećem na kapcima.

Linija tuša je uvijek dobrodošla no nekako naročito kada je decentni make up u pitanju pa ta crna linija zaokruži romantičnu notu ljubičastog look-a. Dva odlična tuša koja obožavam zadnjih godinu dana su Super Liner Perfect Slim i Super Liner Blackbuster, oba sa potpisom L’Oreal Paris.
Ukoliko dodatno želite naglasiti oči učinite to s intenzivnim ljubičastim i zelenim nijansama koje nude Look By Bipa olovke koje su izuzetno postojane te idealne za unutrašnju liniju kapka.

Trepavice također traže neklasične nijanse 🙂 poput moje obožavane Chanel Le Volume 30 Prune koju sam recenzirala u ovom postu. Također istu nadopunjavam sa Chanel Bronze Platine topcoat maskarom koja daje decentni zlatni shimmer trepavicama.

Na kraju bi bila velika pogreška nanijeti ruž kada nam je na raspolaganju najugodnije sjajilo ikada – Lancome Lip Lover, u mom slučaju izbor bi pao na prelijepu tamno ružičastu nijansu 357 Bouquet Final koju sam recenzirala u ovom postu
Iako nisam poklonik sjajila nekako mislim da baš sjajila zaokružuju kompletnu svježinu proljetnog look-a.

Priča s lakovima će biti kratka i jednostavna.

Na noktima tokom proljeća koristim nude neutralne nijansa koje zadovolje moje potrebe s obzirom da više pažnje pridajem make up-u. Obožavam Dior lakove (413 Grege) i jedini su od high end lakova koje kupujem jer je cijena u potpunosti opravdana, Essie lakove (15 Sugar Daddy) također volim i uvijek imaju prednost ispred svih ostalih lakova a Golden Rose lakovi (43) pružaju idealan omjer cijene i kvalitete.

Ponekad preko navedenih nijansi lakova nanesem shimmer/šljokice, a idealne su upravo od Golden Rose (103).

Kao bazu lakovima koristim učvrščivać noktiju Alessandro Express a kao nadlak Anny 940.

*Jedan proljetni kreirani look možete vidjeti i u nedavnom LOTD #7 postu*

***
Sa ovim postom završavam svoju seriju prijedloga za ovo proljeće te se nadam da su vam se potovi svidjeli te da su isti bili od koristi.
Ukoliko imate prijedloga ili nadopuna svakako ih ostavite u komentarima a ono što mene zanima jest kojim ćete nijansama vi težiti ovog proljeća ???
Ivana
lp