Njega kože lica [zima 2017/2018]

S obzirom da sezonski prilagođavam proizvode za njegu kože lica upravo potrebama kože, tako najčešće i pišem ove kraće osvrte o preparativnim proizvodima. U današnjem postu osvrnut ću se tako na proizvode koje sam koristila tijekom zimskog perioda, odnosno hladnijih dana, uz napomenu, kako bi iste nastavila koristiti te to i planiram u nastavku godine, ali zbog potreba testiranja jedne nove i zanimljive linije navedene proizvode ne koristim već neko vrijeme. Što se tiče nove linije, o istoj ćete uskoro moći čitati na blogu moje dojmove a za pojedine proizvode pripremam i darivanje, a kako proizvodi iz današnjeg posta ne bi bili zakinuti pažnje, smatrala sam kako zaslužuju da ih istaknem barem kroz kraći osvrt.

Što se tiče skidanja šminke, tu sam kroz zimu bila dosljedna proizvodima za skidanje šminke koje sam spomenula u prethodnom postu ovakvog tipa, stoga sam njih preskočila u ovoj objavi, a klikom na ovaj link možete pročitati moje dojmove o tim proizvodima, riječ je o Dermalogica PreCleanse balmu, Clinique Take The Day Off ulju, Nuxe Anti-Pollution Micellar Cleansing Water i Mixa Bi-Phase čistaču. U nastavku možete pročitati moje dojmove o proizvodima koji su se istaknuli i koji gode mom tipu kože u hladnijim mjesecima. Inače, za one koji ne znaju, moj tip kože je mješoviti do masni te problematični tip s proširenim porama.

Čišćenje kože lica i dodatna njega kože lica [umivanje, pilinzi i maske]

O Neutrogena Hydro Boost gelu za umivanje možete pročitati recenziju klikom na ovaj link za nešto opširnije dojmove. Ukratko, riječ je izuzetno ugodnom, nježnom, temeljitom i osvježavajućem gelu za umivanje lica. Pogodan je za sve tipove kože te ne iritira niti okoloočno područje. Najčešće bi koristila ovaj gel kao dio večernje njege kada mi je potreban nježniji oblik njege.

Kao dio jutarnje njege koristila bih najčešće Cetaphil DermaControl pjenu za čišćenje lica jer se moja koža tijekom proteklih zimskih mjeseci pokazala kao izuzetno masna i ova pjena mi je godila kao dio jutarnje njege. DermaControl pjena za čišćenje osim što regulira razinu sebuma na površini kože, hidratizira i obnavlja cjelovitost zaštitnog sloja kože i pruža ugodan osjećaj čistoće na koži.

Prema potrebi, odnosno ako bi pretjerala s proizvodima za matiranje koji bi rezultirali osjećajem zategnutosti ili pak ako bi se nosila s problemom nekog oblika iritacija ili upalnih procesa, po skidanju šminke koristila bih MV Organic Skincare Gentle Cream Cleanser. MV Organic Skincare je brand koji je izuzetno nježan prema koži a ujedno učinkovit, iako je na skupljoj strani mislim da se isplati investirati u njega jer zaista dobro dođe kao povremeni SOS tretman. Ova nježna krema za umivanje također je pogodna i za okoloočni dio, ne uzrokuje iritacije već umiruje kožu u kratkom periodu i miris koji proizvod sadrži je zaista neodoljivi te ga smatram dodatno ugodom pri večernjoj njezi lica.

Tijekom zimskog perioda rotirala sam tri maske od koji se jedna može upotrebljavati i kao piling. The Body Shop Tea Tree Wash.Scrub.Mask 3-in-1 upravo je proizvod koji se može koristiti kao proizvod za umivanje, piling i maska, ja bih ga uglavnom koristila kao piling i masku u danima kada bi mi se pojavili sitni upaljeni prištići i kao takav odrađuje odličan posao. Origins Out of Trouble masku koja je nešto agresivnija ali i učinkovitija od prethodno spomenute, koristila bih upravo ako prethodna ne bi bila dovoljna ili ako bi mi se na licu pojavili izraženiji upalni procesi. Također, ova maska odlična je njega za masnu kožu s proširenim porama jer dubinski čisti i obnavlja. Na koncu, kao nadopunu ovim dvjema maskama, koristila sam Madara SOS Instant Moisture Radiance masku koja sadrži hranjive prirodne šećere, hijaluronsku kiselinu, sjeverni božur, sjeme lana i koprivu koji pune kožu vlagom, istovremeno jačajući zaštitni sloj kože, smanjujući vanjske utjecaje. Uz to, zaključava vlagu u najdubljim slojevima kože prevenirajući da koža ne postane dehidrirana.

Toniziranje kože

Kombinacija The Body Shop dva tonera Tea Tree Skin Clearing Mattifying TonerSeaweed Oil Balancing Toner pokazala se odličnim saveznikom kao dio jutarnje njege odnosno pripreme kože za ostatak dana, u smislu smirivanja upalnih procesa i matiranja kože. Tea Tree Skin Clearing Mattifying Toner nešto je agresivniji od Seaweed Oil Balancing tonera stoga bi prvi koristila samo ako bi se nosila s problemom upalnih procesa a ako isti nisu bili prisutni dovoljan je bio Seaweed Oil Balancing Toner koji je zapravo izuzetno nježan prema koži te uspješno pomaže pri kontroli lučenja viška sebuma.

Tijekom večernje njege najčešće bi koristila jedan od sljedećih losiona/tonera, Nuxe Lotion-Soin Détox Anti-Pollution & Éclat, Nuxe Lotion Tonique Douce i MV Organic Skincare Rose Hydrating Mist. Nuxe Lotion-Soin Détox Anti-Pollution & Éclat je detoksicirajući losion za blistavost s anti-pollution efektom, namijenjen je svim tipovima kože koju osvježava i detoksicira te joj vraća blistavost. Ovaj losion najčešće bi koristila uvečer jer bi kožu savršeno pripremio za večernju njegu. Nuxe Lotion Tonique Douce nježan je tonizirajući losion za osjetljivu i normalnu do suhu kožu ali iako moja nije takva meni ovaj losion savršeno odgovara. Nježna mirisna kompozicija cvjetova damaščanske ruže osim što bogato hrani i umiruje lice uklanja i ostatke šminke te je namijenjen kako licu tako i okoloočnom području. Ovaj losion koristim uvijek nakon skidanja šminke i umivanja, jednostavno mi godi kao takav. S obzirom na to da ja skidam šminku s lica čim završim s poslovnim obavezama ovaj losion najčešće koristim tijekom dana kao dio neke dnevne rutine njege lica. MV Organic Skincare Rose Hydrating Mist koristim na koži prema potrebi jer ovaj proizvod umiruje kožu u relativno kratkom roku i odlična je nadopuna makeup-u te nekim posebnim ritualima njege.

Jutarnja njega kože lica

Svako jutro započinjalo je s istim proizvodim i to istim redoslijedom, Alpha H Vitamin B serum, Dermalogica Oil Control Lotion, Dermalogica Oil Free Matte spf30, Dermalogica Clearing Mattifier i Nuxe Nuxellence Youth Revealing and Perfecting eye cream. Tijekom hladnijih mjeseci obično moja koža postaje mješovita, ove godine ta faza je izostala i koža mi je izuzetno masna. Također, puno češće su mi se pojavljivali upalni procesi koji su me jako smetali. Ova rutina poboljšala je situaciju u smislu kontrole lučenja sebuma, smirivanja i sprečavanja upalnih procesa te po pitanju proširenih pora. Mislim da ću se ove kombinacije proizvoda držati iznova tijekom toplijih mjeseci jer proizvodi su učinkoviti a ne isušuju niti iritiraju kožu.

Što se tiče Nuxe okoloočne kreme, izuzetno mi godi kao dio jutarnje njege i iako nije dovoljno hranjiva u kombinaciji s okoloočnom kremom koju koristim uvečer, smatram da sam pronašla idealan balans koji mi se itekako dopada. Više o ovoj kremi i nekim drugim Nuxe proizvodima možete saznati klikom na ovaj link.

Uskoro slijedi recenzija o navedenim proizvodima stoga neću duljiti a sigurna sam da ću ih još koji puta spominjati na blogu, u svakom slučaju, ako imate masnu i problematičnu kožu ova kombinacija je nešto u što se isplati investirati.

 

Večernja njega kože lica

Večernja njega kože lica nešto je više promjenjiva ali u potpunosti opravdano, no odmah ću izdvojiti jedini dvojac koji rotiram svakodnevno, riječ je o Dr Dennis Gross Ferulic+Retinol Wrinkle Recovery Overnight serumu i May Lindstrom The Youth Dew Balancing Facial serumu. Ova dva seruma kombiniram tako da svaki zasebno koristim jednu večer i kao takvi su mi se pokazali najboljima, Dr Dennis Gross serum nadopunim s kremom dok May Lindstrom ostavim na koži samostalno. U pripremi je recenzija za oba proizvoda pa neću duljiti ali ono što moram istaknuti jest kako usprkos dosta agresivnim proizvodima za matiranje (preparativnim i dekorativnim) koža niti u jednom trenutku nije bila dehidrirana, neki stariji ožiljci manje se vide, hiperpigmentacije nastale prošlog ljeta u potpunosti su nestale a ten nikada nije bio ujednačeniji.

Kreme koje kombiniram uz Dr Dennis Gross serum su Sunday Riley Tidal kremu i Skinrx Lab MadeCera kremu koje su lagane svojom teksturom a izuzetno su hranjive te odgovaraju tipu kože poput moga koji se nosi s problemima masne i problematične kože te hiperpigmentacijskim mrljama, ali valja spomenuti i da gode kao antiage proizvodi. Iako je moja koža masna, smatram kako navedene kreme odgovaraju svakom tipu kože što pripisujem bogatom te pomno odabranom popisu sastojaka. Više o istima uskoro u recenzijama.

U danima kada se pojave upalni procesi tada zanemarim u potpunosti prethodno navedene proizvode već se baziram na Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Overnight Treatment proizvodu koji nadopunjavam s MV Organic Skincare Rose Soothing Protective Moisturiser kremom. Dermalogica mi se dosada pokazala kao najboljim tretmanom za suzbijanje upalnih procesa jer sanira stanje relativno brzo bez da za sobom ostavlja mrlje i ožiljke. Način na koji tretira prištiće jest da ih puno brže izbacuju na površinu te isušuje, primjerice, meni se često pojavljuju upalni procesi ili na čelu ili na bradi, to obično bude 5-6 prištića, u otprilike tjedan dana isti u potpunosti postaju sanirani. Ovaj tretman nije preagresivan ali zbog kiselina koje koristim koža mi je osjetljivija stoga kad god koristim ovaj tretman trudim se balansirati stanje hidratacije pa tada koristim MV Organic Skincare kremu, koju nanosim otprilike sat vremena nakon nanošenja Dermalogica tretmana ili sutradan kao dio jutarnje njege, ovisno kako se koža ponaša. Inače, ova MV OS krema zaista je dobar odabir ako imate problema s kožom jer čini mi se da odgovara svakom tipu kože a naročito osjetljivoj koži.

Oskia Citylife I-Zone Lip & Eye Balm koristim svakodnevno na okoloočnom podruju kao dio večernje njege. Ovo je jedna zaista bogata i masna okoloočna krema ali kao takva prva koja mi nije stvorila milije na okoloočnom području, što je obično slučaj s tako masnim kremama. Sviđa mi se jer je dovoljno hranjiva za moje dehidrirano okoloočno područje s bogatim antiage svojstvima a ta dva razloga su sasvim dovoljna da ponovo kupim ovaj proizvod koji je s trona skinuo i dugo obožavanu Bobbi Brown Extra Eye Repair okoloočnu kremu. Više o ovom otkriću čitat ćete u jednoj od narednih recenzija.

Tijekom zime najviše se posvetim njezi kože i pomno biram proizvode koje koristim jer tada mi se čini da mi je koža najzahtjevnija. Planiram recenzije za navedene proizvode jer smatram da to zaslužuju, s obzirom na to da u kratkom periodu čine vidljivu razliku. Kako sam to u uvodu i navela, ove proizvode prestala sam koristiti zbog potreba testiranja jedne nove linije, ali, svakako ću nakon nekog perioda uklopiti i novu liniju koju koristim i navedene proizvode iz ovoga posta te složiti jednu novu rutinu s kojom ću naravno upoznati i vas.

Ako imate dodatnih pitanja, svakako ostavite komentar ispod posta ili svoj savjet kako se nosite s određenim problemima koje imate s vašim tipom kože, svakako nije na odmet koja informacija više.