Favoriti ljeta ’17 | Lifestyle

U današnjem postu donosim nekoliko lifestyle sitnica koje su mi uvelike uljepšale ljeto. Ovo je posljednji post u seriji postova na temu ljetnih favorita i nadam se da će vam se dopasti, ako ste preskočili prethodne postove ostavljam vam linkove jer našlo se tu zanimljivih proizvoda; makeup, njega lica i tijela te njega kose i parfemi. Lifestyle favorite otkrijte u nastavku posta.

Iako sam imala puno duži popis knjiga koje sam željela pročitati ovoga ljeta na moju veliku žalost taj sam dio nekako zanemarila. Ono najgore u svemu jest kada sam se spremala za godišnji odmor nisam niti tada ponijela niti jednu knjigu a sve sam ih lijepo pripremila. Uglavnom, svratila sam usput u jedan Tisak i tamo kupila nekoliko naslova te iste pročitala tijekom odmora. Nekako sam se više orijentirala na krimi tematiku i nisam požalila, svi naslovi su ispunili očekivanja i toplo bi ih preporučila za čitanje; Putujem sama (Samuel Bjork, Sova (Samuel Bjork), Sablast u snijegu (Elizabeth Herrmann) i Mrtva priroda (Joy Fielding).

Također moram spomenuti i srpanjsko izdanje časopisa National Geographic koje ne znam da li me toliko zainteresiralo zbog teme ili mog raspoloženja u datom trenutku, ali ja sam ga progutala u jednom dahu. Naime, NG zaista redovito kupujem upravo jer mi je zanimljiv zbog svoga sadržaja ali od cijele godine upravo se srpanjsko izdanje posebno istaknulo i zato se pronašlo na ovom popisu.

Najčešće mi je tijekom čitanja društvo pravila kava i to ledena Dolce Gusto kava. Inače, ova je kava u Hrvatskoj dostupna samo na web shopu mall.hr i to u pakiranju od tri kutije, no ja sam ih takvih nekoliko potrošila stoga im ne zamjeram način pakiranja. Volim kavu u svim oblicima a tijekom ljeta ju najčešće pijem kao ledenu kavu s puno leda. Inače imam svoj postupak spravljanja ledene kave no uz Dolce Gusto kapsule uštedjela sam vrijeme pri spravljanju iste te mi je ujedno uvijek bila na dohvat ruke. Iako volim gorku kavu ponekad kada me uhvati želja za slatkim posegnem za zaslađivačima s okusom stoga sam ledenu kavu ovoga ljeta često obogaćivala sa jednim od dva aromatizirana zaslađivača, Monin (vanilija) i Madhava (slana karamela). Oba su odlična za spravljanje kave i sada ih koristim i u toploj i u hladnoj varijanti.

O Pepco dućanu već sam pisala u ovom postu, no u međuvremenu sam svratila još par puta i uvijek sam pronašla zanimljive sitnice. Jedna od tih sitnica je i ova bijela putna šalica koja osim što izgleda neodoljivo itekako služi svrsi za tople i hladne napitke te ju rado svakodnevno koristim.

Osim ledene kave učestalo sam konzumirala i tri ružičasta pića; Thomas Henry Cherry Blossom Tonic, Fentimans Rose Lemonade i Fentimans Rose Lemonade & Bloom Gin. Iako moram priznati da sam za istima posegnula isključivo zbog boje u svoju obranu moram istaknuti da su mi ista pružila savršeno osvježenje u kombinaciji s puno leda tijekom ovog ljeta. Svakako sva tri vrijedi isprobati.

U danima kada bi pretjerivala s kavom ili pak nekim obojenim pićima uvijek sam pri ruci imala Signal White Now Touch olovku o kojoj sam pisala u ovom postu. Ovaj proizvod je zaista makeup za osmijeh i mislim da bi se za neke posebne prilike trebao naći u torbici.

Zara Home ‘White Jasmine’ odnosno losion/krema za ruke i tijelo ugodnog je mirisa koji se neko vrijeme zadržava na koži. Koristim ovu kremu kao kremu za ruke jer mi stoji na radnom stolu a s obzirom na ambalažu s pumpicom, zgodna je kao takva za imati ju na dohvat ruke. Moje ruke su suhe i često obnavljam sloj kreme ali ova krema je jako hidratantna i zadovoljava moje potrebe, stoga sam se na ljetnom sniženju počastila sa zalihama ove kreme i koristim sada već drugo pakiranje.

Jo & Judy proizvode volim zbog njihova dizajna ali i praktičnosti, tako volim i ovu malu bijelu bilježnicu tvrdog uveza koju imam uvijek u torbi te u nju upisujem neke ideje vezane uz blogu. Ništa posebno ali cijelo ljeto je bila uz mene stoga ju nisam željela zakinuti u ovom postu.

Od nakita sam bila vjerna Parfois satu sa smeđom narukvicom, ‘Hoop’ naušnicama u zlatnim i srebrnim varijantama i Happiness Boutique lančićima i prstenu o kojima sam pisala u ovom postu. S obzirom na to da nisam osoba od previše nakita i zaista volim jednostavne komade mislim da je ovo i više no dovoljno od modnih dodataka da se nađe na ovom popisu. Inače, ovaj Parfois sat kupila sam u Banja Luci prošloga ljeta i ovo mi je jedan od tri najdraža sata jer je jednostavan i paše na svaki casual outfit, stoga ni ne čudi da ga toliko nosim.

Naočale Quay Australia ‘High Key’ u boji black/fade najčešće sam nosila ovoga ljeta jer su mi odgovarale dizajnom i bojom. Također, moram spomenuti kako sam zadovoljna ovim modelom u omjeru cijene i kvalitete te ga preporučujem a i sama planiram ili napraviti zalihu ili se počastiti nekom drugom bojom.

Iako sam odjevnih komada mogla uvrstiti još dosta nisam željela više duljiti s ovim postom stoga sam izdvojila top pet komada koje sam gotovo svakodnevno nosila. Parfois torbica je meni najdraža torbica ovoga ljeta, iako je manjih dimenzija u nju dosta toga stane jer sadrži u unutrašnjosti nekoliko pretinaca, a kombinacija boja je kao stvorena za mene pa sam ju lako mogla iskombinirati kako na ležernije tako i na formalnije outfite. Šešir iz Zare više je došao do izražaja na godišnjem odmoru ali povremeno sam ga nosila i tijekom svakodnevnih obaveza, šešir mi je jednostavno bio prijeko potreban u nekim danima kako bi zaštitila kožu i kosu od sunca, stoga se morao naći na ovom popisu. Morao se tako naći i barem jedan badić a ja sam izdvojila srebrni jednodijelni iz Calzedonie koji je dosta efektno izgledao na suncu, bio mi je najudobniji i brzo se sušio. Adidas natikače kupila sam jer su mi nove natikače bile prijeko potrebne, na kraju sam doslovno provela ljeto u njima jer su izuzetno udobne i s obzirom na boje lijepo se mogu kombinirate na razne outfite. Na koncu mi je ostalo da spomenem brand Oysho čiji sam web shop tijekom ljeta poharala te se počastila s nekoliko pari ljetnih hlača, svake su posebne na svoj način zbog boja i materijala ali isto tako svake su podjednako udobne. Uglavnom, ove izložene na slikama ubacila sam jer su mi odgovarale svojom bojom ali imam ih još u pet različitih boja i svake sam podjednako nosila.

To bi bilo sve od mene što se ljetnih favorita tiče, nadam se da su vam se postovi svidjeli i da neke favorite i dijelimo. U nastavku slijedi popis preostalih postova na ovu temu a ako želite slobodno ostavite u komentarima i vaš popis ljetnih favorita.

*FAVORITI LJETA ’17;

MakeupNjega lica i tijelaNjega kose i parfemi – Lifestyle