Njega lica | zima & proljeće

Iako je moja koža mješovitog tipa svaka zima nosi svoje negativne strane i u tom zimskom periodu posebno sam oprezna kako njegujem kožu svog lica jer zaista ne želim kožu dovesti u stanje dehidriranosti koje poteže za sobom i puno veće probleme. Osim pitanja dehidracije tokom zimskog perioda pripremam kožu i za nadolazeće toplije dane te u tom zimskom periodu koristim blagodati kiselina u proizvodima koje koristim za njegu lica.

U nastavku slijedi popis proizvoda koje koristim u posljednje vrijeme i sa svime sam podjednako zadovoljna.
morning skincareO Foreo Luna mini uređaju pisala sam vam nedavno u ovom postu, radi se naime o kompaktanom uređaju za njegu kože koji dubinski i nježno čisti lice uz pomoć inovativne T-Sonic™ tehnologije. Sa ovim uređajem započinje moja jutaranja njega lica uz GlamGlow SUPERCLEANSE™ Daily Clearing Cleanser koji savršeno kožu pripremi za početak dana jer ovo je zaista u punom smislu te riječi dubinski čistač za lice. Potom slijedi toniziranje a već sam par mjeseci vjerna samo jednom toniku za lice, radi se naime o Pixi Glow Tonic. Radi se o toniku koji u sebi ne sadrži alkohol a koji zbog svojih eksfolirajući mogućnosti uklanja mrtve stanice kože te pruža licu zdraviji izgled. Nakon tonika koristim Kiehl’s Iris Extract Activating Essence Treatment a radi se o preparatu za njegu kože lica koji se temelji na ekstraktu korijena Iris Florentina a namijenjen je umanjivanju pojave i vidljivosti bora, omekšavanju teksture lica kao i doprinosu svježem izgledu. Potom slijedi okoloočna krema a u zimskom periodu najbolji mi je saveznik za to područje Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream o kojoj ste mogli čitati u ovom postu. Radi se bogatoj kremi koja adekvatno njeguje okoloočno područje na način da ga hrani i umiruje te na taj način problematično  i nadasve osjetljivo okoloočno područje dobiva osjećaj ugode. Uz navedenu okoloočnu kremu u podlozi koristim još jedan proizvod no više o njemu u nastavku posta. Po nanošenju okoloočne kreme na lice nanosim serum i to rotiram između tri seruma, Lierac Luminescence Serum o kojem ste mogli čitati u ovom postuEstee Lauder Idealist Even Skintone Illuminator o kojem ste mogli čitati u ovom postu te trećem o kojem ćete čitati u nastavku. Oba navedena seruma licu daju svježinu odmah po nanošenju i zato su mi oba podjednako draga u ovom sivom i tmurnom zimskom periodu. Osim što lice vračaju u život također ujednačavaju ten te nekako svaki puder ljepše sjeda na lice ukoliko je jedan od ova dva seruma u podlozi. Nakon seruma slijedi krema sa zaštitnim faktorom a zimi je meni zasada dovoljan faktor 30. Jedna odlična krema koja je ujedno i primer/baza za šminkanje oduševila me ove zime a radi se o Emma Hardie Amazing Face Protect & Prime SPF 30 kremi. Ova krema je zaista lagane nemasne teksture ali opet dovoljno bogata za hladniji period godine, plus je naravno što je zaista i odlična podloga za šminku.
Natural Wealth ChanelSpomenula sam da sam ubacila još dva proizvoda a radi se o Natural Wealth Vitaminsko E-ulje te Chanel Hydramax+Active serumu. Ulje koristim na okoloočnom području ujutro, navečer i tokom dana nakon skidanja šminke, također ga znam nanijeti na neka mjesta na licu koja su dehidrirana te pijem 5 kapi dnevno. Naime, s obzirom na nedostatak sna i trenutnu terapiju vezanu uz neke zdravstvene probleme moje okoloočno područje je u jako lošem stanju trenutno. Osim što se pojavila izuzetna dehidracija to područje je jako natečeno i podočnjaci su jako izraženi. Ulje pomaže po pitanju dehidracije i kako sam rekla, ujutro ga nanosim kao bazu okoloočnoj kremi a tokom dana samostalno nakon skidanja šminke i navečer a isto zaista pruža osjećaj ugode. Natečenost i tamno plavi podočnjaci su još prisutni ali na žalost mislim da mi tu ni kreme ni ulja ne mogu pomoći.

Chanel Hydramax+ Active serum već dugo čeka da dođe na svoj red za korištenje i napokon ga je ove zime i dočekao. Sviđa mi se serum jer pruža ugodnu hidrataciju licu te štiti lice tokom dana od hladnoće ili pak toplog zraka od grijanja. Ponekad ga koristim ujutro prije prethodno navedenih seruma ili umjesto kreme uvečer ali tokom dana po skidanju šminke nakon posla nanosim ga svakodnevno te ukoliko izlazim samo na njega dodam prethodno spomenutu kremu sa zaštitnim faktorom.
evening skincareVečernja njega lica također započinje uz Foreo Luna mini uređaj ali ovoga puta uz Apivita kremastu pjenu za umivanje o kojoj ste mogli čitati u ovom postu. U nastavku slijedi ista rutina kao i ujutro uz Pixi i Kiehl’s no tada nastupa drugi profil seruma od onih od jutros. Kako jutarnji seruma rade na površini kože tako i ovaj večernji serum radi na dubini kože a radi se o Alpha H Liquid Gold Radiance serumu koji je zaista za svaku pohvalu jer koža lica je ujednačena a moje hiperpigmentacijske fleke su u potpunosti nestale, sada ih samo treba izbjeći u nadolazećem ljetnom periodu. Ovaj serum sam prvih mjesec dana koristila svaku večer samostalno a tada sam prešla na svaku drugu noć no nakon sat vremena na kožu bi nanijela Lancome Visionnaire Nuit Beauty Sleep Perfector koji je nadahnut noćnim pakunzima za lice, posljednjim kozmetičkim trendom iz Azije, njegova jedinstvena i iznenađujuća formula gela u ulju briše znakove umora u stvarnom vremenu. Formula je istovremeno pruža potpunu pokrivenost i prozračnost, njegujuća je i osvježavajuća te maksimalno iskorištava sposobnost kože za oporavak i obnovu tijekom noći, kako bi se postigao odmoran izgled te glatkija, elastičnija i blistava koža od trenutka buđenja. Svaku drugu večer kada ne koristim prethodno navedeni serum i kremu na lice obavezno nanosim ulja. Trenutno rotiram dva a to su Bio-Oil o kojem ste mogli čitati u ovom postu ili pak Biofarm Adria gold ulje. Oba ulja su predivna i moja koža ih voli, Adria gold ulje koristim kada je koža u problematičnijem stanju dok Bio-Oil koristim kada koža traži dodatnu hidrataciju, u svakom slučaju, koje god da koristim oba su podjednako naklonjena mojoj koži lica i tijela. Na okoloočnom području sam izbacila uvečer kremu te koristim dakle prethodno spomenuto Natural Wealth Vitaminsko E-ulje no ukoliko mi se pojavi milija na okoloočnom području tri večeri Mario Badescu Glycolic  okoloočne kreme o kojoj ste mogli čitati u ovom postu spasi situaciju.
face maskDodatna njega lica svedena mi je na tek nekoliko proizvoda i jedan poseban uređaj a radi se o Philips VisaCare uređaju. VisaCare tvrtke Philips sa sustavom za mikrodermoabraziju stimulira proces obnove površinskog sloja kože kako bi koža bila glađa i vidljivo sjajnija te pružala osjećaj čvrstoće. S obzirom da je Philips meni poznat kao proizvođač koji nam želi pomoći tako da uštedimo i vrijeme i novac na način da zaobiđemo različite salone sa različitim uslugama te da si iste te tretmane priuštimo u udobnosti svoga doma tako sam se i ovoga puta uvjerila da Philips nastavlja sa svojom tradicijom ugađanja svojim korisnicima. Ovaj uređaj na čistom i suhom licu uz nastavak za piling nježno uklanja dio rožnatog sloja (gornji sloj kože) i podebljava epidermu (drugi sloj kože), otkrivajući glađu i sjajniju kožu. Nježno uklanja grubu kožu i mrtve stanice na učinkovitiji i bolje kontroliran način nego što je to moguće ručno. Koža se potiče na obnovu stanica. Sistem Dual Action masira kožu potičući cirkulaciju krvi uz istovremeno uklanjanje mrtvih stanica kože i omogućavanje prirodnog obnavljanja stanica. Kroz sustav Air Lift odnosno vakumsku masažu intenzivno potiče mikrocirkulaciju. Koža se nježno podiže i razvlači, čime se masiraju njezini dublji slojevi. Povećava se protok krvi čime se kisik i nutrijenti dovode do površine a postiže se revitalizirani izgled. Više detalja o samom uređaju možete pročitati klikom na ovaj post.

S obzirom na Philips VisaCare ja sam iz upotrebe izbacila razne pilinge no ipak sam ostavila samo jedan u fazama kada koža možda odreagira na neki proizvod ili se jednostavno pojavi koji prištić na mojoj mješovitoj koži. Radi se o Murad Transforming Powder Dual-Action Cleanser & Exfoliator pilingu koji se pokazao kao odličan saveznik problematične kože lice jer već samo jednom primjenom isti napravi razliku.

Maske su oduvijek bile nešto posebno u mojoj rutini njege lice tako da ih uvijek rotiram nekoliko istovremeno no istaknulo ih se tek par. Domus Olea piling maska stigla je nedavno sa web shopa Ecco Verde koji u ponudi sadrži prirodne proizvode za njegu tijela i makeup. Ova maska koži pruža nevjerojatno dubinsko čišćenje te mekani ugodan osjećaj koji traje i traje. Maska je inače dostupna i u većem pakiranju jer je pogodna i za tijelo te kao takva bi bila idealna u ljetnom periodu jer radi se o piling maski.

Peter Thomas Roth set od 5 maski po 50ml kupila sam jer su me te maske izuzetno zanimale s obzirom da su jako hvaljene a dolaze u jako velikim pakiranjima kada ih kupujete samostalno pa se ja nikako nisam mogla odlučiti koju odabrati. Svih pet maski podjednako koristim jer su sve za svaku pohvalu no posebno se ističu tri maske, Irish Moor Mud Mask za dubinsko čišćenje kože, Pumpkin Enzyme Mask kao eksfolirajuća maska i 24K Gold Mask kao njegujuća maska. Zaista u današnjem postu neću duljiti o ovim maskama jer uskoro objavljujem recenziju istih no reći ću to ovako, ukoliko bi morala preporučiti neki kućno ritual njege koji je apsolutni “must have” tada bi vas usmjerila na tri prethodno navedene maske jer sa njima možete pokriti sve potrebe vaše kože.

Ovo je bila moja trenutna rutina njege lice koja će se postepeno mijenjati dolaskom toplijih dana, jer koliko god mislili da zima može našteti našoj koži lica prema mojim iskustvima topliji dani odnosno sunce može biti puno štetnije.

Koji su vas proizvodi ili pak uređaji za njegu lica impresionirali u posljednje vrijeme?

Tagovi: