Lifestyle | Favoriti petkom

Jedna sam od sretnica koja uživa u slobodnom vikendu, stoga moram priznati kako je upravo petak moj najdraži dan u tjednu, ma koliko to pomalo smiješno zvučalo. Petkom uvečer moje poslovne obaveze završavaju i tada nekako najviše volim posvetiti to vrijeme samo sebi, naime, za subotu me vežu obaveze vezane uz blog a nedjelja je uvijek vrijeme posvećeno obitelji.

S obzirom na to da cijeli tjedan provedem u nekom formalnom izdanju koje bude popraćeno s 10-ak sati makeup-a na licu, moj prvi korak ka opuštanju započinje skidanjem šminke s lica i opuštajućom kupkom. Trenutno volim koristiti Rituals “The Ritual Of Anahata Collection” liniju proizvoda za njegu tijela jer uživam u tim opuštajućim drvenastim mirisnim notama. Iz cijele linije najviše me se dojmio parfem, pjena za tuširanje te losion za njegu tijela nakon tuširanja. Uz njegu tijela moju punu pažnju posvećujem i njezi kose kada najčešće nanosim tretmane koje ostavljam na kosi preko noći. Trenutno koristim jedan takav tretman a riječ je o Living Proof “Perfect hair Day (PhD) night cap overnight perfector” tretmanu koji mojoj koži pruža adekvatnu njegu i zaštitu. Nakon njege tijela i kose na red dolazi njega kože lica a u tu svrhu već neko vrijeme koristim Eucerin DERMOPURE liniju za njegu masne i problematične kože. O ovoj liniji možete pročitati više detalja u nedavno objavljenoj recenziji klikom na ovaj link. Osim njege kože lica volim posvetiti pažnju i usnama te obavezno napravim piling usana sa šećerom i medom te kao dio njege koristim neki hranjiviji balzam, trenutno je to Dr.Lipp Original Nipple Balm koji čini razliku već pri prvom nanošenju.

Vrijeme koje posvetim samo sebi najviše volim provesti uz sitnice koje me vesele, tako osim prethodno navedenih beauty rituala koji su mi od neprocjenjive važnosti, volim se posvetiti i čitanju zanimljivih mi naslova te najčešće knjigu koje se uhvatim i pročitam kroz vikend. Najčešće volim čitati krimi romane a trenutno čitam seriju kriminalističkih romana Larsa Keplera, koju ujedno toplo preporučujem. Naravno osim čitanja volim se posvetiti i pisanju u smislu zabilješki nekih sitnica koje su mi bitne ili planova te se prisjetiti nekih događanja koja su mi bitna.

Okruženje mi je također bitno, ono čini razliku ugođaja a svaku prostoriju možete osvježiti s detaljima poput slika i fotografija, zanimljivim časopisima, mirisnim svijećama te buketom cvijeća. Znam da te svari nisu bitne ali u mom slučaju sitnice čine razliku stoga ja istima pridajem veliku važnost. Kako bi ugođaj bio potpun, volim pri ruci imati neki ukusnu slasticu koja u mom slučaju obično bude u obliku čokolade te neko piće koje mi godi u datom trenutku.

S obzirom na to da je upravo danas petak ja ću se u nastavku večeri posvetiti sebi i sitnicama koje me vesele, isto to želim i vama jer sigurna sam da će vam puno značiti.

Tagovi: