Short Hair Don’t Care

Kategorije: Kosa, Lifestyle

Nedavno sam se ošišala i to zapravo ne bi bilo toliko čudno i ne bih o tome radila post da nisam po prvi puta nakon jedno 15ak godina skratila drastično kosu. Naime, moja kosa je uvijek bila duga preko čitavih leđa do struka, nekako malo iz navike malo zbog toga što nije zahtjevna pa ju nije bilo teško održavati. Iako volim vidjeti kako na sebi tako i na drugima dugu kosu kada je ona zdrava i lijepa nekako je došlo vrijeme za promjene.

haircut before and after šišanje prije i poslije

Dugo vremena sam išla u jedan frizerski salon koji je zapravo bio ok ali bilo je nekoliko mana a kako sam ja sitničava po nekim pitanjima nisam smatrala da je u redu da baš svaki puta moram čekati da prođe pola sata pa da me se primi iako bi ja uvijek došla i koju minutu ranije od dogovorenoga. Nadalje, kada bi me se napokon primilo na red u manjku osoblja jedna bi osoba radila tri mušterije istovremeno što je često znalo rezultirati mojim kućnim popravcima. Naravno da bi svaki puta ostala i po dva sata za jednostavno šišanje vrhova jer kao što sam spomenula, nikada me se ne primi u dogovorenom terminu pa još uz mene jedna osoba radi na još barem dvije glave a kao kruna svega je činjenica da sam parkirana u prvoj zoni pa strepim da li ću moći produžiti parking jer bila je to prava lutrija ako bi uopće izašla nakon dva sata.

Već isfrustrirana ponašanjem a i uslugom koja je nekoliko puta zakazala otišla sam u drugi salon ali opet je proradila moja sitničavost pa me smetalo kokodakanje. Nekako smatram da ja kao mušterija ne trebam znati tko je sa kim, kada i zašto legao, pio, povraćao ili nešto sasvim deseto. Možda sam ja prezahtjevna ali nekako ja nemam puno vremena za odmor i uživanje pa odlazak u salon smatram nečim ugodnim.

Ponovo je uslijedila potraga za novim salonom a da je isti nekako miran i ugodan sa pristupačnim cijenama i korektnom uslugom. Iznenadila sam se vidjevši cjenike pojedinih salona jer jednostavno ja ne mogu pojmiti da šišanje i pramenovi mogu koštati pa i preko 1000kn, eto, možda sam ja škrta u tom pogledu ali ja to ne mogu shvatiti.

Tražeći po internetu preporuke naišla sam na jedan post Mashin’ the Beauty koja je posjetila salon Patiz i ono što sam vidjela zainteresiralo me u toj mjeri da sam dogovorila termin za šišanje i pramenove. Moram priznati da sam bila sretna kada me dočekala Matea koja je radila na Maši pa sam bez straha sjela na stolicu.

haircut and balayage

Uglavnom, izuzetno strpljiva Matea lijepo mi je sve objasnila pa smo krenuli prvo sa šišanjem i moram vam biti iskrena da sam u dva navrata mijenjala dužinu jer nisam imala baš plan odrezati pola metra kose. Željela sam posvijetliti kosu a da to ne bude pretjerano jer moja kosa nikada nije bila bojana a druga stvar tu je i faktor da oduvijek imam tamniju kosu pa bi mi presvijetla kosa vjerovatno bila mali šok.

Dobila sam sve što sam željela, jednostavnu a odličnu frizuru koja se zaista lako održava, predivnu boju odnosno pramenove (balayage tehnika), uslugu za svaku pohvalu te iznimno korektnu cijenu.

Iako mi je pri rezanju kose srce lagano poskočilo sada sam u potpunosti mirna i zadovoljna i uživam u činjenici da ne moram provesti po pola sata na feniranju kose a boja me toliko oduševila da mislim da pred ljeto idem na još svjetlije varijante.

balayage

Radujem se eksperimentiranju sa novim proizvodima sada za bojanu kosu koja je kraća te je malo dobila na volumenu koji je oduvijek bio moj najveći problem stoga će sada biti i nešto više recenzija o proizvodima za kosu.

Kažu da je svaka promjena dobra ali ja bih za svoju rekla da je i više no dobra jer sam dobila što sam željela i uz to mogu pola sata duže ujutro spavati a ne baviti se frizurom ionako preduge kose.

Sve preporuke kako i sa čime njegovati bojanu kosu su dobrodošle!