[Popis kozmetike za godišnji odmor] Makeup & Parfemi

Iako bih voljela biti ležerna osoba koja ponese 5 komada makeup proizvoda sa sobom na godišnji odmor, te umjesto šminkanja radije uživa u nekoj drugoj zanimaciji, ali ja volim šminkanje i volim makeup proizvode i zato umjesto 5 komada ja ponesem 50 komada makeup proizvoda. Dobro, možda sam pretjerala s brojem 50 ali nisam ni daleko. Uglavnom, molim vas bez osuđivanja jer imajte na umu da sam ja beautyholic i radije nosim manje pari obuće a napravim mjesta za makeup proizvode. Više o istima u nastavku posta.

Mislim da mi je oduvijek bilo najteže pakirati makeup proizvode, posebno ljeti kada idem na godišnji odmor. Ukratko, ja se volim šminkati a najviše sa šminkom volim eksperimentirati upravo ljeti, kada mi se čini da su sve kombinacije nosive, stoga si i ja tako dajem oduška. U nastavku slika donosim proizvode koje zaista planiram ponijeti sa sobom i da vam budem iskrena, vjerojatno ću još koji proizvod ubaciti, ali nije mi ni krivo jer znam da ću sve uspjeti koristiti, ono čega me strah jest da će mi nedostajati baš ono nešto za završni touch. Također, nesmotreno nisam poslikala kistove te stoga tu nedostaje još desetak istih te beauty blender.

Estee Lauder i Hourglass tekući puderi idealni su za masno-mješoviti a problematični tip kože, s obzirom na to da uspješno kontroliraju višak sebuma definitivno moraju sa mnom na put, baš kao i baze za lice – Givenchy i Hourglass. Naravno da svaka podloga traži korektor stoga sa sobom nosim NYX korektor koji je blizu da ga proglasim HG korektorom jer upravo je on nešto što sam godinama tražila. Bronzeri, highlighteri i rumenila jednostavno su nužni i da budem iskrena mislim da će se tu naći mjesta za barem još jedan highlighter jer sam trenutno slaba na iste. NYX sprej za fiksiranje sasvim je solidan a Laura Mercier puder za fiksiranje korektora neophodan je za moje okoloočno područje, iako pakiranje nije nimalo pogodno za putovanja. Becca puder u kamenu za matiranje je zato idealan za putovanja ali kako je svakodnevno sa mnom u torbici tako ide i na put sa mnom, samo ću reći kako mi je ovo drugo pakiranje i treće već imam u rezervi, sasvim dovoljno da kažem da obožavam ovaj puder.

NYX baza za sjenila također je nužna mojim masnjikavim kapcima mada su dosta pouzdana i Dior sjenila koja su mi omiljena proteklih mjeseci i da budem iskrena uz pokoju olovku bila bi mi dovoljna ali zasigurno će sa mnom putovati još barem dvije palete sjenila. Zasada sam odabrala Jouer i ABH palete mada mislim da ću ABH isključiti te ubaciti novu NYX paletu kojom sam jako zadovoljna. Osim sjenila tu će se naći pokoja olovka klasičnih boja crna-smeđa-nude te pokoji tuš ali u nekim zeleno-plavim nijansama, jednostavno zaobilazim crnu liniju ljeti već dugo godina pa ni ove godine plan nije drugačiji. Naravno, Giorgio Armani vodootporna maskara je must have kao i Dior olovka za obrve u pratnji s Douglas gelom za fiksiranje obrva.

Što se tiče proizvoda za usne moram priznati da samu sebe zavaravam da ću stati na tek četiri proizvoda, zasigurno nosim navedene sa sobom ali naći će se tu zasigurno još pokoji, no radit će se tu o istim crveno-nude tonovima. Jedina olovka koja mi je za usne potrebna jest MAC olovka koja je moja najdraža olovka i boja ikada.

Jako sam neodlučna i po pitanju parfema stoga sam sretna što postoji Travalo (manja bočica za presipavanje parfema) te ću tako od pet navedenih tri pretresti u manje pakiranje a dva ionako uvijek nosim sa sobom, jedan je u autu a drugi u torbici, jednostavno volim imati različite mirisne note uvijek na raspolaganju.

Douglas mi je otkriće ovoga ljeta, baš kao i Nuxe a preostala tri savršena su nadopuna mojoj kolekciji i zapravo ovih pet mirisa i rotiram posljednja dva mjeseca.

Kako se vi nosite prema makeup-u na godišnjem odmoru, da li nosite svašta ili sve svedete na minimum?

Nadam se da vam se svidjela ova serija postova i da ste možda pronašli nešto zanimljivo za sebe. U naredna dva tjedna na blogu neće biti novih postova ali već od 15-og možete očekivati nove recenzije. Želim vam svima ugodan ljetni odmor!

ponedjeljak Kreme sa zaštitnim faktorom za lice
utorak Njega problematične masne/mješovite kože lica
srijeda Proizvodi sa zaštitnim faktorom za tijelo
četvrtak Njega kože tijela nakon sunčanja
petak Njega kose
subota Makeup & Parfemi