Beauty Haul | NYX

Iako sam se sa NYX kozmetikom upoznala još prije nekoliko godina moram priznati da nisam nikada istraživala detaljno taj brand, ne postoji neki poseban razlog za to osim da mi možda sam brand nije bio toliko dostupan. Uglavnom, s obzirom da posjedujem nekoliko NYX paleta kojima sam jako zadovoljna u nedavnoj šetnji Banja Lukom naišla sam na NYX dućan i nije me trebalo nagovarati da uđem.

Ne znam da li sam ja zaista toliko zanemarila NYX kao kozmetički brand ili je to do srdačnog osoblja koje je educirano na zavidnom nivou, uglavnom, ja sam iz NYX dućana izašla sa punom vrećicom proizvoda kojima sam toliko oduševljena da sam po povrtaku u Zagreb odmah posjetila i Diviana Cosmetics koji inače drži NYX proizvode te se počastila sa još par sitnica, štoviše mislim da tu nije kraj.

NYX cosmetics NYX

Dakle, kao što sam i prethodno istaknula, iz NYX dućana izašla sam sa puno vrećicom proizvoda i moram priznati da niti jedan sa gornje slike nije podbacio. Vjerujem da će svaki proizvod dobiti zasebnu recenziju ali u nastavku vam donosim svoje prve kratke dojmove o svim proizvodima iz ovog haul posta.

NYX Avant Pop! palete su favoriti ovog haul posta jer tekstura sjenila je božanstvena, baš kao i sama pigmentacija istih. Kombinacija predivnih nijansi donosi razne opcije finiša koji se perfektno blendaju na kapku. Jedini minus ovih paleta bio bi da se sjenila truse ali ništa pretjerano da bi im se zamjerilo. S obzirom da su Avant Pop! palete dostupne u tri kombinacije ja sam se počastila sa sve tri jer sadrže nijanse kojih ja baš i nemam i ponosna sam na samu sebe da sam se napokon voljna igrati i sa bojama. Palete su dostupne i u Hrvatskoj a cijene im variraju, stoga klik na link za više detalja.

S obzirom da sam oduševljena sjenilima iz prethodno spomenutih paleta i da sam se zainteresirala za boje, odlučila sam se isprobati i mono sjenila u tri različita finiša, sjenila su iz linija (s lijeva na desno) Hot Single (Zen), Prismatic (Jaded) i Hot Single (Kush). Hot Single sjenilo u nijansi Zen dolazi sa mat finišem a Kush sa sedefastim finišem, oba su lijepo pigmentirana te se s lakoćom blendaju i ono najvažnije ne truse se. Prismatic sjenila su zaista jedinstvena sjenila zbog svog shimmerastog finiša i sama nijansa Jaded je zaista predivna na kapku, ja ju volim koristiti na način da kist pošpricam sa MAC Fix+ zbog dinamike samog efekta na kapku. Jaded se pomalo trusi ali opet ništa strašno, lijepo se blenda a pigmentacija je na zavidnom nivou. Cijena pojedinog sjenila iznosi 55kn za Prismatic liniju (1.24g) a Hot Single (1.5g) 42kn.

Ultra Pearl Mania su pigmenti koji također nisu podbacili. Dolaze u malim pakiranjima od 5ml a cijena im iznosi oko 35kn. Pigmentacija je odlična i pri nanošenju ne stvaraju preveliki nered mada ih ja uvijek koristim sa MAC Fix+ jer je sam efekt na kapku znatno bolji. Nazive za nijanse koje sam ja odabrala za sebe ne znam jer sam ih bacila sa celofanom pri otvaranju ali radi se o bakrenim i brončanim tonovima.

Face & Body Glitter me posebno oduševio jer inače nisam osoba koja voli nositi glittere no u nekim posebnim prigodama zašto da ne. Uglavnom, obično glitteri znaju biti preveliki ili pregrubi no ovi su savršeni. Kupila sam ih u nekoliko nijansi i još u Zagrebu nadopunila kolekciju sa još dvije nijanse. Za korištenje ovih glittera potrebna vam je baza i idealana je baš NYX baza koja dolazi u pakiranju od 10ml po cijeni od 85kn, ista je odlična i za upotrebu pigmenata ili pak nekih sjenila koja se inače truse. Glitteri dolaze u pakiranju od 2.5g a cijena im iznosi 60kn. Jedina zamjerka za glittere bilo bi pakiranje ali što je tu je.

Strobe Of Genius Illuminating paleta genijalna je paleta koju ja koristim kako na licu tako i na očima. Ukoliko niste fan strogog konturiranja a želite ipak istaknuti pojedine dijelove vašeg lica, ova je paleta kao stvorena za vas. Sve nijanse su upotrebljive, ne truse se i lako se blendaju, postojane su na licu do skidanja makeup-a i pravi must have za svakog beautyholica. Cijena palete iznosi 170kn ali s obzirom na izbor nijansi i kvalitetu proizvoda smatram ju opravdanom.

Highlight & Contour PRO Singles kupila sam u nijansama (s lijeva na desno) Bone, Soft Light i Sculpt i obožavam ih. Cijena pojedinačnog proizvoda iznosi 39kn za količinu od 2.7g dok cijena kompletne palete za konturiranje koja sadrži 8 nijansi iznosi 199kn, tako ako su vam pojedine razvikane palete za konturiranje izvan vašeg budžeta smatram da je navedena paleta adekvatna alternativa. Jako sam zadovoljna sa tri nijanse koje sam odabrala za sebe i mislim da ću ih s vremenom nadopuniti jer sviđa mi se pigmentacija, blendanje i izbor nijansi.

High Definition rumenilo u nijansi Taupe dolazi u pakiranju od 4.5g po cijeni od 65kn. Sviđa mi se samo pakiranje koje ne zauzima puno prostora ali sviđa mi se i sama nijansa proizvoda. Rumenilo se lijepo blenda i dopušta nijansiranje te je odlično za konturiranje.

Lip Lingerie ruževi dolaze u 11 nijansi a radi se o tekućim ruževima mat finiša koji dolaze u nude nijansama. Pri prvih par upotreba trebalo mi je da savladam aplikator kojim nisam nikako mogla zahvatiti adekvatnu količinu pri nanošenju, no kada sam savladala taj problem moram priznati da ove ruževe koristim svakodnevno. Sviđa mi se spekar nijansi, pigmentacija i postojanost. Također, privlačna je i cijena naspram nekih drugih ruževa ovog tipa na tržištu, 4ml za 75kn i nije tako strašno.

NYX Diviana

S obzirom da mi je u međuvremenu pri jednom šminkanju Prismatic sjenilo (Jaded) palo na pod i razbilo se morala sam otići po drugo jer mi je sama nijansa prelijepa, usputno sam kupila još jednu nijansu a riječ je o tamno sivom sjenilu sa srebrnim shimmerom, naziv nijanse je Smoke&Mirrors. Na WL mi stoji i nijansa Mermaid koja ja bila tada rasprodana.

Kao što sam prethodno i navela, nadopunila sam svoju Glitter kolekciju sa još dvije nijanse jer ovaj proizvod je zaista poseban za posebne prilike.

Jumbo Eye Pencil već imam u 5-6 nijansi i jako sam zadovoljna ovim olovkama jer su odlične za korištenje kako samostalno tako i kao baza. Uglavnom, kolekciju sam nadopunila tamno crvenom nijansom pod nazivom Rust koja će biti idealna za nadolazeće jesenske lookove. Cijena olovke iznosi 49kn.

Odlučila sam isprobati i dvije baze od kojih je jedna u boji kože a druga je crna. Sa crnom bazom sam jako zadovoljna ali ovom drugom baš i ne jer se moji kapci maste i više no inače od iste tako da je ona jedini proizvod iz ovog haul posta koji je podbacio. Inače, baze sadrže 7g proizvoda a cijena im iznosi 65kn.

Pro Foundation Mixer u nijansi Olive kupila sam kako bi potamnila 2-3 pudera koja imam ali ne koristim jer su mi presvijetli. Sviđa mi se ovaj proizvod koji je dostupan u 6 nijansi. Količina proizvoda iznosi 30ml a cijena mu je 85kn. Lagana tekstura ne utječe na teksturu proizvoda sa kojim se miješa i moram priznati da pruža lijep spektar nijansi.

NYX haul

Sve u svemu, mislim da je moja ljubav prema NYX proizvodima tek započela jer jako sam zadovoljna omjerom cijene i kvalitete. Ukoliko postoji nešto što smatrate da bih trebala čim prije isprobati slobodno ostavite svoje preporuke.

Tagovi: