Diora Keratherapy – Keratin Infused Deep Conditioning Masque

Kategorije: Diora Keratherapy, Kosa

Nedavno sam u posjeti zanimljivog dućana Bahlen kupila ovu keratinsku masku za kosu iz čiste znatiželje jer do tada sam zapravo imala neku diverziju prema proizvodima za kosu koji sadrže keratin :/ ni sama ne znam zašto, možda sam smatrala da mi nije potreban. uglavnom, po prvom korištenju ugodno sam se iznenadila a sada je to već moja HG maska za kosu.

Maska dolazi u tubi od 237ml i cijena joj je 115kn .

Diora Professionnel je zapravo američki brend baziran isključivo na proizvodima za kosu a više o istom možete pročitati na njihovoj web stranici.

Masku sam koristila zadnjih pet nedjelja. Pri puta kada sam ju nanijela držala sam ju na kosi otprilike dva sata, drugi puta sam ju držala tokom popodneva (otprilike 5 sati) a naredna tri puta sam ju držala preko noći (otprilke 8 sati).
Prvo sam oprala kosu i nisam koristila regenerator već sam ju samo dobro posušila ručnikom te potom nanijela masku koja mi je olakšala raščešljavanje. Količina maske koja vam je potrebna za vašu kosu zapravo ovisi o vašoj kosi ali za moju dugu ali jako tanku je bila potrebna veličina ljuske oraha, mada ja zaista ne štedim kada je u pitanju kosa pa nakon te količine dodam još otprilke polovicu prethodne količine koju najviše rasporedim po vrhovima.
Potom umotam kosu u neki rep/punđu te ju zamotam alumijskom folijom i zavežem maramom da mi ne klizi s glave.
Ujutro kosa naravno bude vlažna i samo ju isperem sa običnom vodom i posušim fenom.
Efekt na kosi je neopisiv. Ovo je zaista moja HG maska za kosu.
Kosa se obnovi upravo na mjestima na kojima joj obnova i treba dok na dijelovima gdje je kosa u potpunosti zdrava imam osjećaj kao da ju dodatno zaštiti. Kosa mi je je inače ravna ali lagano se na vlažnom vremenu uvija i to me zapravo smeta no nakon upotrebe ove maske zaista tih problema više nemam. Svilenkasti osjećaj dok prolazite kroz kosu je zaista izvanredan. Isto tako, osjećam da mi je kosa snažnija i čvršća nakon upotrebe ove maske a o sjaju da ni ne govorim. Podatnost kose je također za svaku pohvalu.
Možda mi se čini ili je zbog ovog prijelaznog perioda ali kao da mi se kosa manje i masti :/ .

Tekstura maske je zapravo klasična, kremasto gelasta no ipak nešto gušća ali miris je taj koji je jednom riječju – WOW. 
Miris me podsjeća zapravo na neki puderasti parfem s notama mošusa ali nikako se ne mogu sjetiti točno koji :/. Taj miris je jako intenzivan i traje dok god imate masku na kosi ali i nakon ispiranja maske samo je tada uvelike decentniji te krajem dana hlapi u potpunosti.

Prilažem sastav ove maske mada kako meni sastojci nisu baš presudni o njima ne bi ni išla u širini, no znam da ima dosta žena koje paze baš na sastav koji im je suprotno od mene presudan pa čisto da imaju u vidu šta se tu nudi 😉 .
Prezadovoljna sam prvenstveno jer sam otkrila svoju HG masku za kosu koju ću svakako kupovati iznova. Moja kosa je na nju odreagirala jako pozitivno i rezultati su bili vidljivi već nakon prve upotrebe a mislim da će sa svakim narednim nanošenjem kosa biti zaista besprijekorna.
Ukoliko smatrate da vam je to previše posla ostavljati masku na kosi satima postoji mali trik da istu nanesete nakon pranja kose te ju posušite fenom i opet isperete jer keratin voli toplinu pa vam je efekt gotovo jednak.
Vrijedna je svake pohvale i mislim da će mi jedno pakiranje potrajati 3-4 mjeseca što smatram idealnim omjerom cijene i kvalitete.
Keratinski proizvodi za kosu … koristite li i imate li neke svoje prijedloge??
lp