LOTD #1 “Jesen”

Kategorije: Look, Makeup

Često naletim na vaše upite u komentarima zašto ne radim LOTD (look of the day) postove a kako sam trenutno baš u nekoj nazovimo to reorganizaciji na svom blogu odlučila sam poslušati vaše sugestije te uvodim LOTD postove.

Današnji post je posvećen jeseni … lijepim toplim crvenkastim tonovima.

Lice.
Nedavno mi je stigao MUFE N123 koji obožavam jer lijepo prekrije sve što treba i postojan je tokom čitavog dana, nijansa koju sam odabrala mi je perfektna trenutno a više o samom proizvodu možete pročitati u recenziji na blogu Make Up Arena.
MUFE kombiniram sa Clarins-ovim Complexion Perfector (02) koji jednostavno licu daje neki poseban glow koji je mom licu nužan u ovim prijelaznim periodima. Doduše, nekako mi se čini da zaista upotpuni baš svaku tekuću podlogu i zadnjih pola godine svaki puder zapravo pomiješam s njim.
Kao podloga tu je uvijek vjerni Mister Mat od Givenchy-a.

Clarins Instant Smooth okoloočna baza koja je presavršena za umanjiti vidljivost barem onih sitnijih linija te Bobbi Brown korektor za okoloočno područje sa kojim sam jako zadovoljna u ovih zadnjih par dana testiranja.
Naravno da sam morala koristiti i Estee Lauder Double Wear korektor koji mi je definitivni HG među korektorima – besprijekorno prekrivanje.

Mac blot uvijek uz mene.

Golden Rose bronzer u nijansi 103 vrlo sličan Dior nude bronzeru jer je i sam vrlo prirodan na licu, moja nova velika ljubav Kevin Aucon highlighter Candlelight te ove jeseni obožavani Mac Dainty.

Oči i usne.

Mac paint pot Groundwork obožavam i uvijek ga nanosim prije svakog sjenila pa čak i onih kremastih poput Meybelline Color Tattoo (70 metallic pomegranate) i omiljeno sjenilo (i po teksturi i po nijansi) Chanel D’Ombre 86 Ebloui.

Uz gore navedeno obožavano sjenilo koristila sam i prekrasna dva Mac sjenila bez kojih također ove jeseni ne mogu – Cranberry i Soft Brown. 
Nadalje, moralo se tu naći malo i crne nijanse a koristila sam Crave iz UD Basics palete te malo shimmera nikada ne škodi naročito onoga koje se nalazi u nijansi Venus iz spomenute palete.

Look By Bipa olovke su najbolje olovke za unutrašnju liniju kapka a Night Dust 1 se idealno uklopila u ovaj look, baš kao i Chanel maskara za volumen u neodoljivoj nijansi Prune 30.

Nedavno sam kupila Billon Dollar Brows univerzalnu olovku koja mi se jako sviđa jer se prilagođava nijansi vaših obrva i zaista je tako ;). Naravno da se obrve moraju fiksirati a idealan fiksator je Anastasia clear gel.

Maybelline Baby Lips balzam obožavam i jasno mi je zašto je više od pola blogosfere ludo za njima, uglavnom jedan je od omiljenih u posljednje vrijeme koje nanosim u podlozi za olovku ili ruž.
Još jedna Look by Bipa olovka za kojom sam luda, Orchid 5 te Clinique intense chubby u nijansi 04 heftiest hibiscus da hidratizira usne i preko chubby-a Mac Ruby Woo – idealan balans i usne su sigurne od isušivanja.

Završni touch.

Na kraju uvijek malo fiksiram korektor na okoloočnom dijelu sa Ben Nye puderom te usputno pređem preko t-zone, zatim malo pošpricam sa Caudalie Beauty Elixirom (kojega koristim i na samom početku šminkanja – prije baze) i tek lagano ako je pretopao dan (kao što je danas bio) pošpricam i sa Kryolan fiksatorom da moja masna koža lica bude sigurna tokom čitavog dana od prosijavanja :D.
Sviđa li vam se moj koncept LOTD posta ili da malo korigiram … i … naravno kako vam se sviđa look? 😉
lp

Tagovi: