H&M Make Up Haul

Kategorije: Makeup, Rumenilo, Ruž, Sjenila

(prijave još danas i sutra)

Upravo na dan kada se H&M proširio u Arena centru i predstavio kozmetički dio ja sam bila u prolazu i u miru odabrala par sitnica za sebe 🙂 jer naknadno je sve kroz par sati tog istog dana sa polica nestalo :O.

Kako sam račun bacila točne cijene ne znam ali svaki proizvod je varirao od 30 do 40kn.

Paleta sjenila “smoky brown” se sastoji od 5 nijansi sjenila od kojih svako teži 1.5 grama.
Ambalaže je vrlo jednostavna i plastična, ništa posebno no priznat ću joj da je čvrsta te da je preživjela pad na ploćice a da se nije nimalo oštetila.

Sve nijanse iz ove palete se truse bez obzira na teksturu. Navodim bez obzira na teksturu jer postoje tri različite :/ u ovoj istoj paleti.
Naime, prve dvije nijanse su zaista slabe pigmentacije i trebate se zaista potruditi dok dobijete vidljivu nijansu. Ne truse se ali ih je isto tako zaista teško nanositi i uopće pokupiti dovoljno sadržaja :/. Najlakši način je bio spužvastim aplikatorima koje ja osobno ne volim ili plosnatim sintetičkim kistom.
Treće i peto sjenilo po redu u paleti se jako truse i najlakše ih je nanijeti sa sintetičkim plosnatim kistom bez puno blendanja jer tekstura je svilenkasta, gotovo kao da im je plan bio da ista budu kremasta no na pola puta je nešto zapelo pa su ostala ovakva. Ova dva sjenila su najpigmentiranija u paleti.
Četvrto sjenilo je teksturom između prethodne dvije različite teksture i zapravo se meni najviše sviđa mada je blendanje sa istim pravi izazov. Ne trusi se jako i zapravo je čisto solidno naspram ostalih po tom pitanju ali treba mu posebna pažnja pri nanošenju jer je neke srednje pigmentacije i osim što se teško blenda teško se i zahvaća bilo sa kistom bilo sa aplikatorom.
Paleta sadrži nude nijanse od kojih sve sadrže sitni zlatni shimmer osim četvrte nijanse koja je mat.
Nisu pretjerano postojana niti sa bazom a ja nemam masne kapke niti inače imam takvih problema da mi se sjenila skupljaju u pregibu pa je i to još jedan minus u nizu.

Rumenilo u nijansi “18 sweet rose” dolazi također u klasičnom plastičnom pakiranju od 4,2 grama.

Naravno da se i ono izuzetno jako trusi jer je tekstura najsličnija teksturi krede ali kako se lijepo blenda i može se dozirati intenzitet oprostit ću činjenicu da se trusi.
Sadrži u sebi sitni srebrni shimmer i solidne je postojanosti.

Ruž u jednostavnoj ambalaži pod nazivom Fierce je moje najveće razočarenje.

Naime, ono što me odmah u startu razočaralo je činjenica da je jedna nijansa u podnožju pakiranja prema kojem i kupujete tj birate nijansu, druga je nijansa kada otvorite ruž a treća kada ga nanesete …. čitava avantura :/.
Željela sam koraljnu nijansu a kupila neku rozu :/.
Ruž miriše po ruži kada ga otvorite a kada ga nanosite zasmrdi na plastiku :/ pa opet ide red ruže i potom krene hlapiti :/. Slabe je pigmentacije i tekstura sama po sebi nije najugodnija pri nanošenju. Brzo nestaje sa usana te iste isušuje. Finiš je mat ali sa nekim sitnim nedorečenim shimmerom pa ni taj mat ne ispada mat :/. Sve u svemu totalno razočarenje.
Za kraj sam ostavila kist koji izgleda privlačno i zapravo je upotrebljiv. Izuzetno je nježan pri upotrebi i zapravo sa plosnatim kistom možete nanijeti korektor a sa drugom stranom možete nanositi neka pigmentiranija rumenila.
Ništa spektakularno ali nije za odbaciti.
***
Sve u svemu zaključak bi bio da nisam imala velikih očekivanja no usprkos tome ovi proizvodi nisu opravdali ni relativno niske cijene jer i po nižim cijenama možete naći znatno bolje proizvode.
Ukoliko ne možete odoljeti navedenim proizvodima probajte ih, no ako možete, ništa nećete propustiti, vjerujte mi.
Da li ste isprobali H&M kozmetiku, dojmovi???
Ivana
lp