TOP 5 “low budget” make up proizvoda

Kako volim kozmetiku prvenstveno dokazuje ovaj moj skromni blog 😀 a nadalje tu je i ta činjenica da podjednaku pažnju pridajem kako preparativi tako i dekorativi.
Zaista rijetko kad da ću škrtariti na kozmetici ali naravno da je tu uvijek faktor kupovine prema mogućnostima kojega zaista ne treba zanemariti.
Mislim da su se drogerijski brendovi uvelike potrudili postići jedan nivo kvalitete koja je zapravo zavidno blizu high end brendova što je meni osobno baš drago iz jednostavnog razloga – zašto plaćati više ako je kvaliteta gotovo jednaka, zapravo, nekada je to “gotovo” u potpunosti jednako što mi je još draže a mislim i da se vi slažete sa mnom.
Danas sam vam pripremila svojih top 5 proizvoda koje koristim svakodnevno i sa kojima sam prezadovoljna te ih ne mislim mijenjati i ako ikada budu povučeni iz prodaje svakako ću napraviti zalihe. Radi se o proizvodima pristupačnih cijena, dakle, 50kn mi je bilo neko mjerilo u omjeru 10-20kn gore/dolje.

Maybelline Age Rewind Eraser Dark Circles 
Obožavam ovaj korektor i svakih toliko ga spomenem i obećam recenziju ali nikako da dođe na red, no kako bi vam se iskupila …. 😀 … Jasmina je još davnih dana objavila recenziju ovog krasnog proizvoda a kako nas dvije imamo isti tip kože i zapravo i ona koristi light nijansu kao i ja, svakako vam predlažem da škicnete recenziju (ako već niste) jer dijelimo oduševljenje i potpisujem svaku rečenicu.
Korektor u potpunosti prekriva moje modre podočnjake, ne ulazi u bore/linije, posvijetli maksimalno okoloočni dio (zapravo, posvijetli upravo onoliko koliko treba), postojan je tokom čitavog dana i ono najbitnije je da ne isušuje niti malo. 
Cijena na našim policama mu je bila 60ak kuna ali su ga povukli sa naših polica pa ga sada naručujem na ebay-u po cijeni od 9,95$ + 6,95$ shipping ali kada naručujem uzmem 2-3 komada pa imam kombinirani shipping te mi se tako više isplati, uglavnom, vrijedi i više od navedenoga.

Ben Nye Banana Luxury Powder
Ovaj sam puder recenzirala još u veljači i oduševljeno vam sugerirala da vam ovaj puder treba u životu i znate što – moje oduševljenje nije nimalo splasnulo i ovo je puder koji koristim i trebam svakoga dana i ako ga još niste nabavili svakako to učinite čim prije.
Koristim ovaj puder na čitavom licu pa i na okoloočnom dijelu gdje odradi besprijekoran posao jer ne ulazi u bore/linije te osim što fiksira korektor još mu i potpomogne sa prekrivanjem i moji tamni podočnjaci ( “tamni” – čitajte tamno plavi ) postaju u trenu nevidljivi :D. Ostatak lica savršeno matira i uvelike smanjuje vidljivost povremenih diskoloracija. Puder je savršen a više o njemu pročitajte u recenziji.
Ben Nye puder je na žalost dostupan samo online i ja vam preporučam stranicu makeupmania.com na kojoj možete pogledati i mnoge druge sjajne proizvode, uglavnom, cijena Ben Nye Banana pudera iznosi 10$ za 42g koji će vam potrajati zaista dugo no cijena duple količine iznosi 14$ pa bi vam to vjerojatno bila primamljivija opcija ili varijanta da si ga naručite sa nekim po pola. Uglavnom, TREBA vam 😉 !

Maybelline Color Tattoo 24H
Prvi Color Tattoo sam dobila još prošlog Božića od mame i oduševila se a kada sam ih ugledala prije 3-4 mjeseca na našim policama mojoj sreći nije bilo kraja.
Savršeno idealna baza, sjajno kremasto sjenilo, … , nešto što vam zaista treba jer idealna je podloga za svako sjenilo ili pigment koji nanesete nakon njega a isto tako naglašava intenzitet boje sjenila/pigmenta a opet ponavljam sjenilo/pigment se ne miću tokom čitavog dana … zaista savršen proizvod koji vam treba.
Cijena mu je oko 50kn a cijene nekih nijansi ili LE koje nama nisu dostupne su oko 10$ na ebay-u što je zaista idealan omjer cijene i kvalitete.

S olovkama za oči mi je bilo teško izdvojiti samo jednu jer meni je olovka neka osnova pri šminkanju, bilo da se radi o nude look-u ili nešto naglašenijem, na kraju krajeva, nekada ću preskočiti sjenilo ali olovku nikada, zato je odabir pao na tri različita tipa olovki za oči.
Golden Rose Kohl Kajal “blackest black”
Po mom mišljenju ovo je najidealnija crna olovka za obrubljivanje kapka, za blendanje, kao baza … baš je onakva kakva bi jedna olovka mekše teksture trebala biti. Nijansa je intenzivno crna a postojanost neograničena. Cijena joj je 20kn.
Rimmel Scandaleyes 005 nude
Svi trebamo jednu olovku za oči u nude nijansi, ona je ta koja daje oku svježinu i nekada prekrije onaj dosadni umor. Ovo je zaista krasna olovka za unutrašnju liniju kapka jer nijansa je zaista nude, dakle, nije niti bijela niti roza već odgovarajuće nude tako da se zaista stopi sa bojom kože. Tekstura joj je masnija a trajnost sigurnih 3-4 sata. Dostupna je samo online po cijeni od nekih 40-50kn.
Look by Bipa Kajal 
Ove su olovke dostupne u 6 nijansi i ja ih imam sve, naime, idealne olovke za unutrašnju liniju i mislim da su najpostojanije od svih isprobanih na mojim očima. Naime, moje oči jako suze, neovisno o godišnjem dobu, meni je veliki problem naći olovku za unutrašnju liniju oka koju zaista volim naglasiti, ove olovke su moj spas. Po nanošenju mirna sam kojih 5 sati a i tada mi je nestala samo u uglovima oka dok je po sredini itekako vidljiva i to sa naglašenim intenzitetom. Isto tako su izvanredne i za obrubljivanje kapka te sa njima možete što god želite. U sebi sadrže neki shimmer ali ne u obliku čestica već dobivate baš neki sjaj. Smiješno je da ja sada njih opišem u dvije-tri rečenice jer cijena ovih olovka je ako se ne varam manja od 15kn i zaista morate imati barem jednu, štoviše, namjerno zaobilazim da pišem o njima puno da vas natjeram da testirate, moja topla preporuka.

Kvaliteta ruževa je drastično porasla i ozbiljno konkurira high end ruževima, zaista hvale vrijedno u toj mjeri da sam se jedva zaustavila na samo dva brenda ali ta dva mi zaista besprijekorno odgovaraju i iako je na slici prikazano samo par komada ja ih imam znatno više koliko ih obožavam.
Golden Rose 
Mislim da ja ne mogu dovoljno nahvaliti Golden Rose ruževe, zaista ne mogu, ma mislim zapravo da nitko ne može. Nijansi je u ponudi pregršt, pigmentacija je vrhunska, postojanost izuzetna i sada moram spomenuti da je bilo dosta pritužbi na forumima i po fejsu (itd…) da ovi ruževi isušuju, ne znam da li ja baš imam toliko hidratantne usne ili barem toliko zahvalne usne jer ja sa dehidracijom i isušivanjem nemam problem. Uvijek prije svakog ruža nanesem malo balzama jer i koristim najčešće trajne ruževe koji imaju tendenciju isušiti usne ali to nije ništa pretjerano. Ja sam i više nego zadovoljna njima a i činjenica da ih posjedujem točno 35 komada to i potvrđuje. Cijena ovih ruževa je od 25 do 35kn, može li biti bolje??
Maybelline Color Sensational
Obožavam ove ruževe jer daju prelijepu punoću usnama svojom bogatom teksturom. Nema isušivanja a što ja znam nije ni bilo nekih pritužbi na to, postojani su te nude prelijepe nijanse od kojih bi si svatko mogao odabrati jednu-dvije za sebe. Cijena im je oko 60ak kuna i mislim da svakako vrijede pažnje.
*** 
To bi bili moji “low budget” favoriti koje obožavam te svakodnevno koristim. Sa navedenima sam zaista i više no zadovoljna i zato imaju moju toplu preporuku jer ja sam isprobala, štoviše, kupovala znatno skuplje proizvode koje su gore navedeni itekako zasjenili.
Ponovit ću da mi je u potpunosti besmisleno bacati novce ako mogu imati adekvatnu alternativu po nekoliko puta nižoj cijeni.
Vjerujem da ćete se složiti sa mnom u prethodnoj rečenici te bi mi svakako bilo drago da i vi ostavite u komentarima svoju listu “low budget” proizvoda 😉 !?
ps-da li vas zanima top 5 preparativnih “low budget” proizvoda??
lp