Već 80 godina, život je lijep uz Lancôme

Lancôme je ove godine proslavio 80 godina postojanja i imala sam tu čast da prisustvujem slavlju koje se odvijalo u Zagrebu 6. ožujka u hotelu Esplanada. Više o samom događaju možete pročitati klikom na ovaj link a na kraju postu sam ubacila i nekoliko fotografija sa eventa.

Za Lancôme me vežu lijepa sjećanja i zapravo su moje prva asocijacija na ovaj brand snaga i profinjenost žene. Lancôme proizvode voli koristiti moja mama, volim ih koristiti ja a vjerujem da će ih voljeti koristi i neki budući naraštaji. Kako je 80 godina zaista impresivna brojka vjerujem da vas zanima malo više informacija o samom brandu te njihovim planovima za budućnost pa vam u nastavku posta donosim i više informacija.

Lancome - 80 godina, Zagreb - Hotel Esplanade

Što znači 80 godina? Što znači slaviti osam desetljeća ljepote, znanstvenih inovacija, iznimnih mirisa, proizvoda za njegu kože i dekorativne kozmetike, radosno slavlje ženstvenosti koja je uvijek vjerna sebi, a istovremeno se otkriva svaki put iznova? To je pitanje na koje je Lancôme želio odgovoriti na obljetnicu svojeg osnutka. Pogled unatrag u želji za što uspješnijim napretkom, jer upravo povijest ove kozmetičke kuće nadahnjuje i oblikuje budućnost.

Lancome - 80 godina, Zagreb - Hotel Esplanade

Lancômova priča započinje 1935. godine s vizijom Armanda Petitjeana, osobe ispred svojeg vremena: francuska ljepota, koja je u svojoj biti slobodna, a time i sretna. Ljepota koja obasjava svjetlošću i daje snagu. Ljepota koja izvire iz jedinstvenosti. Sretna ljepota. “Najviše od svega smo željeli da ovo slavlje bude radosno” izjavila je Lancômova glavna direktorica Françoise Lehmann. “U Lancômu sreća i ljepota idu ruku pod ruku pa ćemo rođendan proslaviti na način da svaki mjesec iznova promičemo najveći cilj branda Lancôme: uljepšati živote žena! Nešto poput odavanja počasti La vie est belle, imenu iznimno uspješnog mirisa koji je postao simbol sretne ljepote i prepoznatljivi potpis branda.”

Armand Petitjean_officiel  Osnivač Lancômea Armand Petitjean

BLASON Lancôme štit

6 Château LancosmeChâteau de Lancosme

Život je lijep uz boje. Boje legendarnog ruža L’Absolu Rougeil i palete sjenila Hypnôse. Život je lijep uz mirise, od Trésorove kompozicije u kojoj se ruža isprepliće s notama breskve i kože, do očaravajućeg irisa u La vie est belle, nasljednika linije iznimnih parfema koji su ostavili duboki trag u životima žena i odnijeli brojne nagrade, počevši još od Svjetske izložbe u Bruxellesu 1935. godine. Život je lijep uz osjećaj baršunaste mekoće koji pružaju neizostavni proizvodi za njegu kože temeljeni na najnaprednijim znanstvenim inovacijama, kao što su Advanced Génifiquei Absolue l’Extrait. Život je lijep uz vrhunsko znanje i iskustvo, na temelju kojih kuća promiče svoj koncept francuskog prestiža. Život je lijep baš kao i Lancômove ambasadorice, čija ljepota zrači samopouzdanjem, jedinstvenošću i istinskom slobodom.

7 LANCÔME_CLÉ_DE_COQUETTEU počast Clé de Coquette, kultnom ružu stvorenom šezdeset godina ranije, 2008. oblik L’Absolu Rougea i dalje ostaje izuzetno ženstven, no nakon dugih testiranja molekula Pro-Xylane dodana je u formula, a pakiranje dobiva jedinstven magnetski klik
8 LANCÔME_GAMME_MASCARAPrve Lancôme maskare
9 LANCÔME_KYPRE Kypre, lansiran 1935. godine, predstavljen na Svjetskoj izložbi u Bruxellesu

Ima li išta prirodnije od toga da brand, čiji je prepoznatljivi simbol ruža, njeguje sreću? I ima li prikladnijeg načina da proslavi rođendan od poziva na uranjanje u ljepotu života u godini prepunoj iznenađenja? Proslavu otvara maštoviti prvi Lancômov film, čija je premijera zakazana za dan osnutka, 20. veljače 2015. Sažetak svega što Lancôme predstavlja, u nadrealnom stilu protkanom suvremenim glamurom. Radost u bojama i pokretima. Jedan od vrhunaca predstavlja i knjiga, izdavača Editionsdu Regard, kakvu biste poželjeli imati uza se i uvijek joj se iznova vraćati, a koja će od ožujka biti dostupna u knjižarama širom svijeta. Priča je to o sreći, naravno, koju je na elegantan način ispričao francuski pisac Stéphane Guibourgé; o kući čija je želja oduvijek bila ponuditi ženama slobodu da ‘procvjetaju’. Riječ je o Francuskinji koja njeguje sreću kao način života, uvijek se ističući u gomili bez ikakvog posebnog truda, što je najveći dokaz njezine profinjenosti.

10 heritage LancomeSophia Grojsman stvorila je 1990. godine Trésor, danas već legendarni luksuzni parfem. Orijentalni, cvjetni miris sadrži note voća i ruže, a dolazi u bočici koja budi kucanje srca, ukrašenom s dva simbola besmrtane ljubavi: u obliku dijamanta oblikovanim čepom i prstenom vječnosti oko vrata bočice. / Prvi Lancôme proizvod za njegu lica, Nutrix, lansiran je 1936. godine te se odmah pogazao uspješnim. Time je utemeljena duga povijest kuće Lancôme kao znanstvenog stručnjaka u njezi kože. / Armand Petitjeani i Georges Delhomme dizajnirali su Lancômeove ruževe za usne kao istinske dragulje i simbole vječne ženstvenosti. Ideja dragocjenog metala se jasno vidi u Orfèvrerie liniji lansiranoj u 1950.
11 Lancôme_80ans0608_B copie 12 Lancôme_80ans0860_D copie

Knjiga će biti dostupna i na Lancômovim prodajnim mjestima, na kojima će 8. ožujka – u čast obilježavanja međunarodnog Dana žena koji brand slavi svake godine – započeti rođendanska proslava. Tom će prigodom biti predstavljeni vrhunci 80 godina postojanja Lancômea, te posebna izdanja kultnih proizvoda branda. Proslava će se odvijati i u digitalnom obliku, a prvo posebno izdanje ekskluzivno će biti ponuđeno na Lancômovoj internetskoj stranici: tri izvorne boje L’Absolu Rougea, inspirirane kultnim nijansama, uz kreativnu platformu na kojoj će Lancômovi obožavatelji imati mogućnost izraziti svoju viziju branda. Kao vrhunac godine ispunjene ljubavlju, Lancôme će u srpnju organizirati čarobnu večer, na kojoj će sudjelovati njegove bivše, sadašnje i buduće ambasadorice te brojni fotografi, režiseri i visažisti koji su dali svoj doprinos oblikovanju branda. Događaj će se održati tijekom tjedna visoke modeu Parizu – domu Lancôma, kolijevci francuskog načina života i neiscrpnom izvoru inspiracije. Lancôme će godinu zaključiti ponudom dva iznimno prestižna predmeta u čast vrhunskog umijeća izrade rukotvorina i francuskih umjetnika s kojima surađuje od samog začetka: novom interpretacijom ruža »Les Jumelés« (1958.), jednog od dragulja Lancômovih kolekcija,te dragocjenim izdanjem kultnog La vie est belle L’Absolu de Parfum – kapljica koncentrirane sreće skrivene u srcu kristalnog osmijeha. Zaokružit ćemo cijelu priču: život s Lancômeom bit će ljepši no ikad. Od 1935. godine do danas, te u brojnim nadolazećim godinama.

Zanimaju me i vaša razmišljanja o Lancôme brandu i što isti vama znači te svakako možete spomenuti vaše Lancôme favorite?

14 Lancome Lancome - 80 godina, Zagreb - Hotel Esplanade Lancome - 80 godina, Zagreb - Hotel Esplanade Lancome - 80 godina, Zagreb - Hotel Esplanade 18 Lancome 19 Lancome 20 lancome 21 Lancome 22 lancome 80 birthday 23 Lancome skincare 24 Lancome 80th birthday 25 Lancome 26 Lancome skincare 27 Lancome 28 Lancome 80th birthday 29 lancome makeup 30 Lancome parfumes 31 lancome parfume 80 birthday 32 Lancome 33 Lancome fragrance 34 Lancome event