Beauty Spring Selection – proljetni mirisi

Kategorije: Parfem

Kako inače i nemam naviku recenziranja parfema odlučila sam ipak sažeti tek kratki osvrt i na njih u ovoj seriji postova.


Chloe Love je jedan od moja tri najdraža parfema i uvijek imam jedan primjerak u kolekciji. 
To je miris koji meni odgovara u svako doba godine no opet mi se čini da je najidealniji upravo u proljeće. Cvjetno puderasta kompozicija koja još više naglašava svježinu koju proljeće donosi idealna je kako za dan tako i za noć, no možda je to zato i jer ga ja obožavam.
Postojan je satima i to pridonosi njegovom razvoju no u svakom periodu naglasak je na cvijeću.
Zara Silk bi bila jeftinija alternativa prethodniku i možda ga i volim upravo iz tog razloga.
Rekla bih da je jedina razlika u mirisima ta što Silk nema onu puderastu notu već je dosljedan na cvjetnom naglasku i pri tome ističem ružu.
Postojanost mu je impresivna stoga je omjer cijene i kvalitete i više nego zadovoljen.

Cacharel Amor Amor In a Flash je po mom sudu idealan proljetni parfem zbog kombinacije voćnih aroma, decentnih cvjetnih nota te senzualnih začinskih tonova.
Volim slatke parfeme stoga se i ovaj parfem našao u favoritima ovog proljeća mada mi je odgovarao i tokom hladnijih dana. Njegova postojanost je impresivna i iako nema tendenciju razvijanja mislim da mu to nije mana već prednost s obzirom da intenzitet pada te daje idealan sklad.
Chanel Chance Mist je moj “must have” za proljeće i ljeto. Naime, ono što me impresionira je svježina cvjetnih nota koja idealno sjeda na kožu i tu nastupa “must have” varijanta. Ovo je proizvod za kojim ću posegnuti u izuzetno toplim sunčanim danima kada ću vjerojatno nositi laganiju odjeću na sebi i ne želim ništa drugo osim da moj miris tog dana sjeda nježno na moju kožu, to dobijem upravo sa “mist” pakiranjem.
Elegantna mirisna maglica koja se na koži pretvara u ženstveni topao miris je zaista “must have” za svaki sunčani dan u godini.

Giorgio Armani Si sam kupila čim je izašao. Neću kriti da sam poklonik Armani parfema i velikom većinom ću posegnuti za njima ispred svih drugih upravo iz tog razloga. Čim sam ga isprobala nisam ni trena razmišljala i kupila pakiranje od 100ml.
Cvijeće i vanilija u jednako naglašenom omjeru, to je ono što me impresioniralo kod ovog parfema, međutim, nekako nije bio dovoljno intenzivan za zimu, barem meni, odnosno mom ukusu. Donekle za dan je i mogao imati prolaz ali večer nikako.
Prije par dana u jutarnjoj žurbi sam ga par puta našpricala i oduševila se koliko je ugodan i kako se stopio sa proljetnom pričom, sada čak mislim da bi bio divan i za ljetne večeri.
Izuzetno ženstven i elegantan miris slatkoće postojan je satima, tek decentno hlapi nakon par sati što mi godi jer mirisne note po nanošenju ostaju dosljedne.
Osobno, ovo je moj favorit za ovo proljeće no navedeni ostatak ga usko prati.
Koji je vaš mirisni izbor za ovo proljeće?
Ivana
lp