Terra Naturi

Kategorije: Obrve, Puder, Rumenilo, Ruž

 Terra Naturi je prirodna kozmetika jedne njemačke tvrtke i može se kupiti isključivo u Mulleru (samo onaj na Trgu) . Proizvodi su dakle bazirani na prirodnim sastojcima, na koži su ugodni i nježni te ne iritiraju. cijenom su svakako prihvatljivi jer mislim da je najskuplji proizvod negdje oko 40-ak kn. Asortiman proizvoda je širok jedino su boje vrlo neutralne.

Odlučila sam isprobati par proizvoda iz razloga jer volim prirodnu kozmetiku zbog njenog “lakog” sastava i jer nikada nisam doživjela iritaciju na koži od nje. Cijenom su proizvodi pristupačni pa je time i lakše počastiti se sa par stvari.

All in one PRIMER31.90kn,Tekući puder 01 IVORY34.90kn,Tekući puder 04 SOFT NOISETTE34.90kn
Prvo bih napomenula da ova tri proizvoda nisu nikako za suhu kožu!!!! Osobno, imam iznimno masnu kožu a i ovaj primer i puderi su iznimno gusti, pri prva dva-tri nanošenja to je bilo odvratno (aludiram na sva tri proizvoda). Naime, prvi put sam krenula standardno, moja dnevna krema pa primer-umila sam se u roku sekunde, mislila sam možda da pustim da dnevna krema dobro upije-ni nakon sat vremena nije to bilo to, trusilo se i ljuštilo kao da skidam sloj lica, isprobala sam nanošenje prstima, spužvicom, četkom-stvari se nisu poboljšavale, pokušala sam bez dnevne kreme u podlozi-opet ništa. NAPOKON kada sam praksom došla do riješenja to izgleda ovako-stavim svoju dnevnu kremu u jako tankom sloju, nakon kojih sat vremena namočim spužvicu i krenem tapkati po licu, kada se krene grudati, očistim grudice kistom, isperem spužvicu i ponovim na mjestima gdje se grudalo, opet se krene grudati a onda jednostavno ta sitna mjesta utapkam prsim, skinem višak nepotrebnih grudica suhom četkom i to bude to. Znam da zvuči komplicirano a i da budem iskrena radi se o skoro 10min posla, ali kada sam ga već kupila i matira mi lijepo kožu na skroz neki “prirodan” način na kojih 6h, nanositi ću ga dok ga ne potrošim ali da ću ga ponovo kupiti – NEĆU!!!!! Primer ima u sebi neke reflektirajuće pigmente koji zaista naoko ujednačavaju ten i koža je kao što sam rekla matirana, svježa i lijepa ali nije vrijedno tolikog truda. U sebi sadrži ulje acai bobica, aloe veru i ulje koštica marelice – uglavnom, blaga podloga za ten i odmor od onih silikonskih podloga.
Sa puderima je ista stvar (da ne ponavljam čitavu proceduru i roman prethodno napisan)! Nikako nemojte na gore navedenu i opisanu podlogu nanositi ove pudere jer to se spasiti ne da!!!!! Uglavnom, puder se mora (barem u mom slučaju) nanositi samostalno i brzo vrlo vlažnom spužvicom ili bockalicom. Kupila sam ove dvije nijanse u cilju da mi ova svijetlija malo prosvijetli dva tri pudera koji zbog dvi-tri tamnije nijanse stoje u dnu police a i kada pomješam dva gore prikazana pudera to je moja trenutna nijasa. Uglavnom, ova svijetlija se i može “umiješati” sa iznimno tekućim puderom ali dok god nije isti kao i ovaj moj drugi, dakle sa drugim puderom DA ali ova dva iz iste linije NE nikako, sa time se ne može raditi. Kada se napokon i nanese (a problemi su identični kao i sa primerom) na koži je nježan i ujednačava te prekriva eventualne sitne nepravilnosti poput npr crvenila na koži te sjaj ne probija prije 5h…barem da je nešto dobro u svemu! Sastojci su isti kao i u primeru – prirodni i nježni.

Svi ostali proizvodi koje sam isprobala su me oduševili da ne pomislite da je sa svime problem 🙂 …
 Rumenilo 02 ROSEWOOD 29.90kn i Transparentni puder u prahu 01 SOFT SAND 36.90kn
Ova dva proizvoda su mi ugodno otkriće i svakako će se ponovo naći u mojoj košarici. 
Transparentni puder je odličan. Količina koju dobijete je 10g u kompaktnoj kutijici sa malom spužvicom, osobno, ne bih preporučila nošenje u torbi jer previše izlazi van ili ga jednostavno pretresete u drugu kao ja. Ono najbolje od ovoj pudera je da je ugodan, ne iritira, piše da je transparentan ali ipak ima neki lijepi pigment koji se prilagodi raznim nijansama lica, matira do 6h i ugodno miriši (ako mirise ne podnosite-neće proći kod vas). Svakako bi preporučila….

Ovo je drugi odličan proizvod! Rumenilo u kamenu u maloj praktičnoj kutijici koja neće zauzimati puno mjesta u torbici. Lijepo je pigmentirano i nekako mi se čini kao da se zaista ne može pretjerati sa njim. Iznimno je postojano i usprkos nekim sitnim česticama shimmera nema tu nekog sjaja jer da bi čestice vidjeli morate ze zaista izbliza doooooobro zagledati da bi ih primjetili. Još jedna bitna stvar-ima isti miris kao i prethodni puder ali u puuuuuno blažoj varijanti i kada se stavi na lice nema mirisa. PREPORUKA 5+!!!
 Puder/sjenilo za obrve 01 ALL FOR ONE 31.90kn

Ovo je definitivno još jedan sjajan proizvod koji će mi potrajati ali po koji ću se vratiti. Radi se o sjenilu za obrve u količini od 8g u dvije nijanse od kojih ja upotrebljavam obe – svijetlija za dnevni look a tamnija za “ozbiljniji” look. Na kutijici piše da sadrži vulkanski kamen u prahu….ma što to značilo i činilo proizvodu….ja znam da su moje obrve dosta rijetke a i tankog oblika i da mi ovaj “prah u kamenu” podeblja i ispuni te moje slabašne obrve vrlo prirodno i postojano. Sa sjenilom dođe i četkica sa dva kraja i dvije različite četkice, ja ju ne upotrebljavam ali koliko vidim da se sa njom raditi.
 Kremasto sjenilo 02 PEARLY LILAC 29.90kn
Kremasto sjenilo dugotrajne (postojano i bez baze) i intenzivne boje koje dolazi sa upotrebljivim aplikatorom koji lijepo nanosi sjenilo. Moram priznati da je dosta “vlažno” sjenilo ali isto tako i da se brzo suši. Gore fotka nije dosljedna boji jer u principu se radi o ljubičastoj nijansi sa reflektirajučim pigmentima smeđe i zlatne nijanse. Postojano je i ne nadražuje oči ali da opet napomenem – postoji identičan miris koji brzo “ishlapi”.

 Ruž za usne 01 NUDE BROWN 27.90kn

Prvo mala opaska – nisam sigurna da li sam pomiješala cijene prethodnog kremastog sjenila i ruža pa ne zamjerite, dakle možda sam pogriješila u dvi-tri kune.
Ruž je klasičan, ništa posebno ali je i kvalitetan i dobar. Omjer kvalitete i cijene je zadovoljavajući. Radi se o jednoj svijetlo smeđoj “nude” nijansi koja je matirana. Ruž se lijepo nanosi, ugodan je na usnama i ne isušuje ih . Postojan je bez popravka koja 3-4h. Postoji opet neki miris ali u laganoj noti koja brzo hlapi. Preporuka!
To bi bilo to o Terra Naturi…da li vam se što sviđa i da li se isprobali već nešto!
Lijep Vam pozdrav dame…
Tagovi: ,