Razgovarajmo o …

Dragi moji čitatelji, kolege blogeri i prijatelji,
danas trebam vašu pomoć jer možete i sami primijetiti da sam u fazi uvođenja promjena na blogu i naišla sam na par spornih točaka sa kojima još ne znam ni sama na čemu sam i imam 100 upitnika iznad glave, stoga ako ste voljni – pomozite 😉 !?
Fotografije korištenih proizvoda

Naime, oduvijek mi je bilo sporno to fotografiranje kozmetičkih proizvoda (pritom napominjem da je naglasak na dekorativi) jer kao da postoji na našim prostorima neko nepisano pravilo da proizvod mora biti nov i nekorišten za objavu na beauty blogu, jer koliko sam ja uspjela upratiti strane beauty blogerice nerijetko objavljuju fotografije upravo prethodno korišten proizvoda.
Sada moram napomenuti da me se ne bi krivo shvatilo da u potpunosti i ja osuđujem neuredan proizvod u prljavoj ambalaži ali ako su ambalaža i proizvod uredni i samo korišteni – koliko vam je takva fotografija estetski privlačna?
Učestalo moji novi proizvodi stoje po strani upravo zbog slikanja pa niti ih ja koristim/tetiram niti ih vi vidite kao novitet pa mi se onda i skupi new in od ne znam koliko stvari (kao ovaj zadnji) gdje se pogubite i vi i ja. Isto tako, kada proizvode fotografiram spremim ih da ih nisam pregledala i onda kada želim napisati recenziju vidim da su iste zaista loše i odgađam i recenziju samim time jer meni osobno fotografija je pola posta.
Dakle, objavljivati fotografije korištenih (ali urednih) proizvoda ili ipak ne?
PR objave
Koje je vaše mišljenje po pitanju pr objava ?
U samom početku kada su počele stizati na moj mail ja sam ih objavljivala u cijelosti, potom sam ih skraćivala, sada u zadnjoj varijanti sam se odlučila na post kojeg sam nazvala “pregled tjedna” te vam u njemu ponudila nekoliko skraćenih pr objava ali sada više ni u to nisam sigurna.
U principu, ako mislite da ja od tih pr objava imam financijsku ili materijalnu korist varate se jer su zaista pravi izuzetci kada mi stigne i pr uzorak zajedno sa objavom a o naplati bi bila smiješna da ju i spominjem :/ … dakle, ja osobno ih čitam na beauty portalima i stoga sam ih objavljivala i kod sebe ali ako su vama neinteresantni (jer su zaista slabo posjećeni i komentirani) onda isti nemaju smisla.
Beauty blog s lifestyle kategorijama
Dakle ukoliko me pratite znate da sam blog nedavno redizajnirala te uvela kategoriju “lifestyle” koja još nije saživjela koliko je trebala jer ja nisam radila na njoj.
Nisam radila puno po tom pitanju jer jednostavno nisam sigurna da li je korektno imati blog koji je deklariran kao beauty blog a pisati o modi, kulinarstvu ili nečem trećem što nema veze s beauty segmentom – ili smatrate da je ipak u redu samo sa nekim konkretnim razmacima?
Mjesečni favoriti
Moram priznati da nikada nisam bila na čisto sa postovima na ovu temu.
Naime, u prvom trenutku kada sam startala sa njima bilo je zaista previše favoriti a onda sam odlučila da objavljujem po pet dekorativnih i pet preparativnih proizvoda tokom mjeseca koje sam najčešće koristila i voljela.
Iako sam se zaista potrudila zaživjeti sa ovakvim postom ipak na kraju nisam :/. Naime, ne želim gušiti sa previše proizvoda ali ne želim ni zakinuti neke koje volim tokom čitave godine. Sam naziv kao takav mi je totalno bez veze. Nemam strpljenja za sezonske favorite jer ako je nešto dobro to trebate znati odmah. Čini mi se kako post sa ovom temom donosi zaista previše dilema.
Zaključak bi bio da li ga raditi i dalje kakav trenutno je, da li se vratiti starom ili jednostavno promijeniti i taj naslov i sam koncept … mada svaka ideja sa kojom krenem bude lošija od prethodne? Koliko vam je bitan post sa ovom temom uopće?
Video
Kako sam se već pohvalila u zadnjem nekozmetičkom new in postu imam novi fotoaparat koji koji je doveo u razmatranje i mogućnost objavljivanja videa – koliko vam je to interesantno i što bi vas tada zanimalo?
Ukoliko imate iskustva sa istim slobodno podijelite i koji savjet i odgovorite na pitanje koje me trenutno mući – najbolji a najjednostavniji program za uređivanje videa?
Unaprijed hvala 😉 !
Ivana
lp
Tagovi: