[Popis kozmetike za godišnji odmor] Njega mješovite do masne problematične kože lica

U jučerašnjem postu pisala sam o kremama sa zaštitnim faktorom za lice koje planiram koristiti na odmoru ove godine, kako na plaži tako i svakodnevno, ovisno o potrebama. U današnjem postu donosim proizvode za njegu kože lice od proizvoda za čišćenje pa do zadnjih koraka njege, kako za jutarnju tako i za večernju rutinu. Više o svemu u nastavku posta.

S obzirom na to da se moj odmor ne bazira na jednoj lokaciji, već nekoliko njih u 2 tjedna, ja sam se bazirala na proizvodima za koje smatram da će mi biti potrebni i da će mi odgovarati a da su u manjim putnim pakiranjima. Iako nije neki problem prepakirati proizvode u manje posudice, ja nekako volim ta originalna putna pakiranja kada ujedno testiram neke proizvode koji me zanimaju prije kupovine “full size” proizvoda. Naravno, bez nekih proizvoda iz svoje rutine ne mogu stoga isti idu sa mnom ali velika većina proizvoda je novitet i za mene. Uglavnom, u današnjem postu neću puno duljiti o proizvodima pa sam stoga samo izdvojila nazive i closeup slike istih, a vas ako zanimaju dodatni dojmovi o nekim proizvodima slobodno ostavite upit u komentarima.

Čišćenje lica oduvijek je po mom mišljenju bio najvažniji korak njege, temelj zdrave kože, stoga ni ne čudi da u veliki dio proizvoda koje nosim spadaju upravo proizvodi za čišćenje lica te maske. Početkom ljeta prestala sam koristiti uređaje za čišćenje lica jer lice mi je postalo nevjerojatno osjetljivo. Mislim da je ta osjetljivost rezultat kemijskih pilinga koje sam radila od siječnja do svibnja ove godine, stoga sam smatrala da je možda bolje poduplati proces čišćenja lica umjesto korištenja raznih beauty uređaja za čišćenje kože lica. U posljednje vrijeme prvi korak čišćenja lica započinjem s vlažnim maramicama i dvofaznim odstranjivačem makeup-a s očiju, potom slijedi čišćenje uljem te na koncu koristim gel za umivanje. Neovisno da li nosim puno, malo ili nimalo šminke ovo je proces kojim započinjem i završavam svaki dan i moram priznati da mi kao takav odgovara. Najčešće potom koristim maske za dubinsko čišćenje kože te prije seruma/krema koristim losione koji sadrži neku kiselinu koja mi odgovara u datom trenutku. S obzirom na to da mi protekla dva mjeseca ovakav režim odgovara isti ću primjenjivati i na putu te sam stoga složila miks proizvoda koji me zanimaju ili bez kojih ne želim funkcionirati.

Nivea proizvode za uklanjane šminke volim i koristim već godinama stoga se uvijek rotiraju u mojoj kupaonici, jako sam zadovoljna MV Organic Skincare kremastim gelom za umivanje te tonerom a Dr Dennis Gross neizostavan je dio beauty rutine svakoga ljeta jer sam se s istim uspješno riješila mrlja prije dvije godine. Origins, GlamGlow i Murad maske pouzdano čiste dubinski kožu i idealne su za mješoviti/masni problematični tip kože a TonyMoly maske obožavam proteklih mjeseci i iznova ih obnavljam. Pixi Glow Tonic jedan je od meni najdražih tonika i koristim ga već drugu godinu zaredom a zaljubila sam se i u Caudalie termalnu vodu koja je definitivno najbolja od svih ostalih koje sam do sada isprobala.

Nakon čišćenja i toniziranja slijede serumi, tretmani i na koncu kreme za njegu lica. PC serume koristi već neki duži period i smatram ih odličnim saveznikom za svoj tip kože u svako doba godine, Estee Lauder ANR serume volim već godinama te su mi idealni za korištenje upravo u ovom ljetnom periodu, MV Organic Skincare kremu koristim od početka ljeta i obožavam ju kao i Odacite serume/tretmane te Nuxe okoloočnu kremu. Jako mi se svidio i The Ordinary okoloočni serum koji obavezno koristim pri jutarnjoj njezi u kombinaciji s Foreo Iris masažerom. Eucerin koncentrat je proizvod koji mi postepeno ali uspješno uklanja fleku s čela. Tan Luxe koristim na licu svaki 3-4 dan jer se trudim lice u potpunosti sakriti od sunca a opet želim preplanuli izgled. Ostale proizvode tek počinjem koristiti stoga ne bi u ovom trenutku iznosila tek prve svježe dojmove.

Iako se možda ovo čini puno proizvoda, s obzirom na to da se radi o manjim putnim (tester) pakiranjima ovi proizvodi neće zauzeti puno mjesta a i sigurna sam da ću ih potrošiti. Naime, ja volim biti spremna za svaku situaciju i radije ću uskratiti prostor u koferima odjeći nego kozmetici koja mi puno više znači, stoga, veselim se korištenju i isprobavanju noviteta a mirna sam jer sa sobom imam i neke isprobane i pouzdane proizvode.

Ako vas neki proizvod posebno zanima ostavite upit u komentarima a i ja ću vjerojatno dopisati u ovom postu naknadno neke dojmove ako me pojedini proizvod posebno impresionirao.

Nosite li i vi puno preparative sa sobom na putovanja ili ste ipak ležerniji po tom pitanju?

ponedjeljak Kreme sa zaštitnim faktorom za lice
utorak Njega problematične masne/mješovite kože lica
srijeda Proizvodi sa zaštitnim faktorom za tijelo
četvrtak Njega kože tijela nakon sunčanja
petak Njega kose
subota Makeup & Parfemi