Samotamnjenje lica | Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster & dm SUNDANCE Self-Tanning Concentrate

Samotamnjenje je zabavno i učinkovito, osobno su mi draže mrlje od takvih proizvoda nego sunčanje, no sve je stvar osobnog izbora. Zbog zdravstvenih razloga moje izlaganje suncu je ograničeno tako da se ja ne sunčam, to bi značilo da se držim hlada na plaži a kada sam u vodi obavezno nosim kapu, maramu ili šešir na glavi a na tijelu zaštitni faktor od 30 do 50, ovisno o tome koje je doba dana. Mada moram istaknuti kako na lice uvijek nanosim spf 50, a za spf 30 se odlučim tek u zimi.

Uglavnom, u današnjem postu donosim meni dva omiljena proizvoda za samotamnjenje lica a u idućem postu u subotu donosim meni tri omiljena proizvoda za samotamnjenje tijela. Nakon objave ova dva posta uzimam kratku stanku jer idem na godišnji ali počekom kolovoza vračam se s nekim novim postovima.

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster

Proizvod koji dolazi u pakiranju od 15 ml zamišljen je kao dodatak vašoj redovnoj rutini njege lica, u smislu da vašoj večernjoj ili dnevnoj kremi dodate jednu do tri kapi boostera i tako nanesete ovaj proizvod za samotamnjenje na područje lica i vrata. Vrlo jednostavna procedura koja ne remeti vašu redovnu rutinu i ne traži da mijenjate vaše beauty proizvode za njegu kože lica. Dakle, kapi možete pomiješati s bilo kojim proizvodom iz vaše rutine, ja to najčešće radim uvečer s večernjom kremom ili čak serumom, ovisno o stanju kože. Uvijek dodajem u uobičajenu količinu kreme 3 kapljice, sve zajedno pomiješam prstima i nanesem na lice i vrat. Volim intenzivniju boju preplanulog tena zato koristim tri kapljice, s jednom ćete dobiti laganu decentnu preplanulost a s dvije osrednju preplanulost, dok će najintenzivniji efekt pružiti tri kapljice. Najbolja stvar ovakvog tipa proizvoda je što ne možete pogriješiti i nikada nećete ostati s mrljama na licu, ako slučajno nešto i pođe po zlu ili niste zadovoljni jedan osrednji piling skinuti će svaki trag ovog proizvoda. Cijena za 15 ml ovog proizvoda iznosi oko 200 kn, što je stvarno previše s obzirom na to da ja ovaj booster za željeni rezultat nanosim svaku drugu večer.

Prošle godine isprobala sam kapi jednog drugog također preskupog proizvođača, no one su se prebrzo trošile i vukle su na narančasto pa sam od njih odustala. Ove godine dala sam priliku jednom cjenovno pristupačnijem proizvodu i oduševila se efektom.

dm SUNDANCE Self-Tanning Concentrate

Dakle princip proizvoda je isti, kapljice se dodaju u kremu ili serum prema željenom preplanulom efektu, doslovno identičan pristup. S obzirom na navedeno, ovaj proizvod također nanosim kao dio večernje njege tako da tri kapljice pomiješam s večernjom kremom ili serumom i sve zajedno pomiješano nanesem na kožu lica i vrata. Moram priznati da je na deklaraciju pisalo da se koristi tri do pet kapljica ali ja stvarno smatram kako su tri kapljice dovoljne, mada ja ovaj proizvod za razliku od prethodnog nanosim svaku večer jer tako dobivam izuzetno prirodan preplanuli ten kojemu težim. Ovaj proizvod dolazi u pakiranju od 30 ml ali po znatno nižoj cijeni od prethodno navedenog, da budem preciznija nešto oko 38 kn n a dostupan je u svim dm poslovnicama.

Nijedan proizvod nije uzrokovao iritacije, oba su jednako učinkovita s napomenom da je Clarins možda postojaniji ali s druge strane Sundance izgleda prirodnije, razlika u cijeni i količini je drastična i ako bi morala preporučiti samo jedan tada bi to bio dm Sundance koncentrat.

Iako je pravilo da je piling nužan za samotamnjenje ja mislim da to nije slučaj kod samotamnjenja lica jer tek tada postoji mogućnost od mrlja, ja radim piling lica jednom tjedno i tada ne nanosim ove proizvode već jedan o kojem ću pisati u sljedećem postu. Uglavnom, nema svrhe svaku večer raditi piling lica i iznova nanositi proizvod za samotamnjenje, posebno ovakav tip proizvoda.

Također, još jedna bitna informacija, na svakom proizvodu namijenjenom za samotamnjenje lica stajat će napomena da izbjegavate nanošenje uz rub čela i obrva, ja nanosim i na ta mjesta samo manju količinu i trudim se proizvod precizno utapkati pa razmazati ali to je stvar izbora jer meni jednostavno ne izgleda privlačno ostaviti puno svjetliji dio kože na tako vidljivim mjestima na licu.

Nadam se da sam vas zainteresirala s ovim proizvodima i da ćete dati priliku barem samotamnjenju a u tom slučaju željno iščekujem pročitati vaše dojmove.

Tagovi: