Clarins Rouge Eclat – 09 juicy clementine

Kategorije: Clarins, Makeup, Ruž

Moja najveća slabost u moru kozmetičkih proizvoda su upravo ruževi, naročito ako su iznimno pigmentiranih i “specifičnih” nijansi. Upravo je izniman i ruž za kojeg vam danas donosim recenziju.

Clarins je izuzev laganog redizajna u svoju kolekciju ubacio i nekoliko novih nijansi od kojih je ova 09 juicy clementine nijansa već postojala ali moram priznati da mi u ovom novom pakiranju dolazi u i nešto pigmentiranijem obliku, ukoliko griješim svakako me ispravite.

Luksuzno zlatno pakiranje ostavlja dojam iznimne elegancije a dostupan je po cijeni od 169kn za 3g sadržaja.

Odmah ću započeti sa otkrićem koliko je ovaj ruž zapravo njegujući prema usnama uz opasku da u opisu stoji da “kontrolira znakove starenja”, no kako se na mojim usnama ti znakovi još ne vide ne bih vam mogla to i potvrditi. Ono što mogu potvrditi je da su usnice nahranjene pri nošenju ruža a i po skidanju istoga. Iznimna mekoća i hidratacija usana su veeeeliki plus za ovaj ruž.

Odmah ću nastaviti sa još dva velika plusa za ovaj ruž, to su svakako pigmentacija i postojanost.

Naime, ruž je iznimno pigmentiran i zaista je samo jedno nanošenje dovoljno a već sa dva-tri sloja dobivate zaista impresivno bogatstvo nijanse. Nadalje, sama postojanost je skoro pa nerealna. Ruž je postojan satima bez obzira da li ste jeli/pili …. vjerujte da na mojim usnama izdrži bez popravka dobrih (otprilike) 5 sati a i nakon tih 5 sati dovoljno je i samo po jednoj usnici preći te malo “razmrljati” i efekat postaje jednak onom kao kad ste ga prije tih pet sati nanjeli. Kada i nestaje sa usana čini to na način da tek lagano ali zaista lagano i jedva primjetno samo blijedi, odnosno nijansa gubi intenzitet i to je to.

Nešto mi je također jako bitno spomenuiti uz ovu pigmentaciju i postojanost, naime, ruž ne ostavlja tragove na zubima. Kako zaista volim iznimno pigmentirane ruževe, svakodnevno ja “lovim” one ružne tragove po zubima, kod nekih su vidljivi odmah po nanošenju a kod nekih nakon nekog kraćeg perioda, uglavnom, sa ovim ružem tih problema nema. Ovo je zapravo jedini ruž koji ne ostavlja tragove na zubima, jedini sa kojim sam se ja susrela barem a isprobala sam ih zaigurno 90% onih dostupnih na našem tržištu (pa i šire).

Sama tekstura ruža je kako sam u startu već naglasila iznimno ugodna što vam odmah govori da se radi o jednom kremastom ružu koji u ovoj 09 nijansi dolazi u mat nijansi sa sjajem u finišu. Ruž se po nanošenju ne razljeva i čak nije potrebna niti baza a niti olovka u podlozi za fiksiranje. Štoviše, nije vam potreban niti balzam u podlozi jer ovaj ruž niti malo ne isušuje i opet ću naglasiti kako iznimno njeguje i štiti usnice, gotovo kao da ih revitalizira.

Iznimno sam impresionirana ovim ružom i svakako ću se počastiti još kojom nijansom jer uz iznimnu kvalitetu koju dobivate ni sama cijena zaista nije pretjerana a proizvod vrijedi i više. Ovaj put je moj odabir pao na ovu krasnu ljetnu nijansu a koju znam da ću je obožavati i nakon ljeta. naime, radi se o jednoj koraljno-narančastoj nijansi koja priža svježinu licu i uklapa se u moja obožavana sjenila u zemljane tonovima.

Nadam se da ćete obratiti pažnju na ove ruževe sljedeći puta u parfumeriji (Iris, Douglas, Muller) jer ja vam ih toplo preporučam i svakako se radujem vašim dojmovima!?

lp