Što kada sam bolesna …

Koliko god pažnju posvećivala svom imunitetu, nekako mi se čini da me niti jedna viroza nikada ne zaobiđe. Sve skupa pogoršava i činjenica da ja tu virozu u prolazu ne preležim već funkcioniram kao da se ništa ne dešava i onda se najčešće dovedem u situaciju da se nakon dva do tri tjedna u potpunosti “slomim” te ležim sa temperaturom danima.
Danas vam upravo pišem ovaj post iz kreveta sa oblogama na čelu jer temperatura ne pada i ne pada :(.
Uglavnom, kako se nosim sa ovakvim situacijama i što koristim tada, tema je današnjeg posta te se nadam ako ste skloni tomu da pokupite virozu samo tako kao i ja, nadam se da će vam današnji post biti od koristi.

Kao prvo, posjet obližnjoj ljekarni ili doktoru je pod obavezno. Moram priznati da sam ja lijena za doktora osim ako zaista vidim da se organizam sam ne može boriti. Pri posjeti doktorici tu su obavezno antibiotici jer i inače patim od problema sa dišnim putevima. Uz antibiotike ja se sama opskrbim sa probioticima koji kod nas nisu dostupni ali zato je tu iHerb.
Ukoliko sam preskočila doktoricu i antibiotike, spas potražim u šumećim tabletama Lupocet Flu te dva spreja za grlo – Angal S i propolis od lokalnog medara. Isto tako, pri ruci moraju biti i Strepsils septolete sa okusom meda i limuna 😀 jer su najslađe.
Iako volim čajeve, kada sam bolesna, najviše mi odgovara čaj od šipka a to je zato jer ga ja bogato nadopunim limunom i medom a te dodatke čaj od šipka obožava.
Kako bi vrijeme brže prošlo a ja rasteretila misli, najbolje društvo je dobra knjiga, zanimljiv magazin ili ugodno blogersko štivo. Popratni sadržaj poput svijeće bez mirisa (jer tada mi isti smeta) i hrane za utjehu poput omiljene čokolade, su i više nego dobrodošli.
Maramice su također nužne za imati ih pri ruci s napomenom da bi bilo dobro da su što nježnije pa da iritacija oko nosa bude što blaža no ako ste osjetljivi kao i ja spas potražite u melemu.

Beauty dio rutine nije za zanemariti te isti zapravo može biti od pomoći jer me opusti lagano.
Pri tuširanju volim gelove decentnih ali opet osvježavajućih mirisa da me malo ipak trgnu iz težine koju donosi temperatura (Biotherm – Aquathermale) a po tuširanju moja koža tijela, također isrcpljena i dehidrirana zbog temperature, traži što bogatiju njegu a da je miris i dalje decentan no dovoljno ugodan da ga moje ionako iziritirane nosnice mogu podnijeti (Le Petit Marseillais – Hidratantni balzam za tijelo).
Temperatura nosi sa sobom i prekomjerno znojenje no brige uz dobar roll on nema (Biotherm – Deo Pure Invisible).

Njega kože lica je tada također malo jednostavnija no opet naginjem ka tome da bude dovoljno bogata jer temperatura i tu radi svoju štetu.
Što nježniji gel za umivanje te losion za toniziranje bez dodatka alkohola su zaista tada moj uvjet (Afrodita Clena Phase – Gel i Tonik) a tokom dana opet imam neki također ugodniji sprej kojim osvježavam lice (Caudalie – Beauty Elixir).
Kako mi tada oči budu natećene i suze a opet zbog temperature imam osječaj da okoloočno podrčje bude dehidrirano više no inače, obilnije nanosim okoloočnu kremu baš poput maske, kako ujutro tako i na večer (Ulola – Facelift).
Na večer nanosim ulje namijenjeno mješovitoj do masnoj koži (Clarins – Lotus) koje će mi dovoljno nahraniti kožu a spriječiti će eventualne upalne procese.
Ujutro nanosim samo serum (Manomai – Around The Clock Facial Serum) koji će se pobrinuti da moja koža bude adekvatno nahranjena ali i da mi smiri eventualno crvenilo ili slične iritacije.

U 90% slučajeva čitav dan neću preležati jer ću imati nešto za obaviti pa zato i preskočim kremu jer na serum nanosim BB kremu (L’Occitane Sublime – 01 light) koja će pružiti solidno prekrivanje a opet neće biti preteška kao što bi vjerojatnu tekući puder bio.
Ukoliko želim prekriti neke nedostatke ili malo osvježiti okoloočni dio najčešće koristim illuminator u olovci (L’Occitane Brightening Touch).
Sada bi najradije rekla da se tu zaustavim ali ja zaista nisam tip osobe koje bi iz kuće izašao barem bez maskare i sjajila tako da se barem svedem na minimum korištenog make up-a.
Osim dakle adekvatne podloge, tada koristim barem na očima maskaru (Lancôme Hypnôse) i ako mi to oči dozvoljavaju na unutrašnjoj liniji nanesem olovku u nude nijansi (Rimmel Scandaleyes – Nude) koja mi pruži malo dodatne svježine.
Na obraze obavezno tada nansem rumenilo u ružičastoj nijansi (Lancôme Blush Subtil – 021 Rose Paradis) koje pruža svježinu licu te na t zonu eventualno nanesem malo transaparentnog pudera (MAC – Prep+Prime).
Usne jedine ostanu pošteđene te tada koristim isključivo balzame (Dior – Lip Glow).

Ukoliko imam potrebu da moram osvježiti kosu koristim ili suhi šampon ili puder u spreju (Got2Be Spray Powder) te obavezno vežem kosu da prolongiram pranje jer tako bolesnoj mi se zaista ne nosi još sa eventualnom glavoboljom.
Tokom dana učestalo posežem i za kremom za ruke (Olival – Lavanda) i tu mi je uvjet da bude što bogatija jer moja koža tijela pa tako i ruke su zaista jako suhe.

Ovo je bila moja dnevna rutina kada sam bolesna a sada me zanima vaša ;)?
Sve savjete i prijedloge prihvaćam ;)!
Ivana
lp