Što kada je puder pretaman ili presvijetao?

Kategorije: Clarins, Makeup, Puder

Prijelazni period godine poput proljeća ili jeseni donosi mi probleme sa tekućim podlogama i danas vam donosim dva prijedloga sa kojima sam ja riješila svoje muke po nijansama.

Naime, podloge koje sam koristila tokom zime mi u proljeće postanu presvijetle a one nakon ljeta su mi tokom jeseni pretamne. Osobno, kategoriziram i podloge i nijanse prema zimi i ljetu jer toliko mi zapravo i traje jedno pakiranje, otprilike pet do šest mjeseci.
Srećom pa na tržištu danas postoje rješenja za manje više sve naše kozmetičke brige … 

Clarins Instant Light Complexion Perfector u nijansi 03 Bronze Shimmer koristim za podloge koje su mi presvijetle a Manic Panic Dreamtone koristim za podloge koje su mi pretamne.

Manic Panic Dreamtone dostupan je isključivo na ebay-u stoga i cijene variraju. Svoj primjerak sam platila nešto malo više od 30$ sa uključenom poštarinom a sadržaj pakiranja iznosi 30ml.
Staklena ambalaža dolazi sa pumpicom koja olakšava doziranje i to je velika prednost jer možete korigirati zaista široki spektar nijansi.
Gusta tekstura bijele boje doda se pretamnoj podlozi (tekući puder, BB krema, CC krema, tonirana krema) u količini koja je proporcionalna vašoj želji koliko podlogu želite posvijetliti.

Na prvoj slici se vidi omjer i nijansa zaista izuzetno tamnog pudera te Manic Panic Dreamtone a na drugoj slici je prikaz koliko je Dreamtone efektan odnosno koliko može posvijetliti puder.
Nemojte biti u strahu da će željena nijansa biti ovako siva, prikaz na gornjoj slici je tu samo da se vidi zaista impresivan efekt. Kada je omjer proporcionalan i pri nanošenju na lice učinkovitost podloge te njene kvalitete ostaju u potpunosti nepromijenjene.

O Clarins Instant Light Complexion Perfectoru sam nedavno objavila recenziju pa neću puno duljiti u opisu proizvoda a vi recenziju možete pročitati klikom na ovaj link.
Prednost ovog proizvoda je u tome što ga također možete koristiti kao bazu, samostalno ili ga dodati u svaku podlogu koju će on znatno poboljšati. Iz ne znam kojeg razloga ali meni je svaka podloga daleko ljepša na koži u kombinaciji sa ovim proizvodom.
Najtamnija  nijansa od ponuđene tri je upravo ova u postu – 03 Bronze Shimmer.

Prikaz prikazuje svijetlu podlogu koja je meni već sada presvijetla no opet mi ne treba ni baš nekoliko nijansi tamnija, čisto ton do dva za ovaj prelazni proljetni dio godine što u ovoj kombinaciji i dobijem.

Obožavam ova dva proizvoda koja vam zaista mogu preporučiti u slučaju da i vi imate problema sa nijansama tokom godine a žao vam je duplati podloge bez potrebe.
Apsolutno ćete biti zadovoljni efektom i kvalitetom oba proizvoda a i podloge koje možda čekaju na svoj red na dnu ladice će napokon ugledati svijetlo dana.
Muči li i vas ovaj problem sa nijansama i kako ga rješavate?
Ivana
lp