Beauty Summer Selection – njega kose

Do sada ste mogli pročitati o mom izboru ljetnih proizvoda u segmentu njege lica i njege tijela a danas je na redu njega kose i stiliziranje u ljetnom periodu.

Moja duga, tanka kosa bez volumena voli ljeto ali traži i tada posebnu njegu jer je sklona isušivanju i petljanju. Tokom ljeta ne koristim puno proizvoda da ju dodatno ne otežaju te izbjegavam fen maksimalno.

Bed Head Tigi šampon za volumen je meni definitivno najdraži šampon koji zaista i pruža vidljivi volumen kosi a nedavno sam o njemu pisala u ovom postu.
Kako prethodni šampon ima tendenciju isušivanja kose taj segment nadoknađujem bogatom i hranjivom maskom – L’Oreal Professionnel Intense Repair. Maska koja dubinski hrani kosu, lijepo zagladi vrhove te ne traži više od 3 minute pažnje, idealna zaista :).
L’Oreal Professionnel Mythic Oil je moj izbor ulja za kosu za ovo ljeto no mislim da sam postala toliko ovisna o istome da više nema smisla isprobati neko drugo. Mekana kosa koja se ne petlja te zaglađeni vrhovi predivna mirisa čine ovo ulje idealnim.
L’Oreal Professionnel Solar Sublime SOS Spray koristim uvijek prije izlaska na sunce, neovisno da li se radi o sunčanju ili redovnim obavezama tokom dana. Moja kosa je zaista sklona isušivanju i želim ju adekvatno zaštiti. Ovaj sprej pruža joj i neodoljivi sjaj te ugodan miris. Uz ovaj sprej koristim od nedavno i Kerastase Soleil CC kremu na vrhovima prije i poslije intenzivnom izlaganju na suncu te nakon svakog pranja kose i zaista sam oduševljena efektom, uskoro više informacija o tom novitetu.

Stiliziranje kose ljeti je također zahtjevnije za moju tanku kosu koja traži još malo volumena ali i teksture.
Bumble and bumble je odličan brand koji nudi široku lepezu proizvoda za kosu a moja dva omiljena su – Thickening Spray i Surf Spray. Prvi daje volumena korijenu jer ga samo na isti nanosim dok drugi nanosim dužinom kose te kosi daje na teksturi. Pri korištenju ova dva proizvoda može se kosu posušiti sušilom no ja preferiram ljeti da ju ostavim vlažnu te da se suši prirodnim putem.
Ukoliko želim neku posebnu frizuri meni je potrebna pjena zbog bolje postojanosti iste a u zadnje vrijeme jako me je dojmila pjena za volumen branda Lee Stafford koja nimalo ne otežava kosu te nema osjećaja ljepljivosti koji inače prevladava u pjenama za kosu.
Nakon što je kosa suha ili je u igri neka posebna frizura, na korijen nanosim Schwarzkopf got2be Powder Spray a na ostatak kose L’Oreal Paris #txt Spray. Sprej u varijanti pudera daje korijenu kose na svježini i volumenu a drugi sprej pruža kosi teksturu i bolju postojanost frizure.
Ovo je bio moj ljetni odabir proizvoda za kosu a sada ste na redu vi?

Ivana
lp