10 must have beauty products-makeup edit

10 beauty products I couldn't live without - makeup edit

Naslov ovog posta je u prvotnom obliku trebao biti “10 beauty proizvoda bez kojih ne bih mogla živjeti” no smatrala sam kako se bez svega može takav naslov bio apsurdan, no ipak, spomenula sam ga sada čisto da imati viziju koliko ja zapravo volim proizvode koje ću danas spomenuti.

Za danas sam vam pripremila proizvode iz makeup segmenta a za sutra skincare dio. U tijeku je post sa svim mojim “all time” favoritima no kako je proizvoda puno a i kriteriji visoki nekako mislim da ću taj post objaviti tek krajem godine.

Svaki proizvod koji je recenziran a spomenut je u ovom i sutrašnjem postu, biti će linkan,, ispričavam se što neki stariji postovi sadrže mutne slike no nedavnim prelaskom sa Bloggera na WordPress kvaliteta slika se izgubila zbog korištenja (tada) slabijeg aparata ali tekst je i dalje vjerodostojan.

Uz neke HE proizvode navela sam alternative drogerijskog ranga koje su jako slične ili nijansom ali i kvalitetom.

Dior Pore Minimizer Primer & Givenchy Mister Mat

Temelj za svaki dobar makeup je za mene dobra baza koju ja obavezno koristim i u danima kada se ne šminkam. Fantastičan proizvod bez kojega zaista ne bi mogla. Givenchy Mister Mat (recenzija) koristim godinama i nema bolje baze od njega ali kako on u Hrvatskoj nije dostupan Dior Pore Minimizer je najbliža alternativa, možda je čak i bolja za osobe za masnom kožom. Isto tako, osvrnut ću se da ja volim baze na bazi silikona jer sa njima je zaista razlika ogromna. Alternativa u drogerijskom rangu bi bila Garnier Perfect Blur (recenzija).

Shiseido foundation spf30 & MAC Prolongwear Concealer

Shiseido Sun Protection Liquid Foundation spf30 (Sp60 i SP70) je neizostavan dodatak mom neneseru tokom čitave godine mada je u ljetnom periodu on nužan. Definitivno najugodniji i najlaganiji tekući puder sa odličnim prekrivanjem i visokim zaštitnim faktorom. Nikada mi nije stvorio nikakve iritacije pa ni u danima kada sam ga nosila na licu po 15-16 sati jer još nešto ga čini fantastičnim – njegova postojanost.

MAC Pro Longwear Concealer (NC15 & NC20) je najpouzdaniji korektor za okoloočno područje zbog svoje postojanosti, jedini je koji ni nakon desetak sati ne ulazi u linije a moć prekrivanja je bez konkurencije. Koristim ga i na ostatku lica mada je za okoloočni dio nužan. Drogerijska alternativa (mada nama dostupna samo preko ebay-a) bi bila Maybellline New York Instant Age Rewind Eraser Dark Circles.

MAC nude eye pencil

MAC Chromographic Pencil (NW25/NC30) je olovka u koju se morate zaljubiti ako volite koristiti postojane nude olovke na unutrašnjoj liniji kapka. Ova olovka je najpostojanija od svih i uz to izgleda izuzetno prirodno. Drogerijska alternativa bi bila Rimmel Scandaleyes u nijansi 005 Nude.

Chanel D'Ombre & MAC paint pot

MAC Paint Pot (recenzija) u nijansama Groundwork za tamnija sjenila i Camel Coat za svjetlije nijanse sjenila su najidealnije baze za sva sjenila a kako obično dolaze u predivnim nijansama koristim ih i samostalno kao sjenila. Od nekoliko nijansi koje imam ove dvije su mi zaista najdraže. Drogerijska alternativa po kvaliteti i nijansi između dvije navedene bi bila Maybelline New York Color Tattoo 24H u nijansi 40 Permanent Taupe (recenzija).

Chanel Illusion D’Ombre u nijansi 86 Ebloui je moje najdraže sjenilo po nijansi. Radi se o nijansi koja je za mene savršena. Sama tekstura ovih sjenila je toliko fantastična da ih imam u još šest nijansi mada mislim da tu nije kraj. Postojana, odlično pigmentirana te jednostavna za nanošenje. Drogerijska alternativa po kvaliteti i nijansi između dvije navedene bi bila Maybelline New York Color Tattoo 24H u nijansi 70 Metallic Pomegranate (recenzija).

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz and Clear Brow Gel & Artdeco eyeliner

ArtDeco High Precision Liquid Liner (01 & 03), nijansu 01, odnosno crnu, kupujem unazad dvije godine i obožavam iz jednostavnog razloga, na vrhu je tanki kist koji omogućava maksimalnu fleksibilnost te uz pomoć istoga možete napraviti od onih najtanjih mogućih linija do onih maksimalno debelih linija. Postojanost je nevjerojatna baš kao i pigmentacija. Odnedavno dostupan je i u tamno smeđoj nijansi, odnosno 03 koja je također fantastična i moj je jesenski “must have”.

Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel i Brow Wiz (Medium Brown – recenzija) su moja dva najdraža proizvoda za obrve. Gel je najpouzdaniji fiksator a olovka toliko fantastična da sa njom možete iscrtati vrlo precizno dlačice jer je izuzetno tanka a postojana do skidanja.

Dior Lip Glow & Chanel Le volume

Chanel Le Volume (30 Prune – recenzija) je moja najdraža maskara i zaista već godinu dana drži svoje sigurno prvo mjesto na ljestvici omiljenih maskara. Specifična nijansa, lakoća nanošenja i trepavice bogate volumenom, zaista ju morate voljeti. Drogerijska alternativa bi bila Rimmel Scandaleyes Mascara by Kate Moss u nijansi 006 Eye Rock Amethyst.

Dior Lip Glow (recenzija) je moj najdraži balzam za usne i uvijek imam jedan kod kuće i jedan u torbi, jednostavno moje usne ne prihvaćaju ništa drugo jer osim što je njegujući ujedno naglašava prirodnu boju usana.

To su bili moji makeup proizvodi bez kojih jednostavno teško funkcioniram a malo je reći da sam svaki ovaj proizvod nebrojeno puta kupila te uz to uvijek kupujem jedan dodatni za zalihu.

Bez kojih makeup proizvoda vi ne možete?