Biotherm Pure-Fect Skin cleansing gel

Biotherm Pure Fect Skin

Gel za umivanje namijenjen mješovitoj i masnoj koži bio je idealan za moje potrebe tokom ljeta. Koristila sam ga od početka lipnja i upravo danas potrošila posljednju kapljicu.

Tekstura je u pravom smislu gelasta te je ne treba puno da zapjeni. Nekada bi ovaj gel koristila u kombinaciji sa Clarisonicom (recenzija), najčešće kada bi se na licu pojavili neki neželjeni prištići te bi čišćenje bilo još temeljitije a prištići bi se brže povukli.

Miris je ugodan te sadrži citrusne note koje meni posebno gode pri jutarnjem umivanju.

Sastav je dostupan na ovom linku.

Biotherm Pure Fect Skin cleansing gel

Ovaj gel je jako ugodan te smatram da bi odgovarao problematičnoj koži, mješovitoj i masnoj te čak i normalnoj koži. Nije me isušio niti stvorio neželjene iritacije. Kako ja šminku skidam prije umivanja ovaj gel mi nije služio toj svrsi ali je svakako bio učinkovit u uklanjanju preostalog makeup-a sa lica.

Tokom ljeta koža nam se svima više znoji i višak sebuma se češće pojavljuje, samim time, na koži se češće mogu pojavljivati neželjene iritacije. Moram priznati da me je ovaj gel ugodno iznenadio time što se savršeno uklopio u moju rutinu te zadovoljio potrebe moje kože lice koja je ljeti ipak nešto problematičnija.

Iako sam ovaj gel koristila tokom protekla tri mjeseca kada je bilo toplo, smatram da bi mi odgovarao i tokom hladnijeg perioda. Na deklaraciji piše da isti suzbija višak sebuma no moram priznati da je zaista nemoguće to očekivati od jednog gela za umivanje, mislim da se po tom pitanju trebamo osloniti na ostatak preparative te dobrim dijelom i na makeup.

Koji se gel za umivanje u posljednje vrijeme svidio vama?

*pr uzorak

Tagovi: