Beauty Awards for 2013 by Anaviglam beauty blog

Kategorije: Makeup, Preparativa

Kako je 2013-ta završila u svakom je segmentu bila posebna po nečemu stoga vam danas donosim kozmetičke proizvode koje sam zaista obožavala tokom prethodne godine ili koji su jednostavno ostavili snažan dojam u mojoj kozmetičkoj rutini i koji su zaslužili da budu nagrađeni u smislu objave baš vama dragi čitatelji da i vi obratite pažnju na njih ;).

***

Micelarna Bioderma Sensibio idealna za skidanje šminke s lica, Douglas dvofazni odstranjivač šminke sa očiju i usana je svakako najtemeljitiji a omjer kvalitete-količine-cijene je stvarno iznad svih očekivanja i na kraju Apivita pjena (recenzija) za umivanje koja je namijenjena kako licu tako i očima i savršeno skine ono malo što je ostalo nakon prethodna dva proizvoda.
Moja kombinacija godine u kategoriji skidanja šminke/čišćenja lica.

Kiehl’s piling za mikrodermobraziju je najučinkovitiji koji sam isprobala i uz korištenje od svakih 10-15 dana moje lice itekako osjeti razliku. Ukoliko želim ipak neku blažu varijantu najčešće sam posezala za Acure pilingom (recenzija) koji je isto tako temeljit u čišćenju i koji zadovoljava sve moje potrebe u kategoriji jednog pilinga. 
Caudalie maske (recenzija) sam konstantno koristila tokom godine i to podjednako i enzimatsku i hidratantnu i definitivno nastavljam sa njima i u 2014-toj jer hidratantna savršeno nahrani moju kožu a enzimatska kroz 10min gotovo da preporodi moje lice – sjajne obe !

Thayers tonik/losion (recenzija) koristim otprilike pola godine i po prvi sam puta uočila koliko toga može jedan dobar tonik/losion da podariti koži.

Estee Lauder je za mene vrh u segmentu preparative – nema bolje, barem sam ja sa svime bila uvijek oduševljena a kao favorite istaknut ću serume.
Advanced Night Repair (recenzija) za noć i Pore Minimzer (recenzija) za dan … dva seruma koja zaista čine bitnu razliku.

Sisley Tropical Complex je lagana krema za mješovitu/masnu kožu koja sasvim ugodno regulira višak sebuma, doduše, bezobrazno je skupa ali stvarno opravdava taj dio. Alternativa sa jednakim efektom samo što taj efekt moje lice nešto zateže i lagano isušuje je Murad Oil-Control Mattifier no cijena je duplo jeftinija pa nekako balansiram.
La Prairie hidratantna krema koju sam dobila kao tester od 15ml je vjerovatno najbolja hidratantna krema koju sam imala priliku isprobati. O cijeni neću ništa niti govoriti ali svejedno ona stoji na mojoj WL pa kao “nikad se ne zna”. Lice poprima potpuni osječaj ugode što iznutra što izvana – nešto savršeno.
Vichy Liftactiv serum 10 za okoloočni dio i trepavice (recenzija) je po meni najbolji serum u kategoriji okoloočnih seruma jer daje svježinu oku koju krema zaista ne može dati – barem ne u toj mjeri, razlika se vidi i na trepavicama a omjer cijene i kvalitete je u potpunosti zadovoljen.
Clinique Repairwear laser focus okoloočna krema (recenzija) je još jedna fantastična okoloočna krema koju je u svom asortimanu Clinique ponudio no kako sam ih isprobala sve mislim da je ova daleko najbolja a možda čak i najbolja koju sam ikada koristila.
Sisley Eye Contour maska za okoloočno područje koju ja najčešće koristim kao noćnu kremu. Također bezobrazno skupa ali također djelotvorna i ništa ne djeluje na sitne linije kao ona a da ne govorim da ne bude niti traga natečenosti ili tamnim kolutovima. 

Giovanni scrub za tijelo, na fotografiji je varijanta sa šećerom i čokoladom no moram priznati da je varijanta sa soli, limunom i mentom (recenzija) daleko bolja iz jednostavnog razloga – dubinska njega. Jednako su djelotvorna oba no nakon “slane” varijante gotovo da ne trebate ništa nanositi na kožu.
Hawaiian Tropic Body Butter s mirisom limete i kokosa sam obožavala tokom čitave godine a ne samo ljeta, doslovno sam potrošila tri pakiranja ;D. Fantastičan maslac za tijelo koji njeguje a pritom miriši satima na koži.
Lierac ulje za tijelo, kosu i lice je moje najdraže ulje i zaista je premašio Nuxe kojeg sam favorizirala godinama. Ulje je gusto i stvarno bogato a miris neodoljiv i još k tome traje satima na koži nakon nanošenja.
Guerlain La Petite Robe Noire … šta da vam kažem, obožavam malu crnu haljinicu i u parfemskoj varijanti (recenzija) a losion mi je famozan 😀 … koža na dodir kao svila a miris neodoljiv .

L’Occitane krema za ruke za suhu kožu je daleko nezamjenjiva a Mixa također za suhu kožu vrlo ugodno iznenađenje – uglavnom, kombiniram obje.

Lush-ov Big šampon za kosu bez volumena je definitivno jedini šampon koji masnoj kosi daje neprepoznatljivost a volumen je neopisiv do te mjere da vam ne trebaju uopće dodatna sredstva za postizanje boljeg volumena. Ima i manu naravno – ljeti jako  posvijetli kosu i bojim se da bi farbana kosa također bila problematična u kombinaciji sa njim a isto tako dosta ju isuši pa ga ja koristim samo prema potrebi.
Diora Keratherapy (recenzija) najbolja maska za kosu tokom prethodne godine – oduševljenje traje i traje.
Bumble and Bumble sprej za volumen i sprej za strukturu kose – od neprocijenjivog su značenja oba mojoj tankoj kosi bez volumena ;).
Kerastase Elixir definitivno najbolja njega za vrhove kose koju sam isprobala u prošloj godini.

Najčešće sam nosila Zara Silk i Chloe Love s naglaskom da su oba jako slična i jako postojana.
Nekako su mi postala zanimljiva i parfumirana ulja a Arabian Musk mi je omiljeno i uvijek ga imam sa sobom.

Ne mogu reći da sam ne znam kako i koliko lakirala nokte ali sam iz nekog razloga lakove skupljala :/ . Uglavnom, neizostavan je bio Alessandro Express za njegu a kao nadlak sam najčešće koristila Poshe, doduše i Essence ulje za brzo sušenje laka mi je također postalo jedno od omiljenih proizvoda.
S lijeva na desno izdvajam po redu nijanse za kojima sam zaista učestalo posezala … Essie 23, Dior 537, Essie 40, Essie 73 i Dior 447.

Givenchy Mister Mat primer (recenzija) je definitivno moja HG baza ikada ne samo za proteklu godinu a kao baza ili dodatak tekućim podlogama za proteklu godinu moje otkriće je Clarins Instant Light Complexion Protector u nijansama 02 i 03 iz jednostavnog razloga – svaka podloga jednostavno djeluje sa njim znatno bolje, naprosto savršeno.

BB krema za koju nemam niti jednu zamjerku i koja je apsolutno savršena za moju kožu je Estee Lauder Day Wear BB krema (recenzija) , drogerijski puder sa kojim sam i više nego zadovoljna otkrila sam tek nedavno a radi se o Vichy Dermablend puderu koji me doslovno oborio s nogu te je jednostavno morao biti spomenut u ovom postu.
Nikako se nisam mogla odlučiti između dva tekuća pudera koji da izdvojim pa sam jednostavno navela oba – MUFE i Shiseido Sun Protector u dvije nijanse jer jedna mi je odgovarala u ljetnom/jesenskom periodu a druga svjetlija u zimskom. Ta dva pudera su jednostavno nešto što svakoj ženi treba jer nisu teški a postojani su satima, prekrivanje je bez greške a nanošenjem dobivate taj idealan ten ili bar približno istom ;).

Ben Nye Banana puder (recenzija) je moje otkriće godine i definitivno može pokupiti samostalno tu zaslugu.
Kako se nisam mogla odlučiti za samo jedan tekući puder isto se tako nisam mogla odlučiti za samo jedan transparentni puder u prahu pa sam odlučila zaobići puder u kamenu te dati prednost puderima u prahu bez kojih ja ne mogu. MUFE i MAC Prep+Prime su dva fenomenalna transparentna pudera sa kojima su i najteži slučajevi masne kože pod kontrolom i definitivno ne možete pogriješiti kojega god izabrali (ukoliko vas zanimaju).

Dva bronzera i dva highlightera … jednostavno svi imamo slabe točke, zar ne ; .
Dior Nude Tan 003 i Golden Rose 103 su dva bronzera koje sam najčešće koristila iz razloga jer je Diorov jednostavno “nude” kako mu i stoji u nazivu a navedeni Golden Rose nije predaleko od njega.
Nars Albatross (recenzija) sam koristila dobar dio godine a Kevyn Aucoin Candlelight tek zadnjih par mjeseci i moram priznati da mi je KA ipak za dlaku draži mada oba imaju svojih kvaliteta podjednako i za kojim god da posegnem jednostavno ne mogu pogriješiti.

Rumenila … nikada ne bi rekla da sam osoba od rumenila ali kada sam krenula birati jednostavno kao da se nije nazirao kraj – uglavnom, kako nisam mogla izdvojiti jednu – dvije nijanse izdvojila sam dva brenda i po tri meni njihove najdraže nijanse.
MAC s lijeva na desno Melba, Baby Don’t Go i Stay Pretty … sva tri mat, sav tri postojana satima, sva tri se lijepo nanose i sve tri su perfektne nijanse bilo za decentniji ili naglašeniji look.
Golden Rose Terracotta rumenila s lijeva na desno 06 (recenzija), 09 (recenzija) i 02 (recenzija) … sva tri sadrže sitne čestice shimmera, sva tri se lijepo nanose te pružaju mogućnost doziranja te su kao takvi dobrodošli za svaki look a k tome su i postojana satima.

MAC paint pot je zamijenio svaku drugu bazu za kapke te se sjajno uklapa i u neke nude dnevne look-ove kao sjenilo.
Od pet nijansi koje imam moram priznati da Groundwork najviše volim a činjenica i da sam na drugom pakiranju u godinu dana dovoljno govori.

Protekle sam godine obožavala liniju tuša na kapku u svim mogućim oblicima a najčešće sam išla ipak na klasičnu crnu varijantu.
MAC Blacktrack gel liner, HI-TECH, L’Orela Super Slim i Clarins 3-Dot su mi bili omiljeni i svaki zaslužuje dio pažnje.

Olovka za oči je uvijek bitna za svaki moj look i bez nje i maskare ne funkcioniram.
Chanel 88 Noir Intese se pokazala najboljom za unutrašnju liniju kapka mada nisam još 100% zadovoljna jer 2-3h i nisu baš neki dugačak period ali dobro – bolje nema a ja sam isprobala sigurnih 80% ponuđenih na tržištu.
MAC NW25/NC30 je apsolutno otkriće jer daje i najumornijem oku dovoljnu svježinu u sekundi, jeftinija i dostupnija alternativa je Rimmel Scandaleyes u nijansi 005 Nude mada ako se dočepate MAC-ove zgrabite ju odmah.
Look by Bipa olovke su famozne i opet se vračam da sam na olovke za oči slaba i da sam ih zaista masu isprobala ali ovakvu pigmentaciju i postojanost  nisam doživjela a time sam više šokirana jer su ovo olovke od 10ak kuna …. trebaju vam sve nijanse.

Znate i sami ako me čitate barem neko vrijeme obrvama pridajem puno pažnje i dva proizvoda koja su me oduševila i koje iznova kupujem i planiram do daljnjega su s potpisom Anastasia Beverly Hills – Clear Brow Gel za fiksiranje i olovka Brow Wiz u nijansi Medium Ash.
Maskara je must have i bez nje ja rijetko da izađem uopće iz kuće, dvije koje su me oduševile i koje sam ponovno kupila te planiram tako i dalje su L’Oreal Volume Million Lashes Excess u crnoj nijansi i Chanel Le Volume 30 Prune (recenzija).

Izbor sjenila je bio zaista iznimno težak.
Krenut ću sa jednim koje je moje omiljene sjenilo ikada, što po kvaliteti što po nijansi – Chanel D’Ombre 86 Ebloui. Ovu nijansu ja imam u rezervi iako sa postojećim još nisam došla niti do polovice :/ … eto, toliko mi je ovo sjenilo savršeno.
Nadalje, uz prethodno navedeno Chanel-ovo sjenilo vrlo slično nijansom i jako dobrom kvalitetom je i Maybelline Color Tattoo 24H u nijansi 70 Metallic Pomegranate i učestalo ga zapravo nanosim kao bazu prethodnom sjenilu.
Mono sjenila ne kupujem učestalo jer ista moraju biti zaista impresivne kvalitete da bi dala 200ak kuna za jedno sjenilo sa high end potpisom, uglavnom, jedina high end mono sjenila koja kupujem su Chanel-ova. Imam ih nekoliko ali izdvojila sam jedno jer sam (zamislite) jedno pakiranje potrošila, dakle znajte onda koliko mi je drago – 75 Magic Night.
Nadalje, MAC me oduševio sa svojim sjenilima i omiljene dvije nijanse su mi Omega i Soft Brown od kojih ovu drugu nijansu koristim svaki dan uz svaki look.
Jedna manja paleta sjenila koju sam morala navesti jer zaista obožavam sve četiri nijanse koje sadrži i često ih koristim a ono što mi je fascinantno a inače nije učestalo baš za taj brend i baš za tu liniji je da meni izgleda gotovo nepotrošiva :/ – Chanel Les 4 Ombres – 08 Vanites (recenzija).
Pigmentima inače nisam bila sklona no primjećujem kako sve češće posežem za njima a najdraži mi je definitivno MAC-ov Naked pigment koji zaista može poslužiti i kao sjenilo i kao highlighter.

Nešto veće palete je bilo puno lakše za izabrati i nisam pretjerivala.
Sonia Kashuk Eye On Neutral Palette (recenzija) je paleta za kojom sam posezala najčešće prvi dio godine a Urban Decay Naked Basic je paleta za kojom sam posezala najčešće drugi dio godine. Obje sadrže mat sjenila toplih nijansi i obje su impresivne pigmentacijom i postojanošću i meni je to sasvim dovoljno da ih proglasim najboljima u protekloj godini koje sam koristila.
Kiko 01 Lonuge Warm Tones (recenzija) je paleta koju sam tek nedavno kupila ali jednostavno sam ju morala uvrstiti u ovaj popis iz razloga jer je Kiko nedavno počeo dostavljati i u Hrvatsku i želim vam ukazati da nipošto ne propuštate njihove LE palete sjenila jer ovo je meni treća a moje oduševljenje sve više raste. Svaka od tih LE paleta sadrži neke posebne nijanse koje jednostavno “morate” imati a tu je i faktor omjera cijene i kvalitete koji je nenadmašiv.

Kako nisam osoba koja preferira sjajila ipak sam morala naglasiti kako obožavam Dior Lip Maximizer koji osim što njeguje vaše usnice čini ih i nešto naglašenijima. Ovaj proizvod kupujem iznova i iznova a naročito mi je potreban u zimskom periodu.
Kako nisam osoba od sjajila definitivno sam osoba od ruževa i nekada mi se čini da ih doslovno skupljam jer jednostavno ne mogu odoljeti lijepoj nijansi ruža kada ju vidim :/ … jače je od mene jednostavno.
S lijeva na desno … MAC Angel, Sisley 11 Sheer Baby (recenzija), Bobbi Brown 22 Sandwash Pink, Golden Rose 57 (recenzija), Clarins 09 Juicy Clementine (recenzija), YSL 15 i Givenchy 303 Corail Decollete … dakle, naglasila bih da su ovo prvenstveno i brendovi čije ruževe volim i rado ih kupujem, nadalje, ove navedene nijanse sam zaista učestalo i nosila i obožavala … ovo su po mom skromnom mišljenju ruževi bez greške i mane.

Kryolan fiksator šminke je definitivno moj HG fiksator. Definitivno pruža apsolutnu sigurnost šta god i kako god šminku nanijeli na lice. Ima jednu manu ali ne on kao takav već uvoznik za Hrvatsku – cijena, naime, ukoliko se nađete npr u Njemačkoj i posjetite njihov dućan možete primijetiti da naši uvoznici imaju duplu maržu pa i nešto sitno :/ … ako pogledate američke web shopove isto ćete moći snimiti istu situaciju … na žalost, s obzirom da se radi o pakiranju pod pritiskom ne možemo naručiti već moramo plaćati sramotnu duplu maržu :(.

Prvo sam željela izdvajati kistove po nekim kategorijama a onda sam se odlučila samo za kistove koje upotrebljavam na licu jer zapravo i za oči i usne kistovi možda i jesu bitni ali ipak nisu baš presudni … blendanje, blendanje pa još malo blendanja ;).
Sedona Lace Fan Brush koristim pri konturiranju i nema mu ravnog, Chanel kosi kist koristim za blendanje nakon upotrebe prethodnog kista te povremeno znam popraviti puder sa njim u toku dana, Real Techniques kist za rumenilo zapravo koristim za puder u kamenu a Coastal Scents ravno rezani kist koristim za nanošenje pudera u prahu. 
Dva omiljena kista bez kojih zaista teško da bi funkcionirala jednako su s potpisom Real Techniques i zapravo lijevi koristim za nanošenje tekućih podloga (nema mu ravnog) a desni za fiksiranje na okoloočnom dijelu.
Navedena četiri brenda obožavam u segmentu kistova te bi još dodala MAC i Dior u tu skupinu obožavanih.

Beauty Blender (recenzija) je čudo koje ne bi mijenjala niti izbacila iz svoje rutine nikada. Naime, kada želim podlogu bez ijedne greške, ova čudnovata spužvica je prva za kojom posegnem jer zaista čini razliku.
***
Potpisujem svaku pohvalu koju sam danas u ovom postu napisala
i nadam se da ću se još dugo družiti sa jednakom kvalitetom
koju sam odabrala za sebe
i koju toplo preporučam i vama ;).

lp

Ivana