Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

Proteklih godinu dana koristim Braunov Silk-expert IPL uređaj s tehnologijom SensoAdapt, o kojem sam pisala u recenziji prije godinu dana koja je dostupna klikom na ovaj link, no u današnjem postu odlučila sam se osvrnuti na svoje iskustvo tijekom proteklih godinu dana korištenja. Više u nastavku posta.

Što je Braun Silk-expert IPL uređaj ?
Braun Silk-expert IPL (Intense Pulsed Light) Braunov je uređaj koji učinkovito uklanja dlačice koristeći tehnologiju intenzivnog pulsirajućeg svijetla. Klinički je testiran za trajno uklanjanje vidljivih dlačica a može se sigurno koristiti u udobnosti vlastitog doma. Nitko od nas nema istu, ujednačenu nijansu kože po cijelom tijelu, stoga je Braun jedini razvio tehnologiju Senso adapt koja neprekidno očitava nijansu vaše kože (80 puta u sekundi) i sukladno rezultatima prilagođava intenzitet svjetlosti kako bi tretman bio što učinkovitiji i sigurniji te prikladan za korištenje tijekom cijele godine. Najbrža IPL tehnologija omogućuje cjelovit tretman nogu ili ruku u samo 10 minuta, bez ikakvih kompromisa po pitanju učinkovitosti, a preporučuje se i na ostalim dijelovima tijela kao što su podlaktica, bikini-zona i lice (ispod jagodica). Braunov IPL uređaj mogu koristiti i muškarci za tretiranje dijelova tijela kao što su ramena, prsa, leđa, trbuh i noge.

*Napomena: uređaj se kod žena ne smije koristiti u blizini očiju ili duž čela, dok se kod muškaraca uređaj ne smije koristiti na licu, vratu ili intimnoj zoni.

Kako koristiti Braun Silk-expert IPL?
Braunov IPL uređaj osmišljen je tako da bude praktičan, lagan, siguran i jednostavan za uporabu. Moguć je odabir između dvije različite postavke svjetlosti „normalne ili nježne.“ Normalan način rada preporučuje se za veće površine poput nogu, ruku, prsa ili leđa, dok je nježan način rada idealan za tretiranje osjetljivih područja poput bikini-zone ili pazuha te za početnice u epilaciji.
Braun Silk-expert IPL vam nudi još dva specifična načina rada: „klizanje“ ili „pritisni pa otpusti.“ Kako bi uređaj savršeno klizio za vrhunske rezultate, odaberite načina rada „klizanje“ i bez prekida pomičite uređaj od dna prema vrhu, područja koje tretirate, a uređaj će koristiti više bljeskova pa će biti i manje propuštenih područja. Pripazite da uređaj bude u stalnom kontaktu s kožom. „Pritisni pa otpusti“ način rada preporučuje se za tretiranje osjetljivih ili malih, teže dostupnih područja poput koljena, potkoljenica, gležnjeva, bikini- zone ili lica kod žena. Za aktiviranje ovakvog načina rada, pritisnite i odmah otpustite prekidač za tretman a uređaj će emitirati bljesak. Braun Silk-expert IPL ne treba baterije niti ga treba puniti, samo ukopčajte uređaj i započnite s tretmanom.
Uređaj je najučinkovitiji na svijetlim do srednje tamnim nijansama kože s dlačicama u rasponu od prirodno svijetlih do tamnosmeđih ili crnih. U tablici niže možete vidjeti prikaz kombinacije nijansi kože i boje dlačica.

 [MOJI DOJMOVI]

Proteklih godina dana koristila sam , Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaj tako da sam u prva 3 mjeseca jednom tjedno prvo britvicom obrijala područje nogu, bikini područje i pazuhe te bih potom primijenila Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaj na tim područjima. Dlake se prethodno moraju obrijati jer zapravo sam uređaj radi po principu intenzivnog pulsirajućeg svijetla (IPL) koje djeluje na korijen dlačice tako da usporava odnosno zaustavlja njihov rast. Dakle, plan tretmana u početnoj fazi je 4-12 tjednih tretmana a tretman za održavanje prilagođava se vlastitim potrebama. S obzirom na to da Braun Silk-Expert IPL uređaj omogućava dvije opcije primjene, klizanje i pritisni pa otpusti, ja sam na nogama koristila opciju klizanja a na bikini zoni i pazusima pritisni pa otpusti. Sam tretman traje otprilike 15ak minuta što si zaista svatko može odvojiti s obzirom na to da su rezultati vrlo brzo vidljivi. Po tretmanu koža je izuzetno glatka i nježna na dodir i ono najbitnije nimalo ne isušuje kožu, čega sam se ja jako bojala jer moja koža tijela je jako suha. Tretman je u potpunosti bezbolan na svim dijelovima tijela iako na deklaraciji stoji da možete osjetiti lagano peckanje, no tada možete primijeniti nježni način rada koji sam ja koristila samo kod prve primjene.

Nakon što sam postigla željeni rezultat ipak sam željela ostati dosljedna te prilagoditi tretmane za održavanje stanja. Braun se pobrinuo i za to, odnosno da ne preskočim niti jedan tretman te je kreirao aplikaciju koja osim što bilježi poput dnevnika tretmane još nas i podsjeća kada trebamo napraviti sljedeći tretman a tu su na raspolaganju i neki interesantni savjeti. Aplikacije su dostupne za iOS i Android.

S obzirom na to da je Braun prvi i jedini razvio tehnologiju Senso Adapt koja neprekidno očitava nijansu vaše kože (80 puta u sekundi) i sukladno rezultatima prilagođava intenzitet svjetlosti kako bi tretman bio što učinkovitiji i sigurniji, uređaj je prikladan za korištenje tijekom cijele godine, kako sam ga ja i koristila. Tretmane za održavanje stanja kojim sam bila zadovoljna svela sam na jednom mjesečno što je bilo sasvim dovoljno s obzirom na to da su se dlačice s vremenom prorijedile i zaista na nekim mjestima više ni ne rastu. Dlačice su se najviše prorijedile na području noge što mi je posebno drago jer prije dok sam depilirala noge uvijek sam upravo na nogama imala problema s urastanjem dlačica. Na području pazuha i bikini zoni dlačice su se također prorijedile, no nešto manje u odnosu na noge. Redovitom upotrebom Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaj na koži nisam primijetila niti u jednom trenutku nikakav oblik iritacija niti je koža tražila dodatnu njegu, jednostavno sam nakon tretmana nastavila sa svakodnevnom njegom koja je uključivala iste proizvode kao i do sada.

I dalje sam mišljenja kakvo sam imala i prije godinu dana nakon 8 tjedana korištenja Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaja, naime, iako je riječ o uređaju višeg cjenovnog ranga (cca 3500-4000kn ovisno o prodajnom mjestu) mišljenja sam da je ovo investicija u koji vrijedi uložiti, jer s obzirom na 300 000 bljeskova uređaj se može koristiti do otprilike 15 godina, s obzirom na to da ne odstranjujemo uvijek dlačice s cijelog tijela, što je i više nego korektan iznos s obzirom na onaj koji potrošimo godišnje na odlazak jednom mjesečno na tretmane u salon za uklanjanje dlačica. Drago mi je da sam se uvjerila u rezultate te ostajem vjerna Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaju, a kada potrošim bljeskove planiram također ostati vjerna brandu Braun koji je ispunio sva moja očekivanja.

Silk-expert IPL uređaj dostupan u 3 različita pakiranja na više prodajnih mjesta u Hrvatskoj (ekupi, Elipso, Svijet medija itd);

  1. Braun Silk- Expert IPL BD 5001
    Uređaj Braun Silk-Expert IPL BD 5001 komplet sadrži i Gillette britvicu, uz pomoć koje biste tretirali željeno područje prije samog korištenja IPL uređaja.
  2. Braun Silk-Expert IPL BD 5008
    Uređaj Braun Silk-Expert IPL BD 5008 komplet sadrži i četkicu za čišćenje lica, kako bi zablistala i vaša koža na licu uz korištenje Braun Face epilatora.
  3. Braun Silk-Expert IPL BD 5009
    Uređaj Braun Silk-Expert IPL BD 5009 komplet sadrži i četkicu za eksfolijaciju tijela, kako biste uklonili mrtve stanice kože te tako vidno poboljšali izgled kože.