KOSA | još kraća i još svjetlija

Kategorije: Kosa, Lifestyle

Prije točno šest mjeseci odrezala sam svoju jako dugu kosu i napravila neku dužu varijantu boba i o tome vam pisala u ovom postu. Točno tri mjeseca kasnije svoju kosu sam još malo skratila te ju još malo posvijetlila a i o tome sam vam pisala u ovom postu. Danas vam pišem ovaj post sa nikada ovoliko kratkom kosom i po prvi puta kao plavuša.

Ukoliko me pratite na mom Instagram profilu (anaviglam@instagram) vidjeli ste da sam još malo skratila kosu te da sam postala plavuša. Prije šest mjeseci sam odlučila kosu znatno posvijetliti ali sam željela da taj proces bude postepen čisto da ja imam vremena da se priviknem jer ja nisam osoba od velikih promjena. Šest mjeseci kasnije došla sam do svoga cilja kojim sam jako zadovoljna.

Iako sam kosu željela posvijetliti i imala sam prijelazni period meni je to bio šok i prvih par dana jednostavno kao da to nisam bila ja, možda zvuči smiješno ali ja se nisam mogla naviknuti. Kako me se ne bi krivo shvatilo, ja sam bila izuzetno zadovoljna rezultatom jer Matea (moja frizerka) je napravila fantastičan posao ali ja sam sebi bila nepoznanica mada danas dva tjedna kasnije mislim da ću se teško ikada više vratiti u neku tamniju nijansu.

Kao i uvijek i ovoga puta za fantastičnu boju i frizuru zaslužna je Matea iz frizerskog salona Patiz i zaista je ne mogu dovoljno nahvaliti jer svaki puta kada ja iznesem svoju ideju ona je realizira besprijekorno. Proces bojanja trajao je puna dva sata a potom je još dva sata prošlo je na ispiranje, preljev, masku, šišanje i feniranje. Kako ja nisam željela monotoniju u kosi Matea se odlučila izvlačiti izuzetno sitne pramenove zbog kojih je to sve skupa toliko i trajalo ali na kraju se isplatilo. Frizuri sam ostala dosljedna a radi se o dužem bobu koji se zaista pokazao kao najbolja frizura za osobe poput mene koje svaki dan trebaju imati kakvu takvu frizuru. S obzirom na ljeto kosu sam skratila tik do ramena ali ova me dužina toliko osvojila da ću je i ubuduće održavati.Frizerski salon Patiz

Kada sam se naviknula na novu boju kose bacila sam se na istraživanje što i kako sa bojanom kosom i tu sam se obratila kolegicama blogericama koje imaju predivnu te nadasve njegovanu dugu plavu kosu i čije mišljenje itekako cijenim a ukoliko imate pitanja kao i ja sigurna sam da ćete naći odgovore na njihovim blogovima kao i ja – Beauty Blogette i Makeup Arena.

Zatim sam krenula u kupovinu različitih proizvoda no zaključak je jednostavan, koliko para toliko muzike. Mislim da više neće puno ekperimentirati sa različitim proizvodima odnosno brandovima za njegu kose već ću se držati Kérastase, L’Oréal Professionnel, Schwarzkopf Professional i ostale specijalizirane ekipe jer jednostavno nije vrijedno rizika. Isto tako, iako mi regeneratori nikada nisu bili od velike važnosti sada se ponašam kao da ih nema i zapravo se držim maski za dubinsku njegu koje nanosim nakon svakog pranja kose. Obavezno koristim proizvode za zaštitu od topline i različita ulja za njegu kose.

S obzirom kako sam već spomenula da ja moram svakoga dana imati frizuru zbog posla rotiram između ravne kose i kovrčave kose te eventualno rep koji zaista ovako mali izgleda izuzetno elegantno. Kada kosu ravnam koristim se četkom za feniranje a kada ju kovrčam to radim sa peglom za kosu, u oba slučaja frizura je gotova za manje od 10 minuta. Isto tako, primjetila sam da mi se kosa sada znatno manje masti pa ju perem svaki drugi ili treći dan što je super jer dok je bila duga i nebojana morala sam ju prati svaki dan ili ju već drugi dan staviti u rep.
9 long bob straight hair2 bob 3 long bob 4 long bob 5 long bob curls 6 long bob curls 7 long bob curls 8 long bob curls

U konačnici, jako sam zadovoljna ishodom i zaista uživam biti plavuša. Nadam se da se i vama rezultat sviđa te ako imate nekih preporuka ili sugestija rado bi ih čula.

Uživajte u ovom predivnom i toplom sunčanom vikendu te se prijavite na Olival darivanje ukoliko već niste!