Weleda Skin Food & Skin Food Light krema

Dvije bogate hidratantne kreme poznatog brenda Weleda koji svoje proizvode bazira na visokokvalitetnim i ekološkim sastojcima bez štetnih dodataka. Samim time da su obje kreme dostupne na bolje opskrbljenim prodajnim mjestima, po pristupačnoj cijeni u pakiranju od 75ml još je jedna prednost za ove dvije kreme koje su zaista hrana za kožu u doslovnom prijevodu.

Skin Food krema [75ml / 75kn / sastav]

Ovo bi bila jedna univerzalna krema koja je namijenjena koži cijeloga tijela, dakle s njom možete njegovati lice, suhe dijelove tijela poput laktova, peta, kožice oko noktiju a možete ju koristiti i kao kremu za ruke. Njezina bogata tekstura zaista intenzivno hrani kožu čineći ju obnovljenom, nahranjenom, hidratiziranom, nježnom, mekšom, umiruje i jednostavno djeluje kao zaštita. Ovom kremom dominiraju herbalni mirisi koji su zaista intenzivni i pri tome je naglasak stavljen posebno na note ružmarina i kadulje a potom osjetite i citrusne note, no moram naglasiti ako vam intenzivni mirisi smetaju ovu kremu ćete teško koristiti na licu jer miris čak brzo ne hlapi.

Krema je namijenjena za suhu i jako suhu kožu u svrhu hidratacije i regeneracije, koristim ju povremeno na licu i kao takva mi služi kao neka hranjiva maska za noćnu njegu, također ju koristim i za njegu ruku, kožice oko noktiju, na laktovima i prema potrebi na tijelu. Usprkos gustoj konzistenciji suha koža iznenađujuće upija ovu kremu i stvara momentalnu ugodu. Ova krema čini vidljivu razliku na koži već kroz par sati a kao takva savršeni je saveznik u hladnijim danima kroz godinu. Nisam primijetila nikakve iritacije koristeći ovu kremu i smatram ju odličnim omjerom cijene i kvalitete.

Skin Food Light krema [75ml / 75kn / sastav]

Laganija verzija prethodne odnosno klasične Skin Food kreme ali podjednake djelotvornosti. Ova krema je također namijenjena njezi kože cijeloga tijela ali mislim da je ipak najdjelotvornija za njegu lica. Njezina je tekstura znatno laganija od prethodne kreme mada učinak ne izostaje jer po nanošenju Skin Food Light krema koža postaje nahranjena, hidratizirana, zaštićena, mekša, nježnija i revitalizirana. Iako i ovom kremom dominiraju herbalne mirisne note ova krema je ipak nješto nježnijeg mirisa međutim on je i dalje prisutan i mislim i dalje ako ne podnosite mirisne kreme na licu da ju nećete moći koristiti, iako u ovoj kremi miris brže hlapi nego što je slučaj s prethodnom.

Krema je po mom mišljenju namijenjena svakom tipu kože i ja ju osobno koristim kao zadnji korak večernje njege lica. Iako je ovoj kremi tekstura nešto laganija nego u prethodnoj kremi, neka vas to ne zavara i oprezno s doziranjem jer radi se i dalje o izuzetno bogatoj kremi ali s druge strane koža je dosta brzo upija, čak brže nego prethodnu kremu. Nisam primijetila nikakve iritacije na koži koristeći ovu kremu, štoviše, upravo suprotno jer nebrojeno puta je baš ova krema smirila eventualne iritacije u vidu crvenila, prištića ili pak osjećaj zatezanja.

Obje kreme su dermatološki testirane, ne sadrži sintetske konzervanse, mirise, bojila ili sirovine dobivene iz mineralnih ulja te kao takve odgovaraju i osjetljivoj koži.