Summer Favourites 2015 |part I|

U današnjem postu donosim vam dio proizvoda koje sam koristila i voljela protekla tri mjeseca i koji su me se toliko dojmili da su postali moji favoriti ljeta. U petak ću vam predstaviti makeup favorite ljeta a danas vam predstavljam proizvode za njegu lica i tijela te proizvode za njegu kose.

S obzirom da je proizvoda mnogo ja ću se potrudi da ipak ne pretjeram sa detaljima jer oni proizvodi koji nisu recenzirani svakako će biti pa da ne duljim bez potrebe, no ako vas zanima više detalja vezanih uz neki proizvod slobodno ostavite upit u komentarima.

face care

Ovoga ljeta susrela sam se sa ozbiljnim problemom a radi se o hiperpigmentacijskim mrljama koje su mi se pojavile na području čela i to u na moje veliko iznenađenje pravilnom obliku elipse samo što je jedna strana nešto više ispunjena mrljama dok je druga strana na rubovima tanja. Uz taj oblik elipse iste su se pojavile duž ruba čela. S obzirom na taj pravilan oblik to na mom licu izgleda gotovo kao žig i zaista me čini jako nesretnom i kompletna njega lica mi je posvećena tom problemu jer drugih problema nema s obzirom da moja koža lica svakoga ljeta dobro podnese ljeto i lice mi zapravo u tom periodu bude u najboljem stanju.

Uglavnom, šminku sam skidala sa Ziaja micelarnom otopinom za osjetljivu kožu koja je zaista jako ugodna i nježna prema koži a i temeljito skida makeup sa lica no sa šminkom na kapcima nije kliknula pa sam za oči koristila Nivea dvofazni odstranjivač šminke koji je zaista temeljit i učinkovit čak i sa vodootpornom šminkom.

Po skidanju šminke nisam se odvajala od meni najdraže umivalice a radi se o Apivita pjeni za umivanje čiju recenziju možete pročitati klikom na ovaj link.

Što se tiče dodatne njege koristila sam Acure brightening piling recenziran u ovom postu te Caudalie Glycolic masku koja me oduševila kao i preostale Caudalie maske. Ovu kombinaciju pilinga i maske koristim svaki drugi dan i jako sam zadovoljna učinkom jer izuzev pigmentacijskih mrlja zaista se ne mogu potužiti na ništa drugo.
best summer face creams

Nakon skidanja šminke, umivanja ili pak pilinga i maske slijedilo je toniziranje te sam za te potrebe koristila Morningstar Minerals Derma Boost Rejuvenating Spray Mist kojega sam samo za potrebe putovanja pretočila u manje pakiranje na slici ali klikom na ovaj link možete vidjeti o kojem se proizvodu točno radi.

Nakon toniziranja kosristila sam Filorga Pigment-Perfect serum kojim sam zadovoljna jer moje su mrlje u nekih 4 do 5 tjedana izblijedile otprilke 30% ali mislim da ovaj serum nije dovoljno jak za moje trenutno stanje pa se planiram prebaciti na nešto agresivnije proizvode a onda se opet vratiti (preventive radi) na Filorgin Pigment-Perfect serum.

Ujutro bi nakon Filorgina seruma nanijela RoC Anti-Brown Spot Unifying Fluid spf50 za koji isto mogu reći da barem prividno čini mrlje svjetlijima a i jako je dobra zaštita jer nakon što su se mrlje doslovno preko noći pojavile prešla sam na RoC-ov fluid i iste se nisu barem proširile.

Uvečer bi na Filorgin serum nakon otprilike pola sata do sat vremena nanijela Lierac Luminescence serum o kojem sam pisala u ovom postu jer je isti kao stvoren za trenutno stanje moje kože lica.

Na okoloočnom području kombinirala sam Murad Hydro-Dynamic Ultimate Moisture i Sephora Instant Depuffing gel.

Što se tiče njege lica to bi bilo to, vrlo jednostavno no moja koža opet ponavljam zaista nije izgleda nikada bolje osim tog problema sa hiperpigmentacijom no o tome više u nekom drugom postu.
spf

Tokom ljeta sam za tijelo najčešće koristila sprejeve ta zaštitu tijela i to najčešće Vichy Ideal Soleil nevidljivi hidratantni sprej spf50 kojega sam potrošila te bacila pakiranje mada su fantastičan posao odrađivali i La Roche Posay Anthelios transparentni sprej spf50 te Eucerin Dry Touch aerosol spf50 sa slike. Jako mi se sviđaju ovakva pakiranja pod tlakom jer su jednostavni za nanošenje, brzo upijaju, ne ostavljaju tragove ni masni osjećaj na koži a štite i njeguju.

Na licu sam dakle svakoga dana po nekoliko puta koristila RoC Anti-Brown Spot Unifying Fluid spf50 ali kako sam na recenziju dobila i RoC Anti-Wrinkle Smoothing Fluid spf50 pa sam odlučila malo kombinirati i sa obje sam podjednako zadovoljno mada moje preporuke idu u smjeru RoC Anti-Brown Spot Unifying Fluid spf50.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema spf30 kremom sam također oduševljena jer lijepo sjeda na kožu i moram priznati da sam iznenađena matirajućim učinkom koji je definitivno najbolji kod krema sa zaštitnim faktorom i ponovo bi ju koristila samo bi se ovog puta odlučila za zaštitni faktor 50 jer zbog zaštitnog faktora 30 ovu sam krenu koristila tek u kasno poslijepodne.
deep tan

Uz prethodno navedene proizvode koristila sam najčešće i Maui Babe smeđi losion i Lancaster Tan Deepener koji služe kao proizvodi koji potiču brže i intenzivnije tamnjenje. Oba su odlična, razlika je samo u teksturi gdje je Lancester kao pekmez nešto masniji ali jako brzo upija i meni je to najdraži pekmez a losion je zaista lagane teksture mada i on ostavlja lagani masnjikavi trag ali je isti opet znatno laganiji od pekmeza te je postojaniji, odnosno ne treba ga se svako malo iznova nanositi.
summer favourite products

Nisam osoba koja voli sunčanje i izležavanje na plaži ali opet imam takav tip kože koji boju dobije i dok se spusti do dućana i zapravo jako volim preplanuli izgled kože ali ne previše i ne volim onu nezdravu boju pa zato i koristim prethodno dva spomunuta proizvoda jer sa njima ta preplanula boja zaista izgleda nekako prirodnije i ravnomjernije tamnim. Kako bi ta boja koja se meni sviđa opstala svaki drugi dan tokom ljeta pilingiram tijelo a najdraži piling ovoga ljeta bio je definitivno Apotheke:M by Margot Elena Smoothing Body Scrub Coconut Jasmine predivnog mirisa i fantastičnog učinka. Još jedan fantastičan proizvod također odličnog mirisa kojega sam koristila svakoga dana jest The Body Shop Wild Argan pjenušava kupka koja je meni služila kao tuširalica te je kao takva bila odlična i njegujuća za moju suhu kožu tijela.

S obzirom da piling tijela radim svaki drugi dan ponekada bi se znalo dogoditi da na nekim dijelovima tijela koža postaje nejednolično preplanula tada je tu kao najbolji saveznik dolazio Dior Bronze Self Tanning Oil Natural Glow koji me naprosto oduševio koliko je jednostavan za upotrebu a učinkovit.

Eucerin Roll-on antitranspirant bio je saveznik u prevrućim danima i noćima a Shea Moisture Shave for Women After Shave Smoothing Moisturizer Honey&Black Seed je bio idealna njega nakon svakodnevne depilacije dok se Bafuss maska brinula da stopala ostanu mekana i glatka.
after sun products

Nakon tuširanja najčešće bi koristila proizvode koji nam služe da bi nam taj preplanuli ljetni izgled kože što duže opstao a ja sam morala izdvojiti svoja tri favorita-Hawaiian Tropic butter, Lanacaster Tan Maximizer i Dior Bronze Baume De Monoï, koji god da odaberete neće vam biti žao jer sva tri proizvoda zaista čine razliku.

Kako bi se preplanuli izgled kože još više naglasio tu se pokazalo Olival Čarobno ulje sa zlatnim česticama koje traje i traje kako efektom tako i mirisom pa moram priznati da mi je draže od Nuxe ulja koje sam godinama koristila.
body skin care

U kombinaciji sa prethodno spomenutim proizvodima za njegu tijela koristila sam i različite sprejeve za tijelo koji bi koži pružili dodatnu njegu ali i ostavili neodoljiv miris da sam slobodno mogla preskočiti parfeme kojima ionako ovoga ljeta nisam bila naklonjena. Afroditina Aloe Vera Hydra Tonic bio je svakodnevno uz mene na plaži te kao dodatna njega nakon plaže i mislim da je tako već treće ljeto zaredom, zatim sam otkrila proizvod istog tipa u S.Fresh spreju Sunshine Care koji je također fantastičan te za razliku od Afroditinog ostavlja za sobom nešto malo intenzivniji mirisni trag. Lush Dirty i Soap&Glory Glam sprejevi su jako intenzivna mirisa i koristila sam ih isključivo navečer dok sam ujutro najčešće koristila Biotherm Oil&Tonic dvofazni sprej koji njeguje kožu ali i svojim mirisom budi sva osjetila pa je zaista idealan nakon jutarnjeg tuširanja.
best summer hair care

Na plaži sam kosu njegovala sa provjerenim proizvodima koje koristim već godinama a Kerastase Soleil CC kremu sam koristila tokom ljeta nakon svakog pranja kose neovisno o plaži jer zaista čini razliku na kraju ljeta, više o ovom proizvodu mogli ste pročitati u ovom postu. L’Oreal Professional Solar i Kerastase Soleil sprejevi su moj prvi izbor kada netko spomene kosu i plažu/more jer apsolutno su najbolja zaštita za kosu u takvim uvjetima.
hair care for summer

Tokom ljeta sam također pojednostavnila njegu kose te sam koristila uvijek dva različita šampona, Kerastase Soleil za prvo šamponiranje kao prva pomoć kosi nakon izlaganja suncu a potom L’Oreal Professional Absolut Repair Cellular šampon za dodatnu njegu i zaštitu. Kao dodatnu njegu kombinirala sam između L’Oreal Paris regeneratora i L’Oreal Professional Absolut Repair Cellular maske, izbor je ovisio o potrebama moje kose.
best hair care products for summer

Nakon pranja kose koristila bi ulja za kosu i to u obilnoj količini (L’Oreal Professionnel Mythic Oil i Kerastase Chronologiste Le Parfumen Huile) a potom bi netom prije sušenja koristila Kerastase Discipline Fluidissime sprej o kojem ste mogli čitati u ovom postu a ukoliko bi koristila još i peglu za kosu obavezno bi prije nanijela Kerastase Resistance Ciment Thermique Resurfacing Reinforcing Milk.

Između pranja koristila sam Batiste suhi šampon za plavu kosu koji mi je definitivno najdraži iz čitave linije.

To su bili moji favoriti za ljeto 2015, u petak objavljujem makeup favorite a do tada me zanimaju vaši favoriti ljeta?

Tagovi: