L’Oreal Professionnel Mythic Oil – Nourishing masque

Apsolutni sam freak za preparate za kosu…obožavam ih i usprkos činjenici da često nađem savršen proizvod ne mogu odoljeti daljnjem isprobavanju ostalih proizvoda. Vrlo sam osjetljiva po pitanju maske za kosu koju uredno koristim dva puta tjedno. Ono što od maske očekujem je intenzivna njega kose te obnova oštečenih dijelova. S obzirom da dolazi zima, koja kako intenzivno utjeće na kožu tako utjeće i na kosu, svakako poklanjam još više pažnje svojoj dugoj a dosta tankoj kosi.

Apsolutno sam se razveselila kada sam na recenziju dobila L’Orealovu masku za kosu iz linije Mythic Oil. Radi se o iznimno hranjivoj maski za kosu koja dolazi kao kruna na kraju čitavog divnog asortimana linije Mythic Oil koji uključuje tri ulja za kosu, mlijeko za kosu te šampon i ovu masku a kupiti se može u svim bolje opskrbljenim frizerskim salonima ili na web shopu poput feelunique.com gdje su najčešće proizvodi ovog profila uvelike povoljniji nego kod nas.

Kako sam prethodno navela, maska mojoj kosi služi kao hranjivi tretman koji iznutra nahrani i ojača moju kosu te ju obnovi i da joj onaj besprijekorni sjaj zdrave kose. Uz navedeno svakako je dobrodošla podatnost kosi usprkos činjenici da je moja ravna i mene često mući feniranje i vlasi koje štrše na sve strane.

U ovom proizvodu predivnog mirisa koji je namjenjen svim tipovima kose sam našla sve prednosti koje tražim od maske za kosu. Mješavina ulja agrana i ulja pamuka svakako nahrane kosu te joj pružaju optimalnu vlažnost, sjaj, mekoću i uvelike ju discipliniraju. Apsolutni “must have” proizvod ove zime u mojoj njezi kose.

Maska dolazi u predivnom bijelo-zlatnom pakiranju u ambalaži od 200ml. Sama tekstura maske je iznimno gusta i treba je zaista jako malo, usporedbe radi, količina jedne bobice kupine je dovoljna za moju dugu kosu koja mi prekriva leđa, dakle, maska je jako gusta i u kontaktu sa mokrom kosom (prethodno prosušena ručnikom) tekstura postaje svilenkasta i samo klizi kroz kosu, ostavim ju kojih 5-10min (usprkos deklaraciji koja ukazuje da je dovoljno i 3min) kao i svaku masku jer ne može škoditi, te isperem.

Efekt koji ostaje na kosi je apsolutno divan…divan miris koji traje, mekoća, podatnost, sjaj i najvažnije na dodir osjetite jačinu zdrave kose a nakon feniranja i vidite taj zdravi i uredan izgled kose.

Cijena ove maske je 167kn (28$) ali s obzirom da meni ovakva maska traje 3-4 mjeseca smatram da je isplativa, barem u ovom zimskom periodu kada vanjski hladni zrak i unutarnja toplina grijanja zaista negativno utjeću na moju kosu koja je naprosto u fazi ludovanja u svakom prijelaznom periodu godine a naročito u ovom zimskom.

Da li ste isprobali koji proizvod iz L’Orealove Mythic Oil linije ili tek planirate?

lp