Drugstore Beauty Favourites #1

Prije par mjeseci objavila sam dva posta o trenutnih 5 favorita drogerijskog ranga – preparativa i dekorativa.

Kada sam vidjela izuzetno pozitivan feedback razmišljala sam da uvedem kategoriju na tu temu no nekako je ideja pala u zaborav … zapravo, danas će tek ugledati svijetlo dana.
Odlučila sam svakih toliko objaviti popis trenutnih drogerijskih favorita za koje smatram da su vrijedni pažnje zbog svoje kvalitete. Ne znam koliko ću učestalo objavljivati takve postove no pretpostavljam da bi vam se svidjela ideja kada ih se nakupi nekoliko na popisu. Isto tako, svakako ću pokušati razdvajati dekorativu i preparativu jer se meni tako više sviđa.
Nadam se da vam se ideja sviđa te da će vam biti zanimljiva a nova kategorija “Drugstore Beauty Favorites” nalazit će se pod kategorijom “Razno” …. 

Danas sam željela započeti sa dekorativnim favoritima nižeg cjenovnog ranga koji su me zaista impresionirali u posljednje vrijeme.

Garnier Perfect Blur, 80kn
Volim baze i radije ću nekada preskočiti tekuću podlogu umjesto baze.
Perfect Blur je baza o kojoj sam vam pisala u ovom postu i samo mogu nadopuniti da je zaista perfektna i da u posljednje vrijeme ne izlazim iz kuće bez nje.
Idealna je za dane bez pudera ali i sa puderom, savršeno zagladi površinu kože i umanji vidljivost nedostataka i zapravo daje licu onaj potreban “blur” …. photoshop u tubi.
Maybelline Affinimat, 60kn
Solidan matirajući tekući puder koji će kontrolirati višak sebuma par sati a licu će pružiti srednje prekrivanje.
Smatram da neće izazvati iritacije te da je idealan na nekoj dnevnoj bazi za eventualne šetnje, kave i sl.
Sjajno izbalansiran omjer cijene i kvalitete.
Rimmel Stay Matte, 40kn
Ovaj matirajući puder u kamenu je prije nekih otprilike godinu-dvije dana bio na mojoj listi proizvoda koji su me uz sve silne preporuke razočarali i evo ga danas u preporukama.
Naime, ovaj puder sam dobila prije par mjeseci uz jednu kupovinu i premještala ga iz ladice u ladicu sve do jednog jutra kada u brzini nisam mogla naći svoj matirajući puder koji trenutno koristim pa sam posegnula za ovim – vidi čuda, “to radi”.
Ono što se promijenilo jest moja koža koja više ne naginje toliko ka masnoj već bi ju prije definirala mješovita do normalna.
Uglavnom, ovaj puder na mojoj (sada mješovitoj koži) odlično odrađuje posao matiranja na par sati i sjajno se slaže sa prethodno navedenim tekućim puderom a i bazom … idealan za dnevne varijante.
Golden Rose Terracotta Blush On, 50kn
Nekoliko nijansi ovih rumenila sam recenzirala već pa opširnije dojmove možete pronaći na blogu.
Ukratko, ovo su krasna rumenila i najbolja zapečena rumenila ikada što potvrđuje činjenica da ih već i imam nekoliko nijansi.
Sjajna pigmentacija, lijepo se nanose i postoji mogućnost doziranja a postojana su satima bez popravka.
Odličan omjer cijene i kvalitete.

L’Oreal Paris Super Liner Perfect Slim (90kn) i Super Liner Black Booster (80kn)
Linija tuša na kapku je uvijek poželjna jer daje oku onu potrebnu dubinu no nije ju lako dobiti naročito ako ste početnik. Vježba čini razliku ali i tuš koji će lijepo sjesti u ruci pri iscrtavanju te sam vrh tuša – ova dva tuša imaju sve navedeno.
Sjajna pigmentacija, lijepo i jednostavno se nanose te su postojani satima do skidanja sa očiju kada ne stvaraju probleme već se lako skidaju.
Perfect slim je dostupan na Feelunique a Black Booster na našim policama.
L’Oreal Paris maskare, 80-100kn
Obožavam L’Oreal-ove maskare i zapravo su jedine drogerijskog ranga za kojima svakih toliko posežem i za koje bi smjela garantirati da bi svatko za sebe mogao pronaći odgovarajuću.
Idealna tekstura koja sa vremenom postaje sve bolja, odlično prilagođene četkice, izvanredna postojanost, lako se skidaju te ne iritiraju oči.
Po otvaranju narednih 6 mjeseci koliko joj i iznosi rok trajanja će poslužiti za svaku priliku.
Uskoro recenzija sve tri ;).
L’Oreal Paris Color Rich Eye Crayon, 80kn
Za brzinski look najidealnije riješenje je debela masnija olovka kojom u nekoliko poteza dobivate krasan look na vašim kapcima.
03 Smoky taupe nijansa ove olovke pruža baš krasan look koji je postojan satima da se ne skuplja u pregibu kapka. Lako se nanosi te se lijepo blenda. “must have” za jutra kada kasnimo.

Debby lip pencil, 30kn
O Debby olovkama za usne sam vam pisala u ovom postu pa neću duljiti.
Savršeno pouzdane olovke za usne koje se lijepo nanose te čine idealnu podlogu svakom ružu a mogu se nositi i samostalno.
Postojane su satima te ne isušuju usne. Pigmentacija je krasna kao i sama tekstura.
Idealan omjer cijene i kvalitete.
W’N’W Megalast i Velours ruževi, 20-ak kn svaki
W’N’W brand od nedavno se može naći i na našim policama. Osobno sam naručivala sjenila kojima sam uvijek bila zadovoljna a kako sam ova dva proizvoda tek otkrila dala sam im prednost na ovom popisu.
Klasična varijanta ruža te tekući ruž izrazito su pigmentirani i postojani satima i zaista su pouzdani no imaju jednu manu a ta je isušivanje usana te činjenica da imaju tendenciju da pucaju na usnama pa trebate imati pri ruci bogate balzame za podlogu ili obnovu tokom dana.
Svako su vrijedni pažnje a izbor nijansi omogućuje da svatko za sebe nađe što preferira.
To bi bilo to zasada …. da li ste isprobali nešto sa mog popisa ili imate neke svoje preporuke?
Ivana
lp