Beauty Summer Selection – ljetni mirisi

Kategorije: Biotherm, Chanel, Parfem

U nastavku serije postova sa odabirom kozmetičkih proizvoda za ljeto, danas vam donosim moj izbor mirisa a ovih ste dana mogli čitati o proizvodima za njegu lica, za njegu tijela i njegu kose.


Iako nisam izbirljiva po pitanju mirisa i zaista gotovo da nema mirisa da meni ne bi odgovarao, ja ih odabirem prema raspoloženju tako da danas donosim popis sa odabirom mirisa za ovo ljeto s naglaskom da sam se više orijentirala na decentne mirise.

Lancaster Summer Splash koristim tokom dana jer isti je kreiran u smislu da bi se mogao nositi čak i na plaži zbog svog sastava. Sam miris po sebi je svjež ali sa puderastom notom i meni je osobno idealan za ljetne dane.
Biotherm eau Ocean je miris za sve one koji vole svježinu mora isprepletenu decentnom cvjetnom notom. Moj must have ovoga ljeta.

Chanel Chance Sheer Moisture Mist idealan za imati pri ruci u torbi jer svojim mirisom zaista budi sva osjetila kroz cvjetno voćne note a da pri tome ne guši po najvećoj vrućini.
Mochino Cheap&Chic Light Clouds je trenutno maksimalno najintenzivniji miris koji podnosim te je na meni idealan u večernjim varijantama. Mene na njemu posebno dojmi decentna nota mošusa te činjenica da se ne razvija pa nema iznenađenja. Postojanost je izuzetno impresivna.

Zara 6902 Hollywood Blv. Los Angeles donosi kombinaciju citrusnih nota koje su pravo osvježenje za sparne tople dane a kako postojanost ostavlja bez teksta i omjer cijene i količine ide u korist, ovaj se miris morao naći na ovom mom popisu.
4711 Acqua Colonia Mandarine & Cardamom također citrusna varijanta samo u kombinaciji sa začinima, po mom je mišljenju idealna za osvježenje u sparnim toplim večerima.
Kako nisam preveliki stručnjak za odabir mirisa upravo jer nisam izbirljiva a i tu je element raspoloženja po kojima iste biram, jedva čekam vaše prijedloge što još trebam isprobati ;)?

Ivana
lp