Crveni ruž …

Crveni ruž je za mene apsolutni “must have” proizvod u svakoj kozmetičkoj torbici. Nepisano pravilo poput onoga da svaka žena mora imati barem jednu malu crnu haljinicu. Dobrodošao je za svako godišnje doba i u svakoj prilici. Odgovarao mi je i prije 10 godina a odgovara mi i danas.
Ovo je jedna kratka subjektivna priča o crvenom ružu.

Moram priznati da se ja mogu naći u svakoj nijansi crvene a ima ih zaista mnogo. 
Jarko crvenim nijansama sa narančastim tonovima uvijek dajem prednost jer se savršeno stapaju sa mojim maslinastim podtonom i tamno smeđim očima. Zagasitijoj crvenoj nijansi sa ljubičastim tonovima pridajem najviše pažnje u hladnom zimskom periodu kada želim da dominiraju upravo usnice. Neka mahagonij nijansa koja je između dvije prethodno navedene je dobrodošla u jesen i proljeće kada mi treba tek lagani i postepeni prijelaz prilagodbe na adekvatni make up te sezone.
Crveni ruž odgovara svakoj dobnoj generaciji i u svakoj prigodi ako se adekvatno prilagodi okolnostima.
Crveni ruž želi dominirati i zaista pored njega ne treba pretjerivati sa ostatkom make up-a no postoje ipak oni posebni trenutci kada je smeđi smokey eye na kapcima savršeno nužan finish. 
Crveni ruž će dodatno obogatiti svaki osmijeh jer je činjenica da će se kontrast crvene nijanse na usnama odraziti da vaši zubi djeluju bjelije.
Nanošenje crvenog ruža je ritual.
U samom početku piling usnica je obavezan a potom i obilna njega balzamom ili melemom.
Crvena olovka je nezaobilazan alat za nanošenje crvenog ruža i ono što je meni osobno bitno jest da bude u identičnoj ili barem gotovo identičnoj nijansi kao i ruž. Ruž ćete lakše aplicirati te se isti neće razlijevati a i biti će postojaniji.
Na kraju nanesite ruž direktno na usnice ili uz pomoć kist na način da krenete od sredine prema kutovima. Kada ste nanijeli prvi sloj ruža na usne priljubite papirnatu maramicu te eventualno preko maramice pređite sa velikim kistom kojim ste pokupili malo transparentnog pudera u prahu, ponovo nanesite ruž i ponovite postupak … višak ruža je skinut a sam ruž kao takav bolje fiksiran.
Postoje razna pravila po kojima bi npr osobe svijetlog tena trebale posezati za crvenim ruževima sa primjesima plavičastih tonova pa dobivate neke nijanse približne boji bobičastog voća ili pak ako ste tamnije puti da vam odgovaraju isključivo crvene nijanse narančastih tonova koji su najsličniji nijansama boje cigle … itd … .
Neću reći da se ne slažem ili da ta pravila nemaju smisla, svakako su neke smjernice čiji temelji imaju vjerodostojnosti ali crveni ruž je stav, crveni ruž treba znati nositi i ta pravila padaju u vodu onog trenutka kada isprobate određenu nijansu koja vas obogati svojom posebnošću.
Crveni ruž je znak glamura, klasik među ruževima i samo ste vi ta osoba koja može presuditi da li je baš ta određena crvena nijansa za vas, nijansa koja ističe vašu eleganciju.
Crveni ruž je kultni status po mom mišljenju … a za vas, što je crveni ruž za vas? Težite li pravilima pri izboru nijansi ili kao ja morate isprobati određenu nijansu da se prepoznate u njoj?
lp
ulr7n67RxK863cgqPLvrQj8S0N97Hw
Tagovi: