…suha koža lica i zimski uvjeti…

Kategorije: Nivea, Njega lica
Osobno, imam i premasnu kožu lica i zaista nikada nisam imala problema sa suhoćom i hidratacijom. Muku mučim sa svojom problematičnom kožom  kako znam i umijem. Moja mama naprotiv ima iznimno suhu kožu lica, iznimno je blijedog tena pa joj isto tako iznimno zimi probija i crvenilo a o prhutanju kože da i ne govorim. S obzirom da se radi o zreloj koži u ljekarni su joj natrpali svega i svačega a ništa nije djelovalo kako treba pa je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i u dm-u je kupila dva najjednostavnija moguća proizvoda za njegu kože – hranjivu kremu za čišćenje kože te intenzivnu kremu za lice na prirodnoj bazi.

Dakle, voda sa kojom se umivamo sama po sebi ima puno klora i kamenca pa samim time i dodatno isušuje kožu a zbog trenutnih zimskih uvjeta kao što su vjetar, hladnoća itd… ta kombinacija je nepogodna za suhu kožu lica. Iz navedenih razloga odlučila je isprobati Niveinu hranjivu kremu za čišćenje suhe i vrlo suhe kože sa Hydra IQ i shea maslacem “AQUA SENSATION”. Dakle, namjena joj je da čisti nježno i temeljito, pomaže u problemu s porama, regulira ravnotežu vlage u koži te poboljšava teksturu kože. Upotrebljava se na način da se nanese na mokru kožu te se ukloni vaticom a višak se ispere vodom. Promjene je vidjela već od prvih nekoliko puta, koža se više nije perutala a nije ni zatezala. Krema se nalazi u ambalaži tube od 150ml  i otvara se na način rotacije čepa što u principu i nije toliko praktično koliko izgleda jer svaki put malo kreme ostane i suši se oko čepa ali i nije toliko problem. Kupljeno je u dm-u po 36.90kn.

Nadalje, nedostajala joj je uz ovaj prethodni proizvod i jedna univerzalna i nježna krema jer je i njena koža osjetljiva i podložna iritacijama. Naišla je na LAVERA BASIS SENSITIV intenzivnu kremu sa shea maslacom i organskim bademom. Dakle, krema intenzivno hrani i obnavlja kožu, te je poglavito idealna za suha područja na koži, čineći ju nježnom, mekanom i glatkom. radi se o 100% certificiranoj prirodnoj kozmetici. Krema sama po sebi je vrlo gusta ali se lijepo i ugodno razmazuje te brzo upija i tako ostavlja kožu mekom i nježnom. Miris badema prevladava dok se i maslac osjeća u podlozi. Ne treba je puno za nanjeti a koristi se i navečer i ujutro. Koža joj se nakon mjesec dana u potpunosti oporavila te nema iritacija, nema perutanja i zatezanja a i zaštita tokom cijelog dana je postojana. Namijenjena je svim tipovima kože. Krema se nalazi u limenoj ambalaži od 150ml i nakon mjesec dana korištenja dvaput dnevno tek je na malo više od polovice potrošeno. Kupljena je u dm-u po 52.90kn.

Koji je vaš tip kože i sa kojim se problemima susrećete?!?

Tagovi: