Jesenski tag post

Jesen je moje omiljeno godišnje doba … toliko je bogato toplim bojama koje obožavam, temperatura idealna, lagane romantične kapi kiše, miris kestena u zraku, šuštanje suhog lišća …. obožavam tu čarobnu jesen.
Inače nisam nikada radila tag postove ali ovaj mi je prosljedila draga prijateljica i kako sam se oduševila  istim odmah sam se bacila na posao i nadam se da će vam se svidjeti.
***
Što jesen čini posebnom?
Lišće, opčinjena sam lišćem tokom jeseni. Pregršt toplih boja koje se isprepliću po cesti i travi, po parkovima i trgovima, uz jezera i rijeke a uz tek dašak vjetra gotovo da imitiraju vatru, kao da to lišće zapleše neki jedinstveni ples.

Najdraže piće jeseni?
Topli čaj sa različitim začinima poput cimeta, anisa, klinčića i sl. Jedna žličica meda je naravno obavezna. 😀
Najdraži miris svijeće za jesen?
Definitivno vanilija, jabuka, cimet … zapravo mirisi vezani uz kuhinju i pri tome mislim na slastice ;D.
Omiljena nijansa ruža za jesen?
Svake jeseni iznova posežem za čitavim spektrom crvenih nijansi te naravno nezaobilaznom narančastom. Trenutno obožavam dva MAC ruža, New Temptation i Neon Orange.
Omiljene nijanse sjenila za jesen?
Inače su to do nedavno uvijek bile nude nijanse ali ove godine eksperimentiram sa crvenim, narančastim, bakrenim, zelenim i ljubičastim nijansama. Favorit i veliko otkriće mi je MAC-ovo sjenilo u nijansi Cranberry.
Idealna glazba/knjiga za jesensku idilu?
Trenutno sam u fazi obožavanja orijentalnih zvukova i to naročito onih odsviranih na sazu koji uvijek budu popraćeni mirisnom svijećom te dobrim romanom i nezaobilaznom dekicom.
Jesenski outfit?
Crna boja u mojoj garderobi je nekako već dobro poznata klasika ali tokom jeseni ju nadopunjavam sa smeđim tonovima i sa ponekim crvenim detaljem. Uglavnom se oblačim slojevito jer ujutro startam već od 5h a tada je još relativno svježe a tokom dana temperatura postane u potpunosti ugodna. Dakle, traperice su nužne, košulje i veste nezaobilazne te jakna koja će biti udobna i praktična i dok ju imam na sebi i kada ju nosim u ruci :D. Isto tako koristim ove zadnje trzaje da prošetam u obožavanoj obući – tenisicama :D.
Ove jeseni počastiti ću se sa … ?
…. hm … vjerojatno sa novim parom čizmica i mobitelom :D.
Omiljeno mjesto za provoditi dane tokom jeseni?
Šetajući ulicama i parkovima loveći posljednje zrake sunca prije hladne zime, u fotelji kraj prozora slušajući kapljice kiše kako padaju ili jednostavno u društvu obitelji i prijatelja dok pripremate zimnicu ili sočnu štrudlu sa jabukama.
Jesen ima toliko čari u kojima se može uživati da se zaista trudim iskoristiti svaki trenutak. Toliko je nepredvidljiva a opet toliko zanosna da joj ja ne mogu odoljeti.
Lišće, kiša, magla, pokoja zraka sunca, miris svježine, kesteni, jutarnja rosa … jesen ima jedinstven početak i kraj, dočekuje ju toplo sunce i ispraća ju snježna zima … jesen je čarolija.
Nadam se da vam se svidio ovaj tag post 😉 te da volite jesen kao i ja … ili ipak preferirate neko drugo godišnje doba?
lp