Mario Badescu Glycolic Eye Cream

Mario Badescu eye cream

U utorak sam vam pisala o Bobbi Brown Extra Eye Repair okoloočnoj kremi (klik za recenziju) koju sam koristila svako jutro proteklih pola godine. Kako se radi o vrlo masnoj kremi bojala sam se milija pa sam se odlučila uvečer koristiti okoloočnu kremu koja u sebi sadrži glikolnu jer ista je odličan saveznik u borbi protiv milija – Mario Badescu Glycolic Eye Cream.

Glycolic Eye Cream Mario Badescu

Odmah moram reći da sam se baš jako iznenadila kada sam se bacila u potragu za okoloočnom sa glikolnom jer zaista ih na tržištu nema mnogo, uz ovu koja je bila moj odabir ja sam pronašla možda još dvije.

Mario Badescu proizvodi su me oduvijek zanimali pa je ovo bila odlična prilika da nešto i isprobam. Ovu kremu sam kupila na Beauty Bay stranici po cijeni od 27eura. Krema sadrži 14ml te bi se otvaranju trebala potrošiti unutar 6 mjeseci a sastav joj je sljedeći; Peanut (Arachis Hypogaea) Oil, Vegetable Oil, Tocopherol,Cetyl Esters,Glycerin,Carnation Oil, Beeswax, Glycolic Acid.

Mario Barescu skin care eye cream

Prema deklaraciji, ovu se kremu i preporuča koristiti kao dio večernje njege a tako sam ju i ja koristila. Iako na prvi dodir odnosno na prvo nanošenje djeluje kao jako masna zapravo i nije, nekako je teksturom baš između jako bogate i lagane kreme, što je meni osobno idealno. Ne upija po nanošnju odmah već joj treba jedan određeni period ali kako sam ju koristila uvečer meni to osobno nije smetalo. Kako sam Bobbi Brown kremu koristila i na dijelu oko usana tako sam koristila i ovu kremu, nije da je bilo potrebe za time ali kako je zaista jako malo treba pri aplikaciji bilo me je strah da je neću potrošiti unutar 6 mjeseci s obzirom da sam ju kosristila samo jednom dnevno.

Od ove kreme sam prvenstveno očekivala da će mi pomoći u suzbijanju eventulanih milija i zapravo mi je po tom pitanju pomogla. Moram priznati da sam se ja zaista jako bojala da neće nastati i veći problem s obzirom na bogatu teksturu Bobbi Brown kreme ali mislim da je upravo u kombinaciji sa Mario Badescu kremom to bila moja idealna kombinacija.

Isto tako, mislim da je i ova krema pomogla u smislu da se pojedine sitne linije manje vide ali baš da bi takav učinak dobila koristeći samo ovu kremu, nekako sumljam. Da ste me pitali da li mi je ova krema dovoljno hidratantna prije pola godine rekla bih vam da za mene nije ali sada kada se situacija nekako unormalila sasvim mi je dovoljna kao večernja njega.

Mario Badescu

Dugo sam tražila svoju idealnu okoloočnu njegu i drago mi je da sam istu i našla. Iako imam nekoliko okoloočnih krema koje čekaju na testiranje nekako mislim da se barem u zimskom periodu neću odvajati od ove kombinacije, mada, ukoliko vidim da se vračam na staro zaista neću puno eksperimentirati jer nije vrijedno.

Da li ste i vi našli svoju idealnu okoloočnu njegu?