Tag post | Jesen

Kako je jesen moje najdraže godišnje doba jesenski tag post je nezaobilazan na mom blogu. Jesenski tag post sastavljen je od nekoliko pitanja vezanih uz jesen te vas pozivam da i sami sudjelujete u komentarima jer rado bih pročitala zašto i vi volite jesen, ukoliko je to godišnje doba i vama drago.

Leaves on a brick pathway

Po čemu je jesen posebna?

Jesen je za mene posebna prvenstveno jer tada slavim rođendan ali to naravno nije jedini razlog. Naime, jesen je posebna i zbog svojih čari poput lišća koje tada mijenja svoju boju, zbog temperature u zraku koja je meni savršena, zbog nadolazećih blagdana, zato jer grad nekako živne nakon ljetne stanke i u konačnici zato jer kroz jesen mogu nositi odjevne predmete koji su mi najdraži a to su kožne jakne i gležnjače.

2 lišće

Najdraže doba dana u jesen?

Jutra su mi posebna zbog svježine u zraku, dan kao dan je poseban zbog promjenjivih vremenskih uvjeta a večer je ta koja je zaista posebna posebno kada vani pada kiša a vi ležite sa omiljenom dekom u toplini svoga doma uz vama najbliže i najdraže.

Rain pattern on a window

Omiljeni jesenski napitak?

Iako je kava moje najdraže piće općenito nekako ju najviše pijem baš tokom hladnijih dana samo za razliku od ostataka godine u ovom periodu malo eksperimentiram sa okusima pa dodajem u nju različite začine. Iako se neke stvari nikada ne mijenjaju pa je tako prva jutarnja kava uvijek ista – crna produžena kava sa malo šećera i croissant od čokolade (po mogućnosti iz pekare Mlinar).

4 kava i croissant

Omiljeni jesenski proizvod iz segmenta gastronomije?

Jednostavno je neprocjenjiv osjećaj kupiti tokom hladnog i vjetrovitog dana vruće kestene i ugrijati malo svoje prste koji će se za par trenutaka uprljati dok čistim kestene koje ja obožavam jesti.

5 vrući kesteni

Omiljeni recept od bundeve?

To je definitivno moja juha od bundeve a recept možete pogledati klikom na ovaj link.

6 bundeva

Idealan jesenski outfit?

Za ranu jesen to su Starke, kratka kožna jakna, traperice i majica sa kratkim rukavima popraćena možda nekim laganijim šalom za vjetrovite dane a za kasnu nešto hladniju jesen to su klasične Timberland čizme za kišne dane ili gležnjače od brušene kože za suhe dane, kožne hlače, laganija vesta, parka i šešir.

7 Timberland 8 jesenski outfit

Beauty u jesen?

Što se tiče preparative, svakako krećem sa bogatijim odnosno hidratantnijim proizvodima ali i dalje se vjerno držim kreme sa visokim spf faktorom a što se tiče makup-a tada na red dolaze tamniji tonovi sjenila i ruževa no rekla bih da su ruževi odnosno usne u fokusu.

9 jesenski makeup

Omiljeni jesenski miris?

Bez ikakve dvojbe to je 4711 Acqua Colonia Plum & Honey Maurer & Wirtz.

10 jesen beauty preparativa

Mirisne svijeće u jesen?

Volim jesenske mirisne svijeće jer volim te intenzivnije mirisne note pune začina. Trenutno mi je najdraža Welcome Home od kompanije Kringle upravo zato jer se radi o jednoj tipičnoj jesenskoj svijeći koju prate mirisne note začina u kombinaciji sa drvom.

11 mirisna svijeća

Pjesma ili film koji veže uz jesen?

Jedna od meni najdražih pjesama ikad podsjeća me na jesen a radi se o Guns N’ Roses November Rain a možete ju poslušati klikom na ovaj link. Što se filma tiče bio bi to film Jesen u New Yorku, pomalo tipično ali vrijedi pogledati ukoliko ga još niste gledati.

13 jesen pjesma film

Najdraža jesenska aktivnost/događaj?

Od prvog do zadnjeg dana jesen je meni posebna no istaknula bi tradicionalno pripremanje zimnice sa mamom, svoj rođendan, šetnje šumom i parkom i onaj poseban zvuk šuškanja lišća pod korakom, kupovina jesenskih kolekcija kojima se najviše veselim neovisno radi li se o odjeći/obući ili pak kozmetici, pripremi za blagdane, imam više vremena za čitanje, druženje te se tada stignem posvetiti i svojim nekim drugim hobijima a da se ne radi o blogu iz razloga jer više vremena provodim kod kuće što mi je možda i nadraži dio.

14 jesen šetnja šuma 15 hobiFashion design - The working tools of a couturière - Grunge noisy looks17 knjiga jesenSet turquoise cups, sugar and teapot20 lišće jesen

Nadam se da vam se post svidio te vas još jednom pozivam da mi se pridružite u komentarima.

*izvor fotografija sa stranica Pixabay i Freerange Stock