Autumn/Winter Pamper Evening

IMG_8599

Svježije večeri idealne su da se malo više posvetimo sebi, odnosno da se nešto više posvetimo njezi našeg tijela, kose ili lica ili sve u jednom. Tokom radnog tjedna nemam dovoljno slobodnog vremena za opuštanje ali zato vikend iskoristim maksimalno da se posvetim sebi. Nisam pretjerano zahtjevna po tom pitanju sve rituale obavljam sama i kod kuće a kako me takvi trenuci vesele nije mi teško barem jednom tjedno proći kroz moji večernju rutinu dodatne njege.

Pilingom tijela odstranjujemo odumrle stanice kože te tako koža postaje glatka no osim toga pilingom se koža obnavlja, otklanja se umor jer kružnim pokretima zapravo masirate tijelo i na kraju ono najbitnije piling zaista osvježava tijelo i vrača mu energiju.

Osim raznih pilinga koje možete kupiti kvalitetne pilinge možete i napraviti od sastojaka koje držite u kuhinji. Ukoliko preferirate svježije mirisi kombinacija limunova soka te korice limuna, soli, maslinova/kokosova/bademova ulja će vas oduševiti a ukoliko preferirate slađe varijante kombinacija šećera sa bademovim ili kokosovim uljem za vas će biti pun pogodak no ako ista nije dovoljno interesantna za vas uvijek možete dodati malo ekstrakta vanilije i mljevene kave.

Afrodita

Nakon pilinga volim e počastiti jednom toplom kupkom i najdraže kupke kupujem u Lushu ali ukoliko nemam nijednu pri ruci malo eteričnog ulja po želji učiniti će večer jednako ugodnom.

Lush

Dok uživam u kupki počastim svoje lice maskom za čišćenje koja zapravo bude odlična kombinacija jer osim što je maska namijenjena čišćenju lica para tople kupke dodatno će potaknuti da nečistoće izađu na površinu. Također, možete i sami pripremiti odličnu masku za čišćenje lica u kombinaciji vode i gline koja je pri tome fantastična u borbi protiv mitesera.

Origins

Obično vikendom posvetim više pažnje i njezi kose a kao najbolji saveznik pokazale su mi se njegujuće maske koje obnavljaju kosu od korijena do vrhova a zgodno je što i masku mogu držati na kosi u periodu dok traje vrijeme za kupku pa uštedim slobodno vrijeme na nešto važnije. Upotrebom različitih ulja poput onog od kokosa dobit ćete također adekvatnu njegu a cijena mu je znatno pristupačnija.

L'Oreal

Priču opuštanja zaključim sa njegujućim uljem koje tek lagano umasiram u kožu kako tijela tako lica i kose prema potrebi i spremna sam za ugodan ostatak vikenda ili čak za novi radni tjedan.

L'Occitane

Dobra knjiga, mirisna svijeća i topli napitak najbolje su društvo za opuštanje jer nekada je čovjeku potrebnije opustiti se duhom a njega površine tek je dodatni bonus.

Ukoliko vas zanima ostatak moje njege lice posvećenu upravo hladnijem periodu pred nama, više možete pročitati u Autumn/Winter Skincare Routine postu.

Imate li i vi svoje posebne rituale za opuštanje?