Vichy – Idealia Life Serum & Eye Contour Idealizer

Idealia Life Serum
30ml, 280kn
Miris je taj koji ovaj serum čini privlačan već na prvi pogled. Iako po nanošenju isti hlapi meni je miris izuzetno neodoljiv. Po nanošenju primijete se silikoni koje moje lice voli jer isti zaglade eventualne nepravilnosti a sve što na kožu nanosim naknadno jednostavno djeluje znatno ljepše.
Ovaj serum u sebi sadrži sitne čestice te koža nakon nanošenja doslovno blista, da budem preciznija, onaj famozni “glow” efekt o kojem svi pričaju, e pa nalazi se u ovom malom rozom pakiranju.
Moram priznati da je efekt trenutačan no vrijedan je pažnje iako ja ovaj serum nisam koristila na način na koji bi se serum koristio. Naime, lagana silikonska tekstura sa česticama koje kožu čine blistavom je nešto što bi svatko poželio ali meni osobno ovaj serum je bio idealan kao njega prije samog šminkanja ili bolje rečeno jedinstvena priprema za šminkanje.
Kako sam u jednom periodu u proteklih godinu dana svoju kožu dovela u problem izuzetne dehidracije sama sam sebi obećala da se isto neće ponoviti te zaista izbjegavam serume i kreme sa izraženim matirajućim efektom osim ako to nije zaista nužno. Kao neka barijera da se suviše ne sjajim a da koža opet ima dovoljno hidratacije došao je kao naručen upravo ovaj serum.
Nekada bi nanosila hidratantnani serum pa kremu i onda prije pudera ovaj serum kao primer a nekada bi samo koristila ovaj serum umjesto tog drugog seruma ili kreme, dakle on bi bio 2u1 tada. Nekada bi ga  čak i pomiješala sa nekim tekućim puderom dok u nekim danima kada je koža bila u punom sjaju mogla bi se provući samo sa ovim serumom.
Naime, ovaj serum zaista ujednačuje ten, pruža licu svježinu te pore djeluju suženo i jednostavno je bilo suvišno prekriti taj efekt nekom kremom jer isti je zaista toliko neodoljiv. Normalna, mješovita i masna koža će jako voljeti ovaj serum dok će suha ili dehidrirana koža tražiti nešto u podlozi.

Idealia Eyes
15ml, 185kn
Zanimljiva okoloočna krema koja je dosljedna zamisli ove Idealia linije te vjerno prati prethodno spomenuti serum. Ugodan ali puno decentniji miris nego kod seruma te puno laganija odnosno kremastija tekstura ali čestice i glow efekt nisu izostali.
U nedostatku sna i skolonosti podočnjacima i natećenosti moje oči uvijek traže onaj nužni dašak svježine te sam ovu kremu koristila najčešće pri jutarnjoj rutini njege lice. Osim na okoloočnom području koristila sam je u danima kada se umor vidio na mom licu čisto da dobijem na svježini.
Svaki korektor jednostavno klizi preko ove kreme no ja sam često ovu kremu koristila i samostalno ili preko korektora opet u nedostatku svježine.
Zanimljiv aplikator također je i funkcionalan te pogodan kako za okoloočni dio tako i za ostatak lica.
Ne bi rekla da ova krema pršti hidratacijom ali za periode godine koji ne zahtijevaju puno pažnju je sasvim solidna no isto tako uvijek se može koristiti okoloočni serum u podlozi poput Vichy Liftactiv Serum 10 čiju recenziju možete pročitati u ovom postu.
Neovisno da li sam ovu kremu koristila na okoloočnom području ili na ostatku lica te ispod korektora/pudera ili iznad, svaki je puta efekt svježine bio zajamčen i nazvala bi ovaj proizvod mojim saveznikom u danima kada koža traži ono nešto posebno.
Idealia Eyes (lijevo) / Idealia Life Serum (desno)
Sa oba proizvoda sam jako zadovoljna, neovisno što se ne držim uputa o korištenju sa deklaracije, smatram da dok god je osoba zadovoljna sa proizvodom i načinom na koji ga koristi i dok isti pruža željeni učinak, ništa se ne treba mijenjati.
Da li se vi držite deklaracije i uputa ili eksperimentirate sa kozmetičkim proizvodima?
*pr uzorci
Ivana
lp