Cacharel – Anaïs Anaïs L’Original & Anaïs Anaïs Premier Delice

Kategorije: Parfem

Tako je vintage, tako je cool/1978. – 2014.

CACHAREL je Anaïs Anaïs predstavio svijetu 1978. 
Mlade su se djevojke u to vrijeme zaljubljivale u Johna Travoltu, izbjeljivale kosu poput Debbie Harry i bunile se protiv društvenih pravila slušajući Davida Bowieja. Te je godine lansiran Walkman, a 143 novorođene Francuskinje nazvane su Anaïs.
Od 1982. do 1985., u vrijeme kada je Anaïs Anaïs bio najprodavaniji parfem na svijetu, preko 6.000 djevojčica nazvano je tim imenom.
Danas ime Anaïs nosi preko 100.000 djevojaka, od čega se samo u 1994. rodilo 6.000 beba koje su nazvane tim imenom. To su kćeri žena koje su u sedamdesetima dobile na dar svoj prvi parfem Anaïs Anaïs; buntovne su poput svojih majki, a raspolažu i modernom tehnologijom koja im omogućuje da komuniciraju vrijednosti pokreta čarobnih mladih žena, znanog kao #girlstribu – kreativnost, otvorenost, prihvaćanje i ljubav prema vintage estetici. 

Modna kuća CACHAREL (osnovana u Nîmesu 1962.) lansirala je Anaïs Anaïs 1978.
Tijekom prvih pet godina prodano je 35 milijuna bočica.
Anaïs Anaïs je od 1982. do 1985. bio najprodavaniji parfem na svijetu.
Anaïs Anaïs je u Francuskoj prvi parfem koji nose mlade djevojke. 61,5% žena čiji je prvi parfem bio Anaïs Anaïs dobile su ga na dar.
Anaïs Anaïs je i u 2014. jedan od najprodavanijih parfema u Ujedinjenom Kraljevstvu i Londonu, gradu u kojem nastaju novi trendovi.
Anaïs Anaïs se nakon lansiranja prodavao po trideset posto nižoj cijeni od prosječne tržišne cijene parfema jednake kvalitete, što ga je učinilo pristupačnijim ciljanoj skupini mladih djevojaka. 
Dotad neviđeni dizajn bijele bočice koja se prelijeva poput opala nadahnut je starinskim bočicama za parfeme te još i danas odaje visoku modnu osviještenost i ljubav prema vintage estetici, koju je Cacharel počeo promovirati među prvima.

Anaïs Anaïs L’Original

Nježan, nevin, senzualan, romantičan, nezaboravan Anaïs Anaïs L’Original.
Paul Léger, tadašnji dizajner parfema za Firmenich, prvi je predložio kombinaciju bijelog cvijeća koja priziva miris ljiljana. Za njega je ljiljan bio očigledan izbor koji objedinjuje sve aspekte projekta dizajniranja novog parfema: nevinost, skromnost, utjelovljenje mladosti, plemenitost, ženstvenost i vječnost…
Iako je miris ovog cvijeta izrazito snažan, industrijski postupci ekstrakcije nisu se pokazali uspješnima. Dizajner parfema proveo je sate i sate brižljivo i detaljno proučavajući sve njegove odlike i nijanse: svjež i zelen poput mirisa đurđice; pikantnija i teža nota poput kombinacije klinčića i vanilije, miris kože okupane suncem uz primjesu egzotičnog cvijeća – dašak jasmina koji se stapa s animalnim notama.
Robert Gonnon, Raymond Chaillan i Roger Pellegrino zajedničkim su naporom “botanički” cvijet Paula Légera transformirali u delikatan i istovremeno snažan parfem isprepleten oko mirisa ljiljana. Bijeli bouquet predstavlja igru raskošne, tople svježine obavijene jasnim notama zumbula s razigranim akordima kozje krvi i blistavog jasmina. Kako se tempo igre pojačava, kroz slojeve cvijeća počinje se razabirati uzvišena aura akorda ljiljana – isprva se osjeća bjelina latica, a potom i tajnoviti zlatni dašak peludi koji poprima taman, animalni, skoro pikantni ton.
Vrsta mirisa: cvjetni, zeleni, drvenasti 

Akord kozje krvi / akord zumbula / apsolut jasmina / akord ljiljana / akord đurđice / akord mošusa
akord hrastovog lišaja / esencija vetivera / apsolut pupoljaka crnog ribiza 

Anaïs Anaïs Premier Delice

Neodoljiv, vibrantan, sladak, sočan, svjež, radostan i romantičan – Premier Délice govori jezikom suvremene djevojke. 
Premier Délice su kreirali Dora Baghriche i Olivier Cresp, dizajneri parfema za Firmenich –bazne note bijelog cvijeća sljubili su s novim bojama. 
One lebde na toplom, nježnom povjetarcu poput tisuća perolakih leptira koji lepršaju oko probranog voća.  
U parfemu možete namirisati najbolje sorte krušaka: glatka i nježna Bartlett; sočna i punašna Comice; pomalo opora i zrnata Passe Crassane. Primjesa šećera i ledena svježina razigravaju njihovu bijelu pulpu, dok ih dašak vanilije obavija mirisom karamele. Gorki kakao daje kontrast u samom središtu bazne note i ostavlja dugotrajan miris na koži uz kombinaciju bijelih mošusnih nota. 
Vrsta mirisa: cvjetno-orijentalna, voćna, “jestiva” 

Akord zelene kruške / esencija bergamota / esencija naranče / akord bijelog božura / apsolut jasmina / akord frezije / akord kokosa / ambrox / poboljšana esencija cedra

ANAIS ANAIS EDT 30 ML VAPO 313 HRK
ANAIS ANAIS EDT 50 ML VAPO 435 HRK 
ANAIS ANAIS EDT 100 ML VAPO 630 HRK 
ANAIS ANAIS EDT 30 ML VAPO DELICE  287 HRK
ANAIS ANAIS EDT 50 ML VAPO DELICE  408 HRK
ANAIS ANAIS EDT 100 ML VAPO DELICE  579 HRK

*pr objava