Jane Iredale | Makeup kolekcija za jesen 2017 [Naturally Glam]

Jane Iredale je osnivačica branda Iredale Mineral Cosmetics. Proizvodi tog branda kreirani su u suradnji sa svjetski poznatim kirurzima i dermatolozima te su bazirani na mineralima. Više o samom brandu i proizvodima možete saznati na službenim web stranicama DermaCare, a ja ću vam u današnjem postu predstaviti makeup kolekciju kreiranu za jesen 2017-tu.

Jane Iredale makeup kolekciju za jesen 2017-tu čine četiri proizvoda koja svojim nijansama vjerno prate jesenske boje i trendove. U kolekciji je dostupna paleta sjenila „Naturally Glam“, rumenilo „Clearly Pink“ te dva proizvoda za usne u nijansama „Gwen“ i „Paris“.

EyeShadow Kit „Naturally Glam“ [499kn/9.6g/klik za swatch]

Prekrasno zlatno pakiranje s ogledalom prije svega je savršeno dizajnirana paleta koju posjedujem jer zbog svog tankog dizajna čini ju praktičnom kako za putovanja tako i za imati ju pri ruci tijekom dana za eventualne popravke. Uvijek postoje oni neki trenutci kada idemo na put ili ćemo dnevne obaveze nastaviti i navečer a ova paleta idealna je jer ne zauzima puno mjesta, kompaktna je te nam pruža opciju pet nijansi od kojih su sve u potpunosti iskoristive za svaki look.

Paleta sadrži pet nijansi a nazivi su im sljedeći; Feather, Lace, Chinelle, Satin i Velvet. Tekstura sjenila je izuzetno mekana i doslovno klize po kapku. Sjenila se lijepo nanose i blendaju te pružaju sedefasti finish s decentnim shimmerom. S obzirom na mekoću teksture ova sjenila se pomalo truse pri prvom dodiru s kistom ali ništa pretjerano ni ništa što se nastavlja pri blendanju odnosno nanošenju sjenila na kapak. S obzirom na to da ja imam masnije kapke ja sam svaki puta koristila bazu u podlozi, no swatcheve sam radila bez primera u podlozi tako da što bolje dočaram visoku pigmentaciju ovih sjenila. Također, važno je za spomenuti kako sjenila dopuštaju nijansiranje i kako se nijanse savršeno nadopunjavaju. Nijedna nijansa se nije skupljala u pregibu kapka te je intenzitet boje bio jednako postojan tijekom cijeloga dana.

PurePressed Blush „Clearly Pink“ [227kn/3.7g/klik za swatch]

Moram ponoviti i što se rumenila tiče da sam jednako oduševljena s pakiranjem kao što je to slučaj s prethodno spomenutom paletom. Dakle, riječ je također o zlatnom pakiranju koje je idealno zbog svojih manjih dimenzija za putovanja ali i za imati pri ruci za eventualne popravke tijekom dana. Iako je ovo pakiranje manji dimenzija te je jako tanko, ono ipak ima i ogledalo koje za popravke tijekom dana puno znači.

Ovo rumenilo sadrži minerale koji njeguju a bitno je naglasiti kako ne sadrži umjetne boje i iritirajuće sastojke. Nijansa opravdava svoj naziv jer riječ je zaista o jednoj konkretnoj ružičastoj nijansi koja u sebi sadrži decentni shimmer, ali zaista je decentan u toj mjeri da ga ja po nanošenje jedva primijetim, kao takav mi i odgovara jer pruža dašak sjaja i svježine u ovim sivim jesenskim danima. Tekstura rumenila je također mekana i rumenilo se lijepo i lako nanosi. Ovo rumenilo pruža mogućnost nijansiranja te tako možete dobiti izgled naglašenijih obraza ili pak decentniji izgled koji zbog nijanse mogu usporediti prirodnim izgledom kada se zarumenim. Pri dodiru s kistom pomalo se trusi ali ništa pretjerano te to ne utječe na izgled pri nanošenju a postojano je tijekom cijeloga dana do skidanja šminke.

Just Kissed Plumper „Paris“ [218kn/3g/klik za swatch]

Ruž za efekt punijih usnica je proizvod koji često volim koristiti i moram priznati da mi je upravo ovaj jedan od najdražih koje sam dosada isprobala. Naime, ovaj ruž sadrži jedinstveni kompleks sporootpuštajućih peptida a esencijalna ulja čine usne baršunastima, što je meni i više no dovoljno za adekvatnu njegu tijekom dana. Moje usnice inače imaju tendenciju ka dehidraciji i često su jako suhe i pucaju, također su jako osjetljive pa sam izbirljiva kada su u pitanju proizvodi za usne. Što se tiče ovog ruža primijetila sam koliko su mi usne korištenjem hidratizirane i mekše a za to je zaslužno ulje suncokreta, shea maslac i avokado hidratiziraju i omekšavaju usne dok esencijalna ulja limuna i tangerine potiču blagu eksfolijaciju stoga se ta hidratacija i mekoća i vide jer nema perutanja, guljenja i sitnih suhih linija.

Miris ovog ruža je nešto intenzivniji no jako je ugodan te najviše prevladavaju mirisne note citrusa. Tekstura ruža je ugodna, gotovo svilenkasta i zbog toga s lakoćom klizi po usnama. S obzirom na to da se ne radi o ružu od kojega se očekuje visoka razina pigmentacije već tek decentna obojenost, ja sam itekako zadovoljna intenzitetom na usnama a time više što boja pruža izgled „moje usne samo ljepše“, stoga ovaj ruž koristim na dnevnoj bazi i jako sam zadovoljna. Po nanošenju osjeti se efekt hlađenja koji i inicira puniji izgled usana, taj efekt traje nešto duže no meni je ugodan i ne stvara mi neugodu, štoviše, čak mi se i dopada kada osvježavam ruž tijekom dana. Postojanost ruža na usnama je između sat do dva, ovisno da li ste u međuvremenu konzumirali hranu i piće, no ja ga nekako najčešće obnavljam u tim intervalima. Finiš ruža je sedefast uz decentni shimmer a s bojom koja je slična vašim usnama dobit ćete idealnu kombinaciju u jesensko-zimskim danima.

Pure Moist Lipstick „Gwen“ [172kn/3g/klik za swatch]

Usko i elegantno pakiranje omogućava lakše nanošenje, što je i poželjno kod crvenih nijansi poput „Gwen“. Ovo je ruž vas neće razočarati, ni pigmentacijom ni postojanošću a ni njegom koju pruža usnama. Tijekom hladnijeg perioda godine volim koristiti proizvode za usne koji će usnama pružiti lijep izgled svojom nijansom ali koji će se ujedno i brinuti o njezi mojih osjetljivih usana. Moringa ulje hrani i zaglađuje usne, vosak narančine kore, avokado i ulje sjemenki suncokreta njeguju usne, vitamini A i C te ekstrakt sjemenki kave pune usnice antioksidansima a organski uzgojen nar i kupine ostavljaju zamamnu aromu koja stimulira osjetila. Dakle, ovo je definitivno tip ruža koji biste poželjeli imati kao dio svoje beauty rutine.

Kremasta i bogata formula lako se nanosi i postojana je do prve konzumacije hrane ili pića, tada nestaje tek u unutrašnjosti usne no uz malu korekciju za tren popravite situaciju. Sviđa mi se ta bogata kremasta tekstura koja ne zahtijeva iscrtavanje olovkom jer se ruž precizno nanosi i brzo se fiksira na usnama. Tijekom nošenja toliko je lagan i ugodan na usnama da ga ni ne osjetite. Ne isušuje usne niti uzrokuje iritacije. Pigmentacija je na zavidnom nivou a pruža i nijansiranje. Bogata crvena nijansa „Gwen“ s primjesom boje maline jesenski je must have.

Na koncu moram rezimirati kako je ovo bio moj prvi susret s Jane Iredale kozmetikom, no definitivni nije posljednji. Iako mi kod izbora dekorativnih proizvoda nije presudan sastav drago mi je da sam se uvjerila u razliku i primjerice otkrila proizvode za usne koji mi savršeno odgovaraju. Pakiranje je nešto što me jako oduševilo ali i kvaliteta samih proizvoda. Počela sam koristiti ovu jesensku kolekciju baš ulaskom u jesen ali mislim da ću joj ostati vjerna i tijekom narednih mjeseci jer osim što sam zadovoljna proizvodima nijanse zaista odgovaraju jesensko-zimskoj svakodnevici.