Recenzija | Dermalogica PreCleanse Balm

Većina nas upotrebljava klasična sredstva za čišćenje lica. Ona sadržavaju površinski aktivne tvari ili surfaktante koji “odrađuju” prvu fazu čišćenja; emulgiraju čestice (prljavštinu, make-up) topive u vodi, dok se one topive u ulju zadržavaju na licu, osobito ako je riječ o masnom tipu kože. Uzimajući u obzir sve što se tijekom dana nakuplja na koži, nije teško zaključiti da jednim čistačem ne možemo ukloniti sav sebum, nečistoće i ostatke proizvoda zarobljene u porama.

Dvostruko čišćenje – dvaput čistija koža

Kao odgovor na ovaj izazov Dermalogica svojim korisnicima dugi niz godina preporučuje tehniku dvostrukog čišćenja – a novi Dermalogica čistač PreCleanse Balm logičan je nastavak priče o kvalitetno očišćenoj koži. Njegova glavna aktivna komponenta – ulje koštice marelice – u dodiru s vodom pretvara se u mliječnu emulziju te učinkovito otapa sebum, vodootporni make-up, polutante i metaboličke produkte zarobljene u porama. Istodobno, kompleksom prirodnih biolipida jača zaštitnu barijeru štiteći kožu od dehidracije. Eterična biljna ulja i ekstrakti citrusa (lavanda, gorka naranča, grejp, mandarina, limunska trava, ulje kore limuna) krijepe i osvježavaju kožu, pa će ritual čišćenja voljeti sva vaša osjetila.

Uz svako pakiranje PreCleanse Balma stiže praktična silikonska rukavica koja nježno odstranjuje ostatke nečistoća i radi blagi piling, čime omogućuje da drugi čistač postigne još bolji učinak.

Upoznajte NOVI PreCleanse Balm

Raskošan uljni balzam otapa sebum, proizvode s SPF-om, make-up i polutante. Za zdravlje i blistavost kože važna je pravilna rutina njege koja počinje PreCleanse Balm-om.

Put do zdrave i blistave kože počinje dvostrukim čišćenjem: ritualom koji je dugi niz godina element prepoznatljivosti Dermalogica njege. Verzija našeg najprodavanijeg uljnog čistača, sada u obliku raskošnog balzama, brzo i efikasno uklanja sebum, teški make-up i čestice onečišćenja (polutante) s kože. Kao i njegov prethodnik PreCleanse, ovaj predčistač također se aktivira s vodom, svojim citrusnim notama i eteričnim biljnim uljima krijepi kožu te ritual čišćenja čini ugodnim svim osjetilima. Silikonska rukavica, dostupna uz svako pakiranje, nježno odstranjuje ostatke nečistoće s lica omogućujući da vaš preporučeni Dermalogica čistač u drugoj fazi postigne još bolji učinak. Prirodni biolipidni kompleks čuva vlagu u koži i jača zaštitnu barijeru, dok je ulje koštica marelice njeguje i hrani. Idealan za normalnu i suhu kožu. Pogodan za upotrebu oko očiju. Bez parabena, umjetnih mirisa i boja.

PreCleanse Balm 90ml | MPC 3566kn | sastav

[MOJI DOJMOVI]

Redoviti čitatelji moga bloga znaju kako u svakom postu na temu njege lica prvenstveno naglašavam kako je dubinski čista koža temelj za zdravu kožu. Već godinama primjenjujem dva do tri koraka (ovisno o potrebama) čišćenja kože lica i nebrojeno puta uvjerila sam se koliko to koži znači, posebno mom tipu kože koji je masni tip ali i problematični tip kože, mada bi iste korake preporučila svakom tipu kože.

Dermalogica PreCleanse Balm dolazi u tubi od 90ml što je svakako prednost ovakvog proizvoda, jer u kupaonici ne želimo držati predimenzionirana i nepraktična pakiranja, najviše iz razloga jer su takva pakiranja nespretna za korištenje. Jedno pakiranje, odnosno 90ml sadržaja dostatno je za 82 upotrebe. Uz Dermalogica PreCleanse Balm u pakiranju dolazi i silikonska rukavica koja nježno odstranjuje ostatke nečistoća i radi blagi piling.

Iako posljednjih mjesec dana svakodnevno koristim Dermalogica PreCleanse Balm , još nisam potrošila niti pola pakiranja, stoga vjerujem kako je opravdan navod da je jedno pakiranje dovoljno za 82 upotrebe. Razlog zašto se Dermalogica PreCleanse Balm toliko sporo troši jest zbog same teksture balzama. Tekstura Dermalogica PreCleanse Balm-a je izuzetno gusta, do te mjere da tubu morate jače odnosno snažnije stisnuti kako biste došli do proizvoda. Meni osobno je dovoljna veličina zrna graška za lice i polovica za kapke. Ako pretjerate s količinom balzama suvišno ćete trošite proizvod a i samo ispiranje bit će teže. Sam miris je ugodan te se osjete herbalno-voćne note, po ispiranju proizvoda s lica sam miris nestaje.

Silikonska rukavica dizajnirana je kao vrlo fleksibilni pomagač pri čišćenju kože lica koji dolazi u dvostranoj varijanti. Silikonsku rukavicu koristim ako sam taj dan bila našminkana preko 10ak sati, no ako taj dan nisam bila našminkana ili sam kratko nosila šminku na licu, tada su mi prsti sasvim dovoljni. Silikonska rukavica je nježna prema koži i zapravo jako ugodna jer pri upotrebi pruža osjećaj sličan masaži, a svakako doprinosi i boljem dubinskom čišćenju jer pruža efekt blagog pilinga. Nakon upotrebe silikonsku rukavicu isperem u toploj vodi i ostavim ju da se sama posuši.

Dermalogica PreCleanse Balm koristim tako da istisnem balzam na suhi dlan i kružnim ga pokretima umasiram na suhu kožu. Nakon lica prelazim na kapke te također nježnim pokretima uklanjam šminku s očiju. Kada sam temeljito prošla cijelo lice tada namočim ruke vodom i opet nježnim kružnim pokretima masiram lice jer se u kombinaciji s vodom stvorila mliječna emulzija, koju potom ispirem s vodom. Nakon Dermalogica PreCleanse Balm-a prelazim na drugi čistač jer je Dermalogica PreCleanse Balm zamišljen kao (što to sam naziv i govori) predčistač.

Dermalogica PreCleanse Balm prepun je bogatih njegujućih sastojaka. Primjerice, ovaj balzam sadrži ulje koštice marelice koje je izvor masnih kiselina, vitamina i linolne kiseline, također hrani, hidratizira i smiruje iritacije. Također, nalaze se tu i prirodni biolipidni kompleks koji jača zaštitnu barijeru i sprječava gubitak vlage dok lavanda, gorka naranča, grejp, mandarina, limunska trava i ulje kore limuna osvježavaju i krijepe kožu. Kombinacija ovih sastojaka uklanja slojeve nečistoće bez narušavanja zaštitne barijere ili začepljenja pora.

Nakon upotrebe Dermalogica PreCleanse Balm-a koža je zaglađena i nahranjena a na dodir meka i glatka, te je kao takva spremna za sljedeći čistač odnosno nastavak beauty rutine njege kože lica. Moram spomenuti kako ovaj balzam uspješno uklanja sve tragove makeup-a s očiju, pa čak i vodootpornu maskaru a da ne nadražuje oči.

Koristeći Dermalogica PreCleanse Balm shvatila sam koliko neki agresivniji proizvodi štete koži i da bi zapravo taj proces čišćenja, odnosno taj prvi (najvažniji) korak pri njezi lica trebao biti podjednako nježan a temeljit. Dermalogica PreCleanse Balm ću nastaviti koristiti i u hladnijim mjesecima koji dolaze i vjerujem da će mi pomoći u smislu da ublaži eventualne pojave dehidracije kože, jer meni osobno taj zimski period zaista jako utječe na stanje moje kože lica. Jako sam zadovoljna samom formom proizvoda predstavljenog kao predčistač i mirnija sam jer znam da mi je koža nakon napornog dana dubinski čista i njegovana a da nisam pregruba sa kožom.