Trend “ružnih” tenisica

Možda nisam najkompetentnija osoba koja bi trebala pisati o modi, ali kao žena koja se bori s pokušajima praćenja modnih trendova mislim da imam pravo napisati koju rečenicu. Jedan od posljednjih upravo je “ugly sneakers trend” odnosno trend “ružnih” tenisica, koji možda nije baš svakome zanimljiv ali osobi poput mene koja 300 dana u godini provede u tenisicama svakako je interesantan.

“Ugly sneakers” trend donosi nam predimenzionirane i povišene tenisice koje su još uz to najčešće ukrašene širokim spektrom boja. S obzirom na spektar boja ovakve tenisice često se nazivaju i “dad shoes” jer bi takve tonove navodno nosili očevi, ta mi je tvrdnja pomalo subjektivna ali dobro, čisto da vas ne zbunjuju toliki nazivi oko istog predmeta. “Ružne” tenisice ili volite ili ne volite, no svakako kada ih jednom vidite nećete ih lako zaboraviti, štoviše, s obzirom na to da su toliko upečatljive a ujedno i toliko razvikane, posebno na Instagramu, možda ćete ih i sami prihvatiti kao nešto sjajno. Naime, o ukusima se ne raspravlja, tako da je zaista subjektivno viđenje ovih “ružnih” tenisica.

Ne znam tko je prvi dizajnirao svoju varijantu tih “ružnih” tenisica ali znam kako su upravo Balenciaga modeli najatraktivniji. E sad, čim se u rečenici nađe ime Balenciaga imam osjećaj kako moj novčanih i ja zajedno vrisnemo u isti čas. Mislim zaista, nešto što se zove “ružna” tenisica stvarno ne bi trebalo koštati 800$?!?! U redu, svaka roba ima svog kupca ali i mi mali obični smrtnici možda poželimo tu i tamo zapratiti neki prolazni trend koji izlazi iz okvira naše sigurne zone, stoga naravno da se prethodno navedeni iznos neće nikako uklapati u naš budžet, barem se nije uklapao u moj.

Tražila sam po internetu razne alternative po pristupačnijoj cijeni, međutim, to nije bilo to. Meni osobno je bitna kvaliteta obuće i njen sastav, stoga u obzir nisu dolazile razne sintetičke alternative a kao najbliža opcija željenom pokazao mi se NIKE svojom ponudom, mada to nije bilo to, jer NIKE nije bio dovoljno glomazan i šarolik, stoga sam odustala.

1. BALENCIAGA Triple S Trainers / 2. LV Archlight Sneaker / 3. NIKE Air Max 97 Ultra ’17 SE /

4. STELLA McCARTNEY Eclypse Leopard Sneakers

Nedavno u posjetu Grazu u Humanicu sam pronašla alternativu koja je zadovoljila sve moje želje; pristupačna cijena, materijal u kombinaciji kože i tekstila, dovoljno povišena potplata i idealna kombinacija boja. Tenisice dolaze pod imenom branda Kate Gray a brend je inače dostupan u Humanic dućanima, da li su iste dostupne i u našem Humanicu ne znam ali u Austriji jesu po cijeni od 99,95€.

Tenisice su zaista ogromne no kao takve su također izuzetno udobne, povišena potplata ih čini još udobnijima a kao takve idealne su ako ste tijekom cijeloga dana u pokretu. Sviđa mi se kombinacija boja a svojim dizajnom jako podsjećaju na Balenciaga varijante “ružnih” tenisica. Veličina je dosljedna onom broju koji i inače nosim a to je u mom slučaju broj 37.

Sve u svemu, zadovoljna sam ulovom no i dalje se ne bih odvažila na skuplje varijante, sasvim sam sretna i s Kate Gray varijantom. Iako sam mislila da bi ih teško uklopila u ljetne outfite, prevarila sam se jer odlično se slažu s trapericama i majicama, za varijante s odijelima i haljinama ja jednostavno nisam dovoljno hrabra. Mada, mislim da će ove tenisice najviše doći do izražaja u mom slučaju tijekom jeseni upravo zbog tonova boja, izgleda i funkcionalnosti, tada možda i uklopim neke odvažnije outfite uz njih.

Da li je i vas zainteresirao trend “ružnih” tenisica i da li ste se odvažili na kupovinu istih?