Parfemi | Mirisi jeseni i zime

Viktor&Rolf YSL Diesel Giorgio Armani Kiehl'sIako sam parfeme oduvijek odabirala prema raspoloženju zapravo su rijetki oni kojima sam naklonjena i koje obnavljam ili koji se podudaraju sa mnom odnosno mojim karakterom. Po pitanju parfema i vina oduvijek sam bila izbirljiva jer zašto bi itko proveo život uz loše vino i beskarakterni parfem. Jednom kada neki određeni parfem i ja kliknemo to je ljubav za sva vremena. Mogu reći da imam čak nekih svojih top 10 parfema koje volim i to je zbog toga (opet ponavljam) jer ih prije nanošenja odabirem prema raspoloženju. U današnjem postu donosim moj odabir parfema za ovu jesen i nadolazeću zimu iako sam željela dodati još barem tri parfema nekako sam se uspjela suzdržati jer ta tri su ionako već dobro poznata klasika na mojoj polici sa parfemima a između ovih pet iz današnjeg posta nalaze se i neki za mene noviteti.

Prije no što započnem sa postom naglasila bi kako ja volim izuzetno intenzivne mirise slatkih nota koje bezobrazno dominiraju osobom koja ga nosi ali da budem iskrena i okolinom. Ukoliko ste vi za neke nježnije note ovo nije izbor za vas no kako zima traži ipak dozu odvažnosti možda bi se i vama svidio neki od mojih prijedloga.
Viktor&RolfViktor&Rolf | Flowerbomb Extreme (Eau de Parfum)

Ovo je pravi jedan slatkiš koji se bazirao na note vanilije no podjednako dominira i harmonija mošusa i amber. Postojan je tokom čitavog dana i zapravo se ne razvija već je dosljedan svojoj bazi. Moj idealan odabir za dan.
YSL Black OpiumYves Saint Laurent | Black Opium (Eau de Parfum)

Kada bi postojao miris koji bi me najbolje opisao tada bi to zasigurno bio Black Opium. Naime, ovo je parfem sa karakterom, izuzetno je dominantan, opojan i ženstven. Slatki gurmanski miris prožet je začinima koji se razvijaju po nanošenju parfema no ono što ga čini posebnim je nota mirisa kave ali tek u decentnim tragovima. Ovo je definitivno parfem koji nikoga ne bi mogao ostaviti ravnodušnim.
DieselDiesel | Loverdose Tattoo (Eau de Parfum)

Moram priznati da me naziv ovog parfema motivirao da ga isprobam jer tetovaže na ženskom tijelu od davnina su poznate kao moćni simboli, stoga ne iznenađuje moj interes za ženski parfem sa takvim nazivom. Iako je ovo također izuzetno karakteran parfem koji dominira svojom slatkoćom zbog spleta nota vanilije i tonke on je isto tako i prava romantična nježna duša zbog neodoljivih nota ruže.
Giorgio Armani SiGiorgio Armani | Si Intense (Eau de Parfum)

Iako sam obožavala prvijenac odnosno Si moram priznati da ga je Si Intense skinuo s pozicije trona. Izuzetno jak i strastven parfem čiju su notu prepoznatljive vanilije zaokružile drvene note. Slatke a opet pomalo gorke note čine ovaj parfem posebnim te nadasve zanimljivim.
Kiehl's MUSKKiehl’s | Original Musk (Eau De Toilette)

Jedini na ovom popisu kao unisex miris vjerovatno je najdominantniji od svih prethodno navedenih parfema. Baza mošusa uz pratnju bijelog pačulija i tonke na zanimljiv se način isprepliće sa cvijetnim srcem ruže, ljiljana, nerolija i ylang-ylanga. Ovaj miris ili volite ili ne volite a mislim da traži odvažnog vlasnika koji bi se nosio sa njegovom dominacijom. Izuzetno kompleksan jer neprestano traži pažnju s obzirom da je njegova postojanost nevjerojatna.
Perfume PIcks for autumn and winter 2015Nadam se da su vam se moji prijedlozi svidjeli i da ćete ih barem pomirisati ukoliko vi težite ka laganijim varijantama mada me naravno zanimaju i vaši prijedlozi odnosno vaš odabir parfema za jesen i zimu.