Jesenski MakeUp

fall makeup

Iako za ljeto vrijedi ono nepisano pravilo da nema granica u makeup-u za mene je to oduvijek bila jesen. Možda je to zato što mi je jesen najdraže godišnje doba pa imam više volje, ne znam, mada se ove jeseni dogodilo nešto neočekivano – boje su se nekako izgubile. No dobro, možda sam prije svega trebala istaknuti da su neke moje boje o kojima zapravo sada i pričam kompletan spektar crvenih, zelenih i ljubičastih tonova no i te su izostale.

Ove godine se moj svakodnevni makeup look vrti oko nude nijansi na očima i usnama uz izuzetak da mi za je za siva jutra ponekad ipak potrebno malo boje na usnama a i tada su to zagasiti tonovi, no više detalja slijedi u nastavku posta.

foundation for fall winter

Givenchy Mister Mat primer ponovo je moj najbolji prijatelj, naime, ova baza mi odgovara i kada mi je lice jako masno i kada je mješovito te kada je normalno. Mislim da je ovo najbolja silikonska baza za hladniji period godine jer zaista ne ostavlja posljedice isušivanja ili perutanja na koži koje sam počela primječivati korištenjem voljene Dior Pore Minimizer baze. Tokom hladnijeg perioda godine volim tekuće podloge kremastije odnosno bogatije teksture a kako dugo nisam koristila Lancome Teint Idole Ultra 24h puder jedno jutro sam ga nanijela tek toliko reda radi da zna da nije zaboravljen i od tog jutra postao je ponovno dio moje svakodnevne makeup rutine.

Hourglass Ambient Lighting Powder u nijansi Diffused Light je već posljednjih par mjeseci moj najdraži puder u kamenu jer efekt koji pruža licu je besprijekorana blistavost, sa njim ona usporedba prije i poslije zaista poprima jedno novo značenje. Kako sam sa njim bila zadovoljna nisam dugo dvojila treba li mi Hourglass Ambient Lighting paleta pudera i nisam se prevarila jer zaista mi je bila potrebna. Dim light ponekad mi posluži kao alternativa za Diffused Light, Incandescent Light je idealan kao highlighter te Radiant Light savršen kao bronzer, dakle, već sada vam je jasno zašto je ovo paleta za poželjeti, no više o istoj u skorašnjoj recenziji.

Na kraju, nekada uklopim i rumenilo u čitavu prethodno navedenu kombinaciju mada vrlo rijetko jer Hourglass paleta je jednostavno i više no dovoljna ali recimo MAC-ovo rumenilo u nijansi Melba savršeno se sljubi sa tom kombinacijom.

fall winter eyes makeup

MAC-ov paint pot Groundwork ponovo je na svom tronu nakon dugo vremena zanemarivanja ali ista se stvar dogodila kao i sa prethodno spomenutim puderom, jedno jutro sam ga ponovo nanijela i od tada smo nerazdvojni. Isti nekada kombiniram sa Urban Decay Basic Naked 2 paletom koja mi je daleko bolja od jedinice koju jedva da i koristim naspram ove ili ako poželim dodatno istaknuti oči koristim Lancome I206 Taupe Erika sjenilo ponekad samostalno a ponekad u kombinaciji sa spomenutom paletom. Sve u svemu, radi se o smeđim/taupe tonovima koji su možda i previše monotoni za jesen ali meni se jako sviđaju ove godine.

Artdeco High Precision Liquid Liner u crnoj ili smeđoj nijansi i dalje je moj prvi izbor kada je tuš u pitanju mada i MAC-ova Fluidline olovka u nijansi Earth Sign nije za zanemariti. Na unutrašnjoj liniji nužna je također MAC-ova olovka u nijansi NW25/NC30 jer svježina je nužna za hladnija jutra.

Dva nova proizvoda koja su me u posljednje vrijeme jako oduševila i bez kojih zaista ne prođe niti jedno šminkanje su Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade u nijansi Soft Brown te Essence Lash Princess Volume Mascara. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade daleko je najbolje proizvod za iscrtavanje obrva jer s lakoćom dobivate vrlo precizno odrađene obrve a Essence Lash Princess maskarom dobivate produljene, izuzetno crne te pune volumena trepavice a najbolje u svemu je da joj je cijena zaista prava sitnica.

fall winter lips

Za kraj sam ostavila usne sa kojima sam inače najviše eksperimentirala u vidu nijansi ali tokom jeseni vidim da sam ih svela na svega dvije nijanse – nude ili duboke burgundske tonove. Nude je varijanta za kojom ja i nisam toliko često posezala ali ove godine sam i ja očito pala na trend da se tu čak našao i jedan post o nude nijansama mada najdraže dvije nijanse od navedenih u postu te najčešće nošene su definitivno Essence Lipliner u nijansi 06 Satin Mauve i Bobbi Brown ruž u nijansi 22 Sandwash Pink. Neovisno nosim li ove dvije nijanse samostalno svaku za sebe ili u kombinaciji, uvijek izgledaju odlično te su pun pogodak kako za dnevnu tako i za večernju varijantu.

Moj fetiš su oduvijek bili crveni ruževi kojih imam zaista najviše jer najviše ih i nosim no možda omiljeni tonovi te divne crvene boje koja nudi zaista jako puno mogućnosti su svakako duboki burgundski tonovi. Artdeco Mineral Lip Styler 48 možda je alternativa ruževima u nastavku posta jer ista može poslužiti i kao ruž i kao olovka a nijansom je zaista nekako upravo između dva divna ruža – Dior Rouge 977 Pied-De-Poule i MAC Dark Side. Dior i MAC su moji najdraži brandovi kada su u pitanju ruževi – pigmentacija, postojanost, njega, efekt, nijanse …. ova dva branda imaju sve no sa dvije prethodno spomenute nijanse mislim da su samo stavila potpis na moju izjavu. Tamni crveni tonovi za svaku priliku moj su “must have” ove jeseni a vjerujem da će isti sa mnom kročiti i u nešto hladniju zimu.

Ovo je bio moj dekorativni odabir za jesen/zimu, a koje kombinacije boja i tekstura nosite vi ove godine?

Tagovi: