Favoriti 2014 – njega tijela & kose

best products for 2014 body care and hair

Tokom 2014-te bilo je zaista puno zanimljivih proizvoda i rijetko koji da je razočarao, stoga je bilo teško izdvojiti tek po jedan proizvod iz svake kategorije. Pri odabiru uzela sam u obzir kvalitetu i cijenu te moj osobni dojam. Neki proizvodi su već recenzirani te će u nastavku posta biti podebljani a klikom na njihov naziv dolazite do recenzije. Oni proizvodi koji nisu recenzirani svakako će imati prednost u prvih par mjeseci u ovoj godini a ako vas neki posebno zanimaju slobodno ostavite upit u komentarima.

Na kraju posta istaknut ću proizvod u kategoriji “best buy” za 2014-tu godinu, ukoliko i vi imate svog jednog favorita za istaknuti rado bi saznala nešto više o njemu pa se možda isti nađe na mom popisu dogodine.

Soap&Glory

Piling, gel za tuširanje i balzam/mlijeko za tijelo:

Odgovor je isti na sve tri stavke – Soap&Glory proizvodi. S&G proizvodi na žalost kod nas nisu dostupni no uvijek ih se može naručiti sa ebay-a ili ih možete kupiti ukoliko putujete prema Austriji, Njemačkoj, UK itd. Omjer cijene i kvalitete ovih proizvoda jednostavno zadovoljava sve moje potrebe koje tražim kod ovakvih proizvoda – zadovoljavajuća njega, ugodan miris, količina proizvoda naspram cijene. Na gornjoj slici je opravo moj najdraži losion te gel za tuširanje a pilinzi su mi svi podjednako dobri mada bi to bio moj veliki propust kada ne bih istaknula jedan piling koji je moje otkriće za 2014-tu – Giovanni Salt Scrub (Cool Mint Lemonade).

Xen Tan Douglas Lierac L'Occitane

Ulje za tijelo:

Lierac les Sensorielles je moje najdraže ulje koje koristim za tijelo i kosu. Sviđa mi se njegova bogata a brzoupijajuća tekstura te neodoljiv miris.

Sprej za tijelo:

Douglas Beauty Sistem Ginger & Lime Body Spray je nešto što tijelu zaista treba nakon tuširanja zbog svježine koju ovaj sprej pruža. Neodoljiva kombinacija đumbira i limete budi sva osjetila.

Krema za ruke:

L’Occitane Karite krema za ruke je i dalje moj broj 1 kada su u pitanju kreme za ruke. Moje izuzetno suhe ruke zaista najbolje reagiraju na ovu kremu i ja joj još nisam pronašla adekvatnu alternativu.

Proizvod za samotamnjenje:

Xen-Tan Dark Lotion Absolute Luxe nema konkurencije i zaista ovaj proizvod mogu svima toplo preporučiti, više o samotamnjenju možete pročitati u ovom postu.

Biotherm Nivea iHerb

Proizvodi za brijanje:

Kako sam po prvi puta u potpunosti zadovoljna proizvodima koje koristim u ovom segmentu odlučila sam ih istaknuti u favoritima godine. Naime, moja koža je osjetljiva kada je u pitanju brijanje ili depilacija no uz Ooh la la! gel za brijanje i Shea Moisture After Shave Smoothing Moisturizer kao njega nakon brijanja ili depilacije više iritacija nema. Nebrojeno puta ponovljena kupovina ove godine a sa istom kombinacijom nastavljam i u ovoj godini.

Deodorant:

Nisam se mogla odlučiti koji odabrati jer sam ih podjednako koristila, oba su odlična samo je povelika razlika u cijeni pa tko voli neka izvoli ukoliko želi i sam isprobati – Biotherm Deo Pure i Nivea Dry Comfort.

Nivea Tigi Organix

Šampon:

Odlučila sam istaknuti Bed Head Tigi Epic Volume šampon iz razloga jer moja kosa napokon zna što je to volumen, mada sam tokom godine isprobala zaista puno odličnih šampona koji su itekako ipunili moja očekivanja (KMS California Add VolumeL’Oreal Paris EverPure, Amway SantiniqueOrganix Renewing Maroccan Argan OilL’Oreal Paris Elseve Volume Collagen).

Regenerator:

Ovo je možda prvi regenerator da ja mogu reći da mi je isti potreban te da mi nimalo neće otežati kosu a odraditi će svoj posao besprijekorno – Organix Biotin&Collagen. Donedavno sam ja regeneratore zaobilazila, jednostavno nikada nisam kliknula niti sa jednim, ovaj je učinio golemu razliku.

Maska za kosu:

Kako sam dugo vremena izbjegavala regeneratore tako sam bila ovisna o maskama za kosu, iste su bile moja alternativa regeneratoru. Dugo sam se premišljala koju masku istaknuti i smatram da je bilo najpoštenije odabrati kao favorita onu čija sam čak tri pakiranja potrošila tokom 2014-te, to je naravno Nivea Long Repair jednominutni tretman.

L'Oreal Professionnel Organix Bumble and bumble

Dodatna njega kose:

L’Oreal Professionnel Mythic Oil je proizvod od neprocjenjive važnosti za moje vrhove koji su skloni isušivanju i petljanju. Ugodna tekstura, bogata njega te neodoljiv miris – savršen odabir za svaki tip kose.

Organix Brazilian Keratin Therapy Flat Iron Spray volim zbog toga što ne otežava kosu, štiti ju i njeguje te je odličan izbor ukoliko često koristite pegle, figara i slična pomagala, mada ga ja koristim i pri korištenju sušila za kosu, jednostavno vidim razliku.

Bumble and bumble Thickening Spray je moj favorit već drugu godinu zaredom. Naime, moja kosa je tanka i bez volumena a sa ovim proizvodom dobijem na teksturi i volumenu. Iako je cijena paprena ovog proizvoda ne treba jako puno te su meni dovoljna dva pakiranja godišnje uz napomenu da ja imam jako dugu kosu. Definitivno bi ovo bio moj “must have” proizvod za kosu.

Got2Be batiste L'Oreal

Stiliziranje kose:

Batiste Dry Shampoo inače nije za stiliziranje kose mada ga ja koristim i u te svrhe jer vidim da su mi frizure tada postojanije. Osim što ga koristim u svrhu stiliziranja naravno da je nužan za prolongiranje svježine kose i zaista je sveo moje pranje kose sa 5 puta tjedno u 2-3 puta. Moji favoriti su smeđi i zeleni.

Got2Be Volume Powder je proizvod koji treba svaki tip kose kojemu nedostaje volumena. Potrošila sam otprilike 10 pakiranja ovog proizvoda i mislim da je time ovaj proizvod dokazao kako zaslužuje biti na ovom popisu.

L’Oreal Paris Studio Line Silk&Gloss je moj omiljeni lak za kosu te sam ga također kupila nebrojeno puta, recimo da sam potrošila mjesečno jedno pakiranje tokom godine a možda i više. Ne otežava niti lijepi kosu, ne uzrokuje iritacije i održava prizuru postojanom.

Macadamia

Četka za kosu:

Macadamia četku sam ove godine kupila po treći puta a svake godine kupim jednu, što samo govori koliko je ova četka zapravo dobra kada je moj sigurni favorit zadnje tri godine. Neću pogriješiti ako upravo ovu četku istknem kao best buy ove godine ali ipak ću tu prednost dati jednom novom proizvodu jer ovo je ionako my all time favorite.

Valera sušilo za kosu

Best Buy:

Valera Swiss Nano 9400 Ionic 2400W sušilo za kosu je moja najbolja kupovina u 2014-oj u favoritima ove kategorije. Opravdalo je svoju cijenu zbog toga što brzo suši kosu, ne uništava je (barem ja to ne vidim na svojoj kosi), ona tipka za hladan zrak napokon ima smisla i u principu ovaj fen je toliko dobar da kosi nije potrebno niti feniranje a da opet izgleda odlično. Trenutno je na zaista primamljivoj akciji pa koga zanima pravi je trenutak za kupovinu.

To su bili moji favoriti u 2014-oj u segmentu njege tijela i kose a sada me zanimaju vaši favoriti ili barem jedan poseban kojega želite istaknuti?

U četvrtak slijede favoriti 2014-te u segmentu njege lice.