Njega noktiju

Kategorije: iHerb, Nokti

Izuzev genetske sklonosti slabijim noktima ja sam ih godinama još dodatno oslabila gelom kojeg sam skinula prije dvije godine i moji se nokti još nisu oporavili. 
Često mijenjam svoju rutinu njege tj proizvode za njegu noktiju no nekako sam otkrila do sada najbolju kombinaciju koju ću vam danas i recenzirati.
Radi se o tri proizvoda koja zaista rade ono što im je i svrha, da ne bi rastezali tri recenzije, danas vam donosim sva tri proizvoda jer jedan nadopunjava drugi ;).

Jason Natural, Nail Saver – Tea Tree Oil, sam naručila sa iHerb stranice po cijeni od 6,48$ za 15ml. (LINK kod za popust pri prvoj kupovini je UZO074 )

Ovo ulje osim što izuzetno njeguje kožicu oko noktiju djeluje i na same nokte. Iako vam se možda čini nemogućim da ulje može igrati ulogu u jačanju nokta itekako se varate.
Nanosim ovo ulje svaku večer, nekada direktno na nokte a nekada na lakirane nokate. Isto tako, pri uređivanju noktiju nanesem ga obilno te pustim da odstoji otprilike sat vremena te ga potom utrljam.
Dakle, osim što mi je sama kožica oko noktiju manje više pod kontrolom i sami nokti dobivaju na jačini – jednostavno vidim da su zdravijega izgleda a tako se i ponašaju.
Ulje je gusto i miris mu je tipičan za ulje čajevca. Treba ga sasvim malo da bi se efekt vidio već po prvoj primjeni.
Sastav: Sesamum indicum (sesame) seed oil*, carthamus tinctorius (safflower) seed oil*, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil*, tocopheryl acetate, aloe barbadensis leaf juice*, glycine soja (soybean) oil, oenothera biennis (evening primrose) oil, allantoin, retinyl palmitate
*Certified Organic Ingredient

Ukoliko ne planiram lakirati nokte (što u posljednje vrijeme jako rijetko i činim) prvo nanosim jedan sloj Alessandro Express učvršćivača noktiju.
Obožavam ovaj proizvod no isti se povlači iz prodaje 🙁 pa ako naletite na zadnje primjerke uopće ne razmišljajte da li ga kupiti ili ne.
Sa njim zaista vidite razliku nakon tjedan dana koliko nokat bude čvršći a uz to listanje doslovno nestane preko noći. 
Cijena mu je bila oko 90ak kuna za 10ml što vam traje jako dugo jer je isti sam po sebi jako guste teksture i treba ga sasvim malo.
Iako je miris dosta agresivan brzo hlapi i ne smeta baš toliko.

Nastavno na prethodni proizvod nanosim Nutra Nail Triple Power Gel Strengthener koji je također naručen sa iHerb stranice po cijeni od 5,76$ za 15ml.
(LINK kod za popust pri prvoj kupovini je UZO074)

Proizvod koji me definitivno najviše iznenadio i sa kojim odmah vidite razliku je upravo ovaj.
Dakle, ukoliko sam nanijela Alessandro Express na isti direktno nanosim Nutra Nail gel/lak a ako sam lakirala nokte, tada nakon ulja nanosim Nutra nail gel/lak pa sloj laka za nokte te ponovim Nutra Nail gel/lak.
Uglavnom, Nutra Nail gel/lak se jako brzo suši te nikada ne nanosim nadlak nakon njega a ono najbolje od svega je da jednomjerno poravna površinu nokta za sam lak (dakle savršena priprema) a potom kao nadlak poravna i taj lak ukoliko nije jednolično nanesen a uz sve to daje zaista krasan sjaj a k tome i nokat dobiva na iznenađujućoj čvrstoći – baš kao da imate gel na noktima.
Tekstura je gusta i ne treba puno proizvoda što je dodatni plus.
Iako je u ambalaži roze nijanse kada ga samostalno nanosite na nokat nema efekta na boju nokta a samim time ne utječe ni na boju laka.
Sastav: Ethyl acetate, butyl acetate, isopropyl alcohol, nitrocellulose, mek, tosylamide/formaldehyde resin, triticum vulgare (wheat) germ oil, polymethylmethacrylate, polyethylmethacrylate, calcium pantothenate, camphor, acrylates copolymer, silk powder, red 6/Cl 15850.
No formaldehyde, toluene & DBP
***
Da rezimiram sve skupa, ukratko ovo bi bila moja trenutna idealna kombinacija za njegu mojih tankih i slabih noktiju.
Moram priznati da bi kao favorita svakako izdvojila Nutra Nail gel/lak jer meni nije puknuo niti jedan nokat zadnjih mjesec dana što se do sada još nikada nije dogodilo te isto tako moji nokti nikada nisu bili ovoliko čvrsti.
Neću reći da ijedan od navedenih proizvoda utječe i na brži rast jer isto nisam primijetila no svakako sam primijetila da su mi nokti zdraviji i kvalitetniji.
Što vi koristite za njegu noktiju, imate li preporuka??
Ivana
lp