Chanel Le Volume – 30 Prune

Kategorije: Chanel, Makeup, Maskara
 

Posljednja dva mjeseca obožavam Chanel Le Volume maskaru. 
Po prvi puta sam je isprobala kada je bila dostupna u mini pakiranju uz Gloriu Glam i iako se radilo o mini pakiranju koje je meni uvijek nekako nespretno bila sam zadovoljna kako se maskara ponašala.
Kako sam veliki fan gumenih četkica znala sam da je pitanje vremena kada ću kupit full size ali kada sam ugledala neodoljivu nijansu nazvanu Prune nisam puno razmišljala i znala sam da mi ta čarobna nijansa zaista treba.

Dakle, moj je odabir pao na nijansu pod brojem 30 nazvanu Prune jer se zapravo i radi o nekoj nijansi šljive. 
Cijena ove maskare je 249kn a količina 6 grama.
Po otvaranju naravno da je preporučljiva za upotrebu narednih 6 mjeseci.

Klasično elegantno crno pakiranje je već dobro poznato za Chanel i meni se kao takvo zaista sviđa.
Kako sam naziv maskare uključuje riječ “volumen” ja ga sa ovom maskarom i dobivam no ima jedna opaska koja mi ne izlazi iz glave. Naime, kako sam, isprobala i crnu varijantu koja je doduše bila u mini pakiranju, volumen nije bio toliko izražen kao sa ovom Prune nijansom :/. Zaista ne znam da li ja to umišljam sebi ili je do činjenice da se radilo o tester pakiranju ali jednostavno ista ova maskara u crnoj nijansi nije bila ovoliko “lagana” na trepavicama kao što je ova i naravno opet napominjem da sa nijansom Prune dobijem volumen kakav sa crnom varijantom nisam dobivala. Možda ja griješim ali morala sam vam ovo spomenuti.

Dakle, izuzev volumena ova maskara mi vizualno i produlji trepavice te lijepo uvije i drži ih takvima tokom cijelog dana do samog skidanja.
Moram priznati da sam primijetila da se tek lagano počne trusiti nakon nekih 8 sati nošenja no radi se svega o 3-4 mrvice koje kada uklonite više nema straha od nekih novih :/ što mi je isto pomalo zbunjujuće ali možda je opet stvar do mene kao i sa prethodnim dojmom o volumenu.

Maskara je u prvih mjesec dana izuzetno vlažna no izvlačenjem se jako lijepo dozira pa zaista nije komplicirana pri nanošenju.
Nakon tih mjesec dana ta vlažnost se umanji te postaje po meni najidealnija maskara koju sam ikada isprobala te je kao takva definitivno izgurala moju dugo obožavanu Dior Iconic maskaru sa trona HG maskare.

Četkica je gumena sa čekinjama koje su poslagane po njoj pod različitim kutevima za što vjerujem da je zaslužno za lijepo raščešljane trepavice.

Famozna nijansa naziva Prune je zapravo neka nijansa najsličnija boji šljive no nađe se tu uz baznu ljubičastu tih nekih zanimljivih smeđih i crvenih primjesa, barem kada ju ja nanesem na svoje trepavice to svakako vidim. 
Često mi je upravo zbog tih primjesa što plave, smeđe ili pak crvene pridonijela možda nekom sasvim običnom look-u da je on postao od prosječnog zapravo WOW.

Svaku maskaru pa tako i ovu nanosim u dva obavezna sloja te mislim da je to za ovu maskaru savršeno dovoljno, treći bi sloj možda ipak bio previše te bi eventualno slijepio trepavice ili ih možda otežao.

Moram priznati da je ovo jedna od rijetkih high end maskara koja se meni nije sasušila već nakon dva mjeseca i štoviše baš suprotno sve je bolja i bolja pri nanošenju.
Jedini slučaj uz ovu maskaru da mi se nije sasušila je i sa Estee Lauder maskarama koje su zaista vlažne valjda čitavih šest mjeseci koliko ih možemo koristiti po otvaranju, dok recimo mjerila radi, Lancome maskare mi se sasuše unutar 5 tjedana valjda :/.

Maskara mi nije iritirala oči niti malo te moram priznati da se jako lako i lijepo skida sa trepavica bez da ostavlja tragove za sobom što isto mogu reći da je ovo prva kao takva.

Teško sam zapravo ulovila svega tih par kadrova da vam približim ovu prelijepu nijansu ali za to je odgovoran aparat i možda ja koja i nisam neki profesionalac u fotografiranju 🙂 ali sam se potrudila da to bude barem približno dosljedno.
Na prve gornje tri fotografije nemam ništa drugo na očima osim maskare i moram priznati da u danima kada nisam našminkana nju obavezno stavim jer zaista podigne oko a ako ste mislila da se na nekoj tamnijoj podlozi neće vidjeti mislim da će vas gornja fotografija ipak razuvjeriti ;).
Svakako vam toplo preporučam da obratite pažnju na ovu maskaru kada ste u parfumeriji i ako smijem ići u krajnost sa sugestijom obratite pažnju baš na ovu nijansu koja iako nije crna daje oku onu dubinu koju “samo” crna maskara može dati.
Svakako planiram obnavljati ovu maskaru iznova u svojoj kolekciji jer jednostavno joj nema ravne :).
Isprobali … dojmovi???? Maskare u boji općenito???
lp