Beauty & Lifestyle | Favoriti #3

Prije svega nadam se da ste svi dobro, da ste se vratili na posao i da ste iz ove situacije izašli jači no prije. Protekli mjeseci su bili teški u svakom pogledu i nije nikome bilo lako ali život ide dalje i smatram kako moramo biti pozitivni da prebrodimo posljedice.

Moram priznati da je meni, usprkos svemu, ova 2020. godina izuzetno dobra u vidu poboljšanja zdravstvenih problema, stoga je malo reći koliko sam ja sretna i zadovoljna u ovoj 2020. godini. Shodno situaciji zadržala sam veselje za sebe i nisam željela objavljivati postove, iako sam ponovo postala redovita s objavama netom prije svega, no kako bilo, sada kada se situacija smirila, vračam se blogu a i društvenim mrežama.

Plan je objavljivati dva blog posta tjedno, utorkom i subotom, no mislim da ću to još u hodu definirati. Pokušat ću biti aktivnija na Instagramu mada mislim da moram stvoriti naviku takvih objava ali i to će doći s vremenom. Osim beauty tema naći će se tu i gastro teme, dekor, moda, zdravlje itd …. planiram objediniti više tema tako da zaživi profil lifestyle bloga. Početkom svakog mjeseca planiram objaviti blog post poput današnjeg s nekoliko novih favorita ili omiljenih proizvoda iz različitih segmenata. Sve u svemu, to bi bilo to, da ne duljim previše već u uvodu, krećemo ispočetka s druženjem za koje se nadam da je na obostrano zadovoljstvo.

LIFESTYLE

Iako ideja izrade fotografija u obliku izrađenog albuma postoji već jako dugo, ja sam se s istom upoznala tek prije par mjeseci. Yolobook je aplikacija u kojoj možete kreirati vlastiti album u različitim oblicima i dizajnu. Isprobala sam sve varijante i svaka ima svojih čari a osim toga, smatram da je ovo fantastična ideja poklona dragim nam osobama.

Knjige, svijeće, kava i slatkiši, to bi bila moja omiljena zanimaciju tijekom karantene. Iako sam ja radila cijelo vrijeme restrikcija, obujam posla je bio znatno manji pa sam se stigla posvetiti nekim knjigama čije sam čitanje dugo odgađala. Ne znam da li sam to ikada spomenula ali jako volim čitati kriminalističke romane, posebno ako se objavljuju u nastavcima, tako da sam s veseljem pročitala “Zatočena” Karin Slaughter, “Hladna krv” i “Mutna voda” Robert Bryndoza, “Lovac na zečeve” i “Lazar” Lars Kepler, odnosno nastavke serije romana koje pratim. Sasvim slučajno na Tisku otkrila sam Sara Blaedel serijal od tri kriminalistička nastavka, “Zaboravljene djevojke”, “Šuma smrti” i “Izgubljena žena”. Sve naslove preporučujem kao i preostale nastavke, svaki je jednako zanimljiv, napet i nećete vas ostaviti ravnodušnima.

Serijama, zapravo televiziji općenito, sam posvetila malo manje pažnje ali moram priznati da me se dojmila finska serija “Bordertown” koja je dostupna na Netflixu.

Kava je moje najdraže piće a odnedavno koristim samo Nespresso aparat kojim sam jako zadovoljna. Kapsule koje najviše volim jesu Ispirazione Palermo Kazaar koja je dostupna u redovnoj prodaji i iz limitirane edicije Nordic Black i Nordic Almond Cake, međutim, samo je još Nordic Black dostupna. Inače, moram priznati da sam također ljubitelj Roma i Ristretto kapsula, međutim, iste su mi ponestale pa su izostale s fotografije. Šalicu za kavu s fotografije kupila sam u Zara Home u paru, međutim, jedna se razbila tako da samo ja pijem iz ove jedne ali i ta jedna mi je vrijedna jer je dovoljna za jednu poštenu dozu kave a i sam izgled šalice je neodoljiv.

S obzirom na to da već mjesecima ne jedem gluten, mliječne proizvode ni jaja, slastice su mi postale slaba točka, najčešće odabirem veganske slatkiše ali preporučeno mi je izbjegavati orašaste plodove pa sam baš izbirljiva. Uglavnom, Fudgio karamele otkrila sam u Bio&Bio dućanu i otada ih moram imati kod kuće, dvije su dovoljne za utažiti želju za slatkim a postoji i verzija s kokosom koju planiram isprobati.

Svijeće su oduvijek moja slaba točka, kao i mirisi za dom. Zara Home Basilicum linija mi je najdraža Zarina mirisna linija za dom. Pročišćavajuća mješavina lišća čaja, svježe metvice i nježnog bosiljka koja odiše prirodnošću i energijom, definitivno je vjeran opis ove linije. Iako sam kupila gel za tuširanje, mirisnu svijeću i štapiće iz Basilicum linije, napomenut ću kako mi se gel nije svidio jer mi je jako isušivao i iritirao kožu, s druge strane, svijeća i štapići su savršeni jer ispunjavaju prostor decentnim, umirujućim i svježim mirisom svakoga dana istim intenzitetom. Jako sam zadovoljna s ova dva proizvoda i planiram ponoviti kupovinu, posebno štapića koji mi traju već četvrti mjesec jednako kao prvog dana. Iako sam jednu potrošila, drugu Hendrick’s GIN svijeću dobila sam na poklon i ista mi je jako draga zbog efekta pucketanja vatre, inače, navodno je svijeća mirisna, međutim, ja taj miris ne osjetim ali mi to ni ne smeta s obzirom na ugođaj koji ova svijeća pruža. Vatovac mirisna svijeća čempres i smokva je hrvatski brand i svijeća mi se jako sviđa jer je miris ugodan i nježan te traje satima u prostoriji, moja topla preporuka.

Krajem prošle godine preuređivali smo dnevnu sobu i kao ukras sam kupila u dućanu Tedi jednu glavu jelena u srebrnoj boji, ta glava stoji na mom radnom stolu i na nju nižem nakit jer je baš praktično. Najčešće ostavljam prstene na rogove ali nađu se tu i lančići te sat, kako kada, u svakom slučaju, od ukrasa postao je praktičan detalj.

Lampa od himalajske soli također stoji na mom radnom stolu i obožavam ju zbog ugođaja koji pruža prostoriji. Jednu manju sam kupila da stoji kraj televizora i jedna se nalazi u spavaćoj sobi. O ovim lampama i njihovim blagodatima možete saznati više upravo na stranicama web shopa gdje sam ih i ja nabavila a to je Tvornica zdrave hrane koju toplo preporučujem.

NJEGA KOŽE

U današnjem postu osvrnula sam se na proizvode koje koristim svakodnevno proteklih mjeseci i kojima sam izuzetno zadovoljna.
Njega lica započinje čišćenjem lica, iz tog razloga moje čišćenje lica kao dio večernje njege podijelila sam u tri koraka dok se pri jutarnjem čišćenju baziram samo na umivanju. Kao dio večernjeg čišćenja lica prvo koristim dva MIXA čistača, prvo dvofazni odstranjivač šminke s očiju a potom micelarnu namijenjenu osjetljivoj koži za ostatak lica. Ova dva proizvoda koristim već jako dugo i uvijek im se iznova vračam. S obzirom na to da su mi oči jako osjetljive upravo se ovaj Mixa odstranjivač pokazao kao najnježnijim za uklanjanje čak i vodootpornog makeup-a. Nakon ta dva proizvoda slijedi Caudalie ulje o kojem sam pisala u ovom postu i na koncu Apivita pjena za umivanje o kojoj sam pisala u ovom postu još davno, no i dalje je najbolja umivalica ikad. Kao dio jutarnjeg čišćenja lica koristim samo Alverde 3 u 1 pjenu namijenjenu osjetljivoj koži. Inače, planiram napisati post na temu Alverde proizvoda za njegu jer sam zadovoljna sa svim proizvodima koje sam isprobala, činjenica je i da su cjenovno pristupačni proizvodi i nije na odmet da složim nekoliko svojih preporuka. Svi navedeni proizvodi za čišćenje lica dovoljno su nježni za osjetljivu i dehidriranu kožu a ujedno temeljiti te su zbog toga moj temelj za dubinski čistu i zdravu kožu.

Nedavno sam potrošila dva odlična seruma koje sam koristila tijekom zime i početkom proljeća, riječ je o Skintegra HYDRA B serumu i Rituals Sensitive Skin Serum o kojem sam pisala u ovom postu. Oba seruma odličan su odabir za osjetljivu i dehidriranu kožu koja ih brzo upija. Rituals serum koristila sam kao dio večernje njege a Skintegra serum koristila sam kao dio jutarnje njege. Oba su mi pružila adekvatnu hidrataciju te su se pokazali kao pouzdana baza ostatku njege.

U nastavku njege najčešće sam koristila Weleda Skin Food light kremu kao dio večernje njege a Embryolisse Lait-Creme Concentre kao dio jutarnje njege. Također, obje kreme sam koristila u svrhu hidratacije i kao takve su se pokazale odličnim odabirom. O Weleda kremi sam pisala u ovom postu a o Embryolisse tek planiram, mada istu nastavljam koristiti kao bazu za makeup jer se i tako pokazala odličnim izborom.

Annayake Bamboo energetska krema za oči definitivno mi je jedna od najdražih okoloočnih krema koje sam koristila i upravo zato u utorak slijedi recenzija o istoj, dotada ću istaknuti kako se radi o kremi koja je izuzetno lagane teksture a hranjivih svojstava i radi upravo ono što treba, pruža hidrataciju i svjež izgled, što je meni od okoloočne kreme sasvim dovoljno.

NUXE mi je oduvijek bio jedan od dražih skin care brendova tako da nije podbacio ni ovoga puta, Rêve de Miel® Baume Visage Ultra-Réconfortant iznimno umirujući balzam za lice i Rêve de Miel® Baume-Huile Corps Fondant au Miel topivi uljni balzam za tijelo, savršen su tim za kompletnu njegu kože. Ne znam što prije istaknuti kod ovih proizvoda, njegu koju pružaju ili miris koji ostaje na koži, u svakom slučaju vrijede pažnje a više o njima možete pročitati klikom na ovaj post.

Za kraj njege kože sam ostavila još jedan fantastičan Alverde proizvod a riječ je o balzamu za usne na bazi nevena. Mislim da sam ovaj proizvod kupila pedesetak puta dosada. Ono što mi se sviđa kod ovog proizvoda jest njega koju pruža mojim jako suhim i ispucalim usnama a cijena mu je 12kn, dakle radi se o idealnoj investiciji koja neće podbaciti.

John Masters Organics proizvodi za kosu namijenjeni suhoj kosi zaista ju njeguju i nahrane koliko je to kosi potrebno. Moram priznati da sam jako zadovoljna efektom koji ostavljaju na kosu jedino zamjeram činjenicu da se kosa brže zamasti nakon upotrebe ova dva proizvoda, ali s obzirom na to da već s jednim pranjem oporavljaju suhe vrhove nije mi problem češće pranje. Uskoro slijedi post na temu ova dva proizvoda tako da neću duljiti ali spominjem ova dva proizvoda kao idealne saveznike u toplijim danima pred nama.

NJEGA RUKU I NOKTIJU

S obzirom na češće pranje ruku i dezinfekcijska sredstva, malo je reći koliko su ruke postale osjetljive i suhe, iz tog razloga vratila sam se najboljoj kremi za ruke ikada, dobro poznatoj staroj 48 zaštitnoj kremi koja sada dolazi i u obliku nešto laganije teksture namijenjenoj tijelu i licu. Moram priznati da obje varijante koristim na cijelom tijelu prema potrebi ali najčešće na rukama, na licu ih nisam isprobala. Omjer cijene i kvalitete je zadovoljen a to je ono što je najbitnije.

S obzirom na to da tijekom karantene nisam obnavljala gel na noktima na koncu sam ga čak i skinula nakon nekoliko godina. Prije desetak dana stavila sam trajni lak koji me baš i nije oduševio ali nisam ni nezadovoljna, možda je stvar navike, ali u svakom slučaju dat ću mu šansu. U periodu kada sam skinula gel koristila sam ponovo Alverde proizvode za njegu i jačanje noktiju a o cijelom tom procesu blog post je u izradi, tako da neću duljiti o njima. Uz Alverde proizvode za njegu koristila sam Afrodita gel za uklanjanje kožice koji je brz i efikasan te po potrebi Apisan Žutu kremu o kojoj također tek moram napisati blog post jer je toliko univerzalna i potrebna svakom kućanstvu da je to teško sažeti u dvije rečenice.

U svakom slučaju, na koncu sam zadovoljna jačinom svojih prirodnih noktiju i mislim da se neću vračati gelu jer nemam potrebe, no uskoro slijedi blog post u kojem ću detaljnije proći sve faze i proizvode obnove inače tankih i slabih noktiju.

MAKEUP

Nekako sam ušla u rutinu jednoličnog i monotonog makeup-a ali vjerujem da će isti oživjeti s ljetom, ako ništa zbog boja koje volim koristiti za vrijeme toplijih dana.

Must have proizvod je definitivno Erborian CC krema koja umanjuje vidljivost crvenila na koži i odličan je izbor za osjetljivu kožu, jedini nedostatak jest da joj je prekrivanje gotovo minimalno. Nadalje, uz CC kremu koristila sam Tom Ford Emotionproof Concealer koji je možda malo precijenjen ali u suštini je dobar. Ono što mi se sviđa kod njega je lagana tekstura a dobro prekrivanje i činjenica da ne isušuje okoloočno područje. Sve u svemu, ovo je pouzdan dvojac za imati pri ruci kao dio svakodnevnog makeup-a.

Na očima sam već dugo vjerna By Terry Ombre Blackstar sjenilu u nijansi Bronze Moon i Maybelline New York The Falsies Lash Lift maskari. Sjenilo je kremasto i može poslužiti za decentniji i intenzivniji look a MNY maskara je najbolja njihova maskara ikada. Sjenilo se ne miče s kapka kao ni maskara s trepavica na koje se lijepo s lakoćom nanosi i pruža uvijenost i gustoću. Odličan dvojac.

Na obrvama koristim proizvod koji je lansiran kao dio Catrice limitirane kolekcije i za koji se nadam da će se ponovo naći u ponudi, kao što to inače biva s Catrice proizvodima. Riječ je o Long Lasting Brow Definer olovci za obrve koja dolazi u obliku kista, gotovo kao marker za obrve. Smeđa nijansa 030 Chocolate Brow’nie odgovara mojim obrvama, kist je precizan a proizvod postojan. Sve u svemu, ako se ikada ovaj proizvod ponovo pojavi na Catrice stalku obratite pažnju i dojavite mi jer kupujem zalihe.

Što se usana tiče, najčešće samo nosim Alverde balzam koji sam prethodno spomenula ali kada se odlučim za malo boje odabirem nude nijanse. Prva nude kombinacija je MAC Jubilee ruž u kombinaciji s Rimmel 049 Natural olovkom i ovu kombinaciju volim kombinirati uz svaki look i za svaku prigodu jer se može dobro uklopiti. Sljedeći ruž i nijansu usuđujem se proglasiti najidealnijim ružem ikada, zapravo, već sam imala Tom Ford ruž međutim nisam bila zadovoljna s ničim i samo mi stoji u ladici, ali na nagovor prodavačice počastila sam se s nijansom 68 Sugar Glider koja me oborila s nogu ali oduševila me i tekstura te postojanošću ruža, sve u svemu, drago mi je da sam mu dala priliku. Iako je ruž na skupljoj strani smatram ga dobrom investicijom i kada ga potrošim mislim ga obnoviti jer je idealan u svakom pogledu.

To bi bilo to, malo sam sažela tekst jer se našlo puno proizvoda na popisu, ali kako planiram biti redovita s ovim postom mislim da će u budućnosti biti manje proizvoda ali tekst će biti detaljniji. Nadam se da ćete naći neki zanimljiv proizvod za sebe i da se čitamo u budućnosti kako sam već navela u uvodu, utorkom i subotom s novim blog postovima. Dotada lijep pozdrav i pratimo se na Instagramu!